V akci možná. Ale tohle mi přijde jako dvakrát delší ohnisko, než základ. No tak se poděl, co to bylo za objektiv a za snímač? A na jakou díru je to schopný fotit?
Jinak prostě a jednoduše čím větší snímač (políčko filmu), tím lepší bokeh. S tím moc nenaděláš.
Focení aut tele x širokáč
Re: "Fine" Fotky s Club Celi-cam-a
Napiš co to bylo za objektiv, kolik jsi tam měl ohnisko, jaký máš snímač, kolik to cloní a nechtěj po mně, abych to tady dohledával
Nezapomeň, že moje ukrajinská kopie Hasse má bokeh jako sviňa i s poměrně kratším ohniskem 65mm (nejkratší, co k tomu mám) a to i na díru 4 - 5,6 (kreslí dobře i na 2,8). Ale já fotím černobíle, to nemá relevanci.
Dlouhé ohnisko na auta je použitelné jen ve speciálních případech. Jinak je lepší trochu kratší a víc zblízka. Auto pak vypadá opticky širší a nižší. Celica by tak alespoň vypadat měla.
Jinak se mi Tvé fotky líbí, neber to jako kritiku
Nezapomeň, že moje ukrajinská kopie Hasse má bokeh jako sviňa i s poměrně kratším ohniskem 65mm (nejkratší, co k tomu mám) a to i na díru 4 - 5,6 (kreslí dobře i na 2,8). Ale já fotím černobíle, to nemá relevanci.
Dlouhé ohnisko na auta je použitelné jen ve speciálních případech. Jinak je lepší trochu kratší a víc zblízka. Auto pak vypadá opticky širší a nižší. Celica by tak alespoň vypadat měla.
Jinak se mi Tvé fotky líbí, neber to jako kritiku
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
Re: Focení aut tele x širokáč
Já jsem taky za delší ohniska, ty kratší holt deformujou a to já mám na soňáku crop 1,5 a fotka od Biscuita s mlýnem je dobrá
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Tak jsem fčéra Sušenkovi napsal asi dvoustránkové pojednání na dané téma, aby konečně pochopil, v čem se mýlí, a pak jsem zmáčknul ctrlW místo altW a bylo vymalováno
Mýlíte se oba, ale teď se mi nechce to pracně vymýšlet znova.
Mýlíte se oba, ale teď se mi nechce to pracně vymýšlet znova.
Fau na klávesnici fak' nemám. A scharfess es nahrazuji vždy dvojitým