Hluk od pneumatik
Hluk od pneumatik
Zdravím mám Aurise kombi rok výroby 2015 mám ho letních continetalech 225x45 r17 a ty se mi zdají strašně hlučné i oproti zimním gumám.Je na nich najeto cca 15000 tkm tak si myslím že by ještě neměly být k.o. čemuž i odpovídá vzorek je tam toho dost.Nevíte jestli se sníží hluk od pneumatik kdybych tam dal 16" nebo ty continentaly jsou normálně tak hlučné.Popřípadě na kolik foukáte gumy,já je mám na 2,3 většinou jezdím sám,kdybych je přifoukl nesnížil by se ten hluk.Děkuji za názory
Re: Hluk od pneumatik
Nízkoprofilový gumy se rozhodně foukaj víc, než vyšší gumy.. 2,5 je minimum... já mám 2.7.. Co se týká hluku, nevim co máš za model, ale já jsem letos taky nazul Continental PremiumContact 6 a rozhodně to není tichá pneu... řešení-nový pneu, nebo provést odhlučnění auta- info zde: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 68&t=39269
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
maxwell píše:Nízkoprofilový gumy se rozhodně foukaj víc, než vyšší gumy.. 2,5 je minimum... já mám 2.7.. Co se týká hluku, nevim co máš za model, ale já jsem letos taky nazul Continental PremiumContact 6 a rozhodně to není tichá pneu... řešení-nový pneu, nebo provést odhlučnění auta- info zde: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 68&t=39269
Díky za odpověď.Mám tam Continental Ecocontact 5,zkusím je přifouknout,uvidím.
To nafouknutí bude mít na hluk nějaký vliv, ale nečekej nic zásadního...co jsem četl recenze lidí, taky si stěžují na hlučnost v tom tvém rozměru...takže, buď je vyměň za nějakou tichou pneu, nebo odhlučni..tak jako tak tě to vyjde aspoň na desítku 

Auris Touring Sport Hybrid, Style