Specifikace

vše ohledně modelové řady Prius
ToyotaMan
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Specifikace

Příspěvek od ToyotaMan »

NiCKSON
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NiCKSON »

Souhlas. Chtel bych se v tom svezt. :P

Ale 130 kkc za navigaci, kazetak, tri repro, bloutooth a mlhovky mi prijde opravdu nejak moc... :roll:
Supra'85 + Corolla 4wd'88 + MR2 Racing'85 + Corolla AE86 fun project'84
Banjo
Řidič

Příspěvek od Banjo »

Taky bych se svezl, ale ta cena mi příjde přemrštěná. Kdoví jak na tom budou ojeté vozy tak za 8 až 10 let, kdy by už mohly být v mojí cenové relaci. A taky se mi nelíbí automat, i když to asi jinak nejde.
Ex - Coyota 93 1,3 sedan 4E-FE
Ex - Rudý October 1,9 Tdi 66kW
Jean Reno Megane kombi 2001 1,4
Služební Fabián 3 1,4Tdi 2015
NiCKSON
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NiCKSON »

Ne to opravdu jinak nejde. Ale na to si zvyknes velice rychle. Za par let uz nikdo nebude vedet, co je to klasicke razeni...
Supra'85 + Corolla 4wd'88 + MR2 Racing'85 + Corolla AE86 fun project'84
Mato
Člen Týmu

Příspěvek od Mato »

ja som mal to stastie a vozil som sa v tom, len stlacite tlacidlo start a nic nepocujete, potom elektromotor prebere k zivotu spalovaci motor a idete, auto ide super, tiche velmi tiche, stale pozerate na display aka kombinacia pohonu je momentalne zapojena, na automat sa da zvyknut velmi rychlo,
ALIEN
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ALIEN »

nevim co furt mate proti automatu,vzdycky se da radit sekvencne...Nekdy jsou i padla pod volantem.Ja nevim,nechci vam sahat do svedomi,ale podle me dnesni automaty radej lip jak ti,co ho kritizujou.Automat ve Ferrari nebo Lambu se vam zda taky spatnej?
Btw..nedavno predstavili elektroautomobil. Tesla Roadster...jezdi jen na elektrickou energii,ma 2 rychlostni stupne,1dopredu a 1 dozadu...z 0-100 je rychlejsi nez Porscho 911 Turbo....a ta ma z 0-100 pod 4s...
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

2 ALIEN, taky jsem na to koukal, je to bomba. Už se těšim až na to budou jezdit všechny auta. Točí to 13 000 ot/m a nejhezčí je křivka krouťáku.
Obrázek

Pokud to neni nějakej hoax....
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

jen bych chtěl reagovat na to že Tesla Roadster má 3 kvalty:) 2 dopředu a jeden dozadu(kterej vlastně jen přehodí smysl otáčení motoru) :) normálně se rozjíždí jakoby na dvojku, ale když se chcete rozjet fakt rychle, taxe tam "narve" za jedna a to je max do cca 120km/h, jednička je tam valstně jen na to aby ste mohli orvat to Porsche:)
btw: Prius nemá automat jako takovej, ale bezestupnovou převodovku :wink: a ta manuální řazení neumožnuje(aspoň v Priusu ne)
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
ALIEN
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ALIEN »

garfielld píše:jen bych chtěl reagovat na to že Tesla Roadster má 3 kvalty:) 2 dopředu a jeden dozadu(kterej vlastně jen přehodí smysl otáčení motoru) :) normálně se rozjíždí jakoby na dvojku, ale když se chcete rozjet fakt rychle, taxe tam "narve" za jedna a to je max do cca 120km/h, jednička je tam valstně jen na to aby ste mohli orvat to Porsche:)
btw: Prius nemá automat jako takovej, ale bezestupnovou převodovku :wink: a ta manuální řazení neumožnuje(aspoň v Priusu ne)
Dam ti sem link na tu teslu jo.....ma to jeden dopredu a jeden dozadu....Nj tak ae i u bezestupnovy se da radit,je to proste variator jako u skutru a elektronicky se da skakat na mensi prumery....
Unger
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Unger »

ALIEN píše:nevim co furt mate proti automatu,vzdycky se da radit sekvencne...Nekdy jsou i padla pod volantem.Ja nevim,nechci vam sahat do svedomi,ale podle me dnesni automaty radej lip jak ti,co ho kritizujou.Automat ve Ferrari nebo Lambu se vam zda taky spatnej?
Btw..nedavno predstavili elektroautomobil. Tesla Roadster...jezdi jen na elektrickou energii,ma 2 rychlostni stupne,1dopredu a 1 dozadu...z 0-100 je rychlejsi nez Porscho 911 Turbo....a ta ma z 0-100 pod 4s...
U Priuse nepřipadá žádný způsob řazení (ani sekvenční) v úvahu - volíš pouze směr vpřed/vzad. Osobně mi jízda moc nesedla - vyloženě nesportovní, žádný pocit akcelerace - prostě moc plynulé :roll: A kufr je taky bída :-( Ale o tom Prius není - fakt je, že Prius je jediné auto, kde se řidič cítí o století dál vůči standardním vozům.
CKIN2U

Prius

Příspěvek od CKIN2U »

Automat už se dělá hodně a především je to o pohodlí, opravdu za chvilku už nic jiného nebude. Akorát mě zarazil příspěvek, že se dá řadit sekvenčně u Priusu. Chtěl bych vidět toho kluka, který to psal, jak by tady řadil teda? Mám opravdu chuť to auto vzít a dovézt mu to, ať mi to ukáže, hm???
Honza5
Člen Týmu

Vždyť to žádné rychlosti nemá

Příspěvek od Honza5 »

Vždyť to žádné rychlosti nemá - tak není co řadit, ani sekvenčně.

Prius má jen jednu rychlost a převodový poměr k motoru a poměr spolupráce elektromotoru plynule automaticky řídí počítač... Já to do hloubky moc nechápu, asi jako většina, jak to vlastně funguje.
KiciDevil
Navigátor

Příspěvek od KiciDevil »

ALIEN píše:Automat ve Ferrari nebo Lambu se vam zda taky spatnej?
Ha ha kym budu davat take prevodovky do aut smrtelnikov tak pekne pockas pri "sekvencnom" radeni napr na takej sportovej C3 aj s padlami pod volantom cakas na preradenie skoro sekundu tak to ta zamrzi ked mas 110 konovy motor a preraduje jak babicka. DSG dvojspojkove prevodovky stoja tolko ako cela C3 napr alebo taky jazdeny Yaris muhehe
ale mat taku prevodovku jak vo ferari tak sa netazuje nikto tomu ver.
3/07 Toyota Yaris 1.3 5D Terra (Black Mica)
Quentin
Člen Týmu

Příspěvek od Quentin »

ALIEN píše:nevim co furt mate proti automatu,vzdycky se da radit sekvencne...Nekdy jsou i padla pod volantem.Ja nevim,nechci vam sahat do svedomi,ale podle me dnesni automaty radej lip jak ti,co ho kritizujou.Automat ve Ferrari nebo Lambu se vam zda taky spatnej?
má 2 rychlosti dopředu. Elektromotor nemá takový rozsah, aby jel od 0 až přes 200 km/h.
Jinak je to určitě dělo. Jel jsem s obyčejným Peugeot Partner Electric a ten má jen málo kW, ale velký krouťák ... ale jen jednu rychlost vpřed, takže jede max. 90 a to je málo. Jinak těch 90 je tam podezřele rychle a podezřele potichu :-) Jinak, když už jsi to zmínil, ta na www.youtube.com je i video tesla vs. ferrari. Hádej, kdo vyhrál
Mot@ki
Člen Týmu

Re: Vždyť to žádné rychlosti nemá

Příspěvek od Mot@ki »

Honza5 píše:Vždyť to žádné rychlosti nemá - tak není co řadit, ani sekvenčně.

Prius má jen jednu rychlost a převodový poměr k motoru a poměr spolupráce elektromotoru plynule automaticky řídí počítač... Já to do hloubky moc nechápu, asi jako většina, jak to vlastně funguje.
Jednu rychlost to opravdu nemá. To bys mě nasral:-))) Jedná se o plynulý převod variátoru. tzn že převodovka si sama zvyšuje plynule převod. Výhodu je to že motor udržuje ve stejných otáčkách. Takže motor má ideální otáčky. Ideální poměr kroutícího momentu a výkonu. Takže je to teoreticky lepší. Bohužel konstrukčně je složitá a drahá, proto se moc nepoužívá. Navíc je problém přenést velký výkon. Takže se používá jen u méně výkonných aut. Nicméně nový prius má zrychlení z 0-100km pod 10sekund. To je lepší než tvá felicie, hmm?:-)
Ale ne...prius je do města. Mimo město žere 7litrů. a kolem 3,5 ve městě. Navíc ho neudržíš dlouho pod plynem. Jaks e vyčerpá baterie, už nemá takovou akceleraci.

Ps: U variátorových převodovek lze řadit sekvenčně, ale je to jen pro nostalgiky:-) To znamená že variátor se chová jako kdybys přeřadil. Vždycky se přehodí o skok a ne plynule. Myslím že to má Prius. Četl jsem na to nějaký test.
Odpovědět

Zpět na „Prius“