Špatná svítivost předních světlomětů

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
zdenfar
Člen Týmu

Špatná svítivost předních světlomětů

Příspěvek od zdenfar »

Vlastním Aurusi TS, rv. 2013 s klasickými halogeny - žárovky HIR 2. Když porovnám svítivost například s Octavii, nebo Fabii II, tak Auris svítí podstatně hůř. Čím to je podle vás zapříčiněno. Špatnou konstrukcí světla a nebo stačí dát výkonnější žárovky? Pokud máte nějaký typ na kvalitní žárovky, budu jenom rád, jelikož mi dnes zrovna jedna odešla.
Díky Zdenek
Naposledy upravil(a) zdenfar dne úte 28.03.2017, 12:48, celkem upraveno 1 x.
Corolla2014
Věčnej rejpal

Re: Špatná svítivost předních světlomětů

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 22:37, celkem upraveno 1 x.
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Skus nigt bteaker od osramu, alebo aspon silverstar. Ak ti nevadi biele svetlo potom bosch 90 plus.
Rozdiel oproti konvencnej je min. 200€ a tyzden roboty v prospech vykonnejsich.
Zial vlastna skusenost, nevidel som srnu vcas.
Bezne h4 uz nikdy. Vyjdu sakra draho....
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
zdenfar
Člen Týmu

Příspěvek od zdenfar »

Díky za rady. Teď ale stojím před dalším problémem. Žárovky, kterým mám, mají označení HIR 2. Když se podívám na netu na tento konkrétní typ žárovky, tak výběr je zcela mizivý a ceny se pohybují cca od 700,- Kč/ kus, což je podle mě šílený. Je možný tuto žárovku nahradit jinou, nebo to musí být pouze žárovka s označení HIR 2. Díky za tipy.
Formtom
Člen Týmu

Příspěvek od Formtom »

zdenfar píše:Díky za rady. Teď ale stojím před dalším problémem. Žárovky, kterým mám, mají označení HIR 2. Když se podívám na netu na tento konkrétní typ žárovky, tak výběr je zcela mizivý a ceny se pohybují cca od 700,- Kč/ kus, což je podle mě šílený. Je možný tuto žárovku nahradit jinou, nebo to musí být pouze žárovka s označení HIR 2. Díky za tipy.
s tím jsem si užil svoje a nakonec se auta s Bi halogen zbavil. legálně je to neřešitelná věc. Prostě to svítit nebude. tady máš téma kde se to rozebíralo. měj se a třeba se v noci uvidíme :-)
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 68&t=35182
Toyota RAV4 HSD FWD 2017

Toyota Auris TS 1,8 Hybrid Executive 2016

Toyota Auris TS 1,6 CVT Trend+ 2015
risino
Člen Týmu

Příspěvek od risino »

Ten odkaz je skvely (aj ked na precitanie treba trpezlivost a triedi :))

Riesil som par dni dozadu rovnaky problem, kedze po 2r mi to naozaj nedalo. HIR2 zohnat ine ako tie kt maju v toyote je nocna mora. Nakoniec na ceskej stranke som nasiel HIR2 znacky Vosla (su spominane v tom vlakne, len link uz nefunugje). Maaju ich na sklade ale priprav sa ze cena je dost vysoka...Ale vo vysledku sa podla mna oplatia. Svieti to lepsie aspon podla mojho subjektivneho nazoru (ale potvrdili mi to aj v toyote ze vyzera ze to svieti lepsie).
Toyota Auris 1.6l Trend+ 2014
giacommo
Člen Týmu

Příspěvek od giacommo »

A nemáte niekto skúsenosť s týmito: https://www.formotor.sk/produkty/7696-o ... tense.html
Svetlá na Aurise sú naozaj dosť slabé, aj čo sa týka šírky, kam svietia, krajnicu neosvetľujú skoro vôbec...
Toyota AURIS TS 1.6 Trend+
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Daj tam ledky a máš vystarane.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
erwestquestworks
Řidič

Příspěvek od erwestquestworks »

giacommo píše:A nemáte niekto skúsenosť s týmito: https://www.formotor.sk/produkty/7696-o ... tense.html
Svetlá na Aurise sú naozaj dosť slabé, aj čo sa týka šírky, kam svietia, krajnicu neosvetľujú skoro vôbec...
Zkušenost asi nebude, jsou na trhu cca od března 2017, co jsem koukal. Ale když je vyzkoušíš, tak budu rád. Nechci dávat LEDky, ale něco homologovaného. Světelnost mi tedy na Aurisu po FL s bi-halogen plně dostačuje.
Toyota Auris Touring Sports 1.6 FL CVT 01/2016
Odpovědět

Zpět na „Auris“