Zadní ramena

vše ohledně modelové řady Celica
edie
Řidič

Zadní ramena

Příspěvek od edie »

Chtěl bych zesílit zadní příčná ramena aby čelda líp seděla a nejezdil sem v zatáčce pořád po třech kolech :D dělal to někdo nebo neprodávaj se silnější ramena :?:
Celica 2.0 Gti 115kw
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Zadní ramena

Příspěvek od garfielld »

edie píše:Chtěl bych zesílit zadní příčná ramena aby čelda líp seděla a nejezdil sem v zatáčce pořád po třech kolech :D dělal to někdo nebo neprodávaj se silnější ramena :?:
ehhmm.. nemůžu si pomoct, ale to by chtělo spíš lepší(tlustší) stabilizátor + kosti :)
kosti můžeš použít ty z přední nápravy(sou silnější), ale stabil. si asi budeš muset udělat, možná by šel taky upravit ten z přední nápravi (je o cca 100% silnější)
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Garfiled má pravdu. Ještě se dělá to, že se rozřeže nějaká větší stabilizačka a v místech ohybů se vyřežou oblouky a svaří se to do potřebných úhlů. Je to potom tvrdé. Sedí, ale i kope.
Obrázek
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

kdyby ses do toho chtěl pustit, tak mě se válí oba stabily v garáži (ani jeden zatim nedám), ale můžu ti ho na chvíli zapujčit nebo poslat rozměry.
jinak to zpěvnění zadního stabilu už mě taky napadlo, ale nějak mě nenapadá jak?
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
edie
Řidič

Příspěvek od edie »

Stbillizátor to samo bude chtít pořešit.dokonce vím o firmě co mě vyrobí silnější ale myslím že pořádný ramena jsou základ všeho!origo jsou hrozně slaboučký a při velké zátěži (třeba průjezd zatáčkou přes ručku)pružej a fungují jako katapult!
Celica 2.0 Gti 115kw
edie
Řidič

Příspěvek od edie »

garfielld píše:kdyby ses do toho chtěl pustit, tak mě se válí oba stabily v garáži (ani jeden zatim nedám), ale můžu ti ho na chvíli zapujčit nebo poslat rozměry.
jinak to zpěvnění zadního stabilu už mě taky napadlo, ale nějak mě nenapadá jak?
nejdřív bych rád skusil jen ty ramena a sem zvědavý co to udělá.měl bych je mít příští týden tak je nějak zesílím a uvidíme.
Celica 2.0 Gti 115kw
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

já si nemůžu pomoct, ale podle mě ty ramena tak nějak nemá cenu zesilovat, tejich uložení by to stejně nemuselo vydržet, navíc mám stejně pocit že to fakt nepomůže, ale třeba se mýlím:), ale do toho stabilu bych šel, pokud to nebude stát majland
Obrázek
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

Si nemuzu pomoct ale rekla bych ze to bude spis unavenyma pruzinama, neprijde mi ze kdyz je podvozek vycvachtany nebo kdyby byl mekky jak je tady psane ze by to melo tendenci jet po trech. Jako pokud clovek jezdi rallycross tak proc nedat silnejsi ramena, ale takto normalne mi to spis prijde nelogicke, pac cim tuzsi bude zadni naprava tim vetsi tendenci jet po trech to mit bude. Zadni stabilizator neni spatny napad.
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

nějak jsem z toho nepobral jestli je to seriový stabík nebo jaký je to výrobce.. aby to nebyla jen tyč naohýbaná na ohýbačce :)
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

Idaho píše:nějak jsem z toho nepobral jestli je to seriový stabík nebo jaký je to výrobce.. aby to nebyla jen tyč naohýbaná na ohýbačce :)
já vim jen že sériový to neni, série je o cca polovinu tenčí
Obrázek
edie
Řidič

Příspěvek od edie »

Leňulka píše:Si nemuzu pomoct ale rekla bych ze to bude spis unavenyma pruzinama, neprijde mi ze kdyz je podvozek vycvachtany nebo kdyby byl mekky jak je tady psane ze by to melo tendenci jet po trech. Jako pokud clovek jezdi rallycross tak proc nedat silnejsi ramena, ale takto normalne mi to spis prijde nelogicke, pac cim tuzsi bude zadni naprava tim vetsi tendenci jet po trech to mit bude. Zadni stabilizator neni spatny napad.
že auto jede v extrému po třech je celkem běžná věc a ničemu to nevadí.jde spíš o to aby zatížený rameno bylo tuhý a co nejméně pružilo!jinak to funguje jak při skoku o tyči.prohne se a pak má snahu vypružit na opačnou stranu a to se dost podstatně projevuje na jízdních vlasnostech!tím stabilizátorem to trochu zlepšíš ale dokud nesnížíš pružení ramene nikdy to nebude ono.probíral sem to s lidma co ladí soutěžní auta snad pro půl republiky a pěkně mě to vysvětlili a ukázali na jedny Impreze!
Celica 2.0 Gti 115kw
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

Neboj, ja se s lidmi co ladi zavodaky taky stykam, jsou to nasi zakaznici, taky jsem z kraje kde je Rally hodne bezna, takze s tim co rikas souhlasim, ale nestezoval sis ze po trech kolech te jezdit nebavi??? Tuhy podvozek je zaklad, ale o tom tu rec nebyla :wink:
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
ombre
Věčnej rejpal

Re: Zadní ramena

Příspěvek od ombre »

edie píše:Chtěl bych zesílit zadní příčná ramena aby čelda líp seděla a nejezdil sem v zatáčce pořád po třech kolech...
edie píše:že auto jede v extrému po třech je celkem běžná věc a ničemu to nevadí.
Tak teď ti úplně nerozumím. Vadí ti tedy jízda po třech kolech, nebo něco jiného.

V jakém režimu tvé auto jezdí, rallye nebo silnice?

Tvá celica srovnání s imprezou nesnese.
Impreza je 4x4, takže zadní náprava je namáhána mnohem více než u předohrabu, kde se zadní náprava jen veze. Jak ti tu všichni psali, zadní ramena posilují na rallye, ale na silnici, navíc u auta s předním náhonem, není na zadní ramena vyvíjeno téměř žádné horizontální namáhání v krutu ani v ohybu, a vertikální pohltí pružina a tlumič.
Takže pokud ti vadí nejisté vedení zadní nápravy v zatáčkách, udělej to, co ti všichni píší, dej do zadu nové - silnější pružiny, tvrdší tlumiče a tvrdší stabilizační tyč. Ta se dá nechat překalit, posvařovat v ohybech nebo dát naddimenzovaná.
Obrázek
edie
Řidič

Příspěvek od edie »

Leňulka píše:Neboj, ja se s lidmi co ladi zavodaky taky stykam, jsou to nasi zakaznici, taky jsem z kraje kde je Rally hodne bezna, takze s tim co rikas souhlasim, ale nestezoval sis ze po trech kolech te jezdit nebavi??? Tuhy podvozek je zaklad, ale o tom tu rec nebyla :wink:
o třech kolech mě samo nevadí!dost mě vadí snaha celicy v extremu převracet se na boudu(kdo zkoušel jít na suchu pořádně přes řučku tak ví o čem píšu).auto mám na jízdu do práce a na rally hrátky. :D ty ramena zesilím a trochu si pohraji s geometrijí a uvidíme :D jinak pružiny jsou ok.a pružiny sem měřil a všechny maj 80%!
Celica 2.0 Gti 115kw
Odpovědět

Zpět na „Celica“