Vrže spojkový pedál RAV III VVT-i

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
Lukii
Člen Týmu

Vrže spojkový pedál RAV III VVT-i

Příspěvek od Lukii »

Dobrý den, hledal jsem, ale přímo u RAVky jsem nic nenašel.

Začal mi celkem hlasitě vrzat spojkový pedál v horní úvrati. Nemáte nějaký tip co namazat nebo jak vrzání odstranit? Na vlákně od Avensisu to řešili vypodložením osičky pedálu, ale nevím zda je to použitelné i u RAVky..

Předem děkuji za rady či postřehy

Lukáš
RAV 4 2.0 VVT-i 2007
Pavel46
Člen Týmu

Re: Vrže spojkový pedál RAV III VVT-i

Příspěvek od Pavel46 »

Mám stejný problém, ale záleží na teplotě - někdy to nedělá. Zatím jsem to zkusil promazat, ale asi jsem netrefil správné místo...
Rav4, 2,0 VVTi, 2006
Lukii
Člen Týmu

Re: Vrže spojkový pedál RAV III VVT-i

Příspěvek od Lukii »

Zrovna včera jsem ležel pod pedály a koukal a poslouchal, odkud by to vrzání (zvuk jako když vrže plast) mohlo vycházet a co by šlo namazat. Na hlavní osu pedálu ani tu velkou pružinu to nevypadá. Menší čep, který tlačí přes nějaké plastové pouzdro ovládací tyč do spojkového válce má sice axiální vůli, ale namazaný byl a taky nevypadá, že by ten zvuk vycházel odtud. Přišlo mi jako by ten zvuk vyházel až z ústí toho otvoru spojkového válce, do kterého vchází ta ovládací tyčka. Tam nějaká vazelina viditelná byla. Takže jsem to zase zadekloval a nic nevyřešil. Mám RAVku nově, dva měsíce, takže pokud je to změnou teploty a jen dočasně, tak mi to asi tak vadit nebude (Na Civicu mi takto vrzala spojka přes léto). Jinak je auto krásně tichoučké, a tohle jediný pazvuk co to narušuje :D
RAV 4 2.0 VVT-i 2007
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“