Nadměrná kouřivost T25

vše ohledně modelové řady Avensis
Martinka
Člen Týmu

Nadměrná kouřivost T25

Příspěvek od Martinka »

Čaute, potřebovala bych poradit ohledně nadměrné kouřivosti, z auta jde neustále černý dým. Máme odstraněný DPF, 3 roky byl klid a najednou auto začalo sem tam poškubávat, někdy jede dobře a někdy ztrácí výkon. Startuje dobře za studena i tepla, tak si myslím, že SCV ventil to asi nebude. Diagnostika neukázala vůbec nic. EGR ventil čistíme pravidelně, vyzkoušen je OK. Chtěla bych se zeptat, kdo má zkušenost s odstraněním DPF, jestli pátý vstřik byl odpojen, nám ho nechali a dali tam odpor. Tak by nás zajímalo jestli ten pátý vstřik musí být mechanicky odpojen. Nevíte tedy náhodou, co může být špatně? Děkuji za odpovědi.
T Avensis 2.0 D-4D
MatGO
Věčnej rejpal

Re: Nadměrná kouřivost T25

Příspěvek od MatGO »

Pokial je 5. vstrek odpojeny elektricky, nemal by prepustat naftu.
Podla toho co opisujes, by som to skor videl na turbo alebo vstreky ale od stola tazko povedat. Kolko oleja to zere?

Ja riesim odstranenie DPF reprogramom riadiacej jednotky, nie dodatocnou montazou oblbovaka (emulatora), takze tazko povedat, ci nenastala nejaka chyba na tej pridavnej elektronike alebo kabelazi co k nej dorabali.
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
Martinka
Člen Týmu

Příspěvek od Martinka »

Co se týče oleje, tak od výměny do další není třeba dolévat. Vstřiky na diagnostice jsou OK. Jak odstraňovali DPF, pátý vstřik nenašli, celou cestu domů to dýmilo jak hovado. Tady jsme to dali jinému mechanikovi, ten našel ten pátý vstřik a dal ten odpor. Když se na ten pátý vstřik podívám, vidím, že je el. zapojený. Divné ale je, že do teďka to nedýmilo. Včera jsme zkusili ten odpor odpojit a hned se to hodilo do nouzáku.
T Avensis 2.0 D-4D
Martinka
Člen Týmu

Příspěvek od Martinka »

Oprava, ten pátý vstřik je el. odpojený a je tam ten odpor. Ještě mě napadlo, nemůže mít na to poškubávání vliv váha vzduchu? Včera jí chlap vyčistil a ráno auto neškubalo a zdá se mi, že ani tolik nedýmilo. Navíc šla spotřeba víc jak o litr nahoru.
T Avensis 2.0 D-4D
cnapo
Navigátor

Příspěvek od cnapo »

Nadměrná kouřivost bývá spojena většinou s koncí životnosti turba. Kamarád má T25 2008 a pri 260 000 mu začlo kouřit auto, škubat a bez výkonu. Bylo to turbo pokud jsi byla na diagnostice a vstřiky to nebyly tak bych tipoval turbo. Jinak já se přiznám zbaběle tankuju jen premiové palivo u OMV a Benzina a zatím žádný problém. Na 16" plech zimní jezdím za 5,9l a na 17" litých za 6,5l. Dej bůh že ještě auto bude sloužit.
TOYOTA AVENSIS COMBI 2.0 D-4D 93 kW
cnapo
Navigátor

Příspěvek od cnapo »

MatGO píše:Pokial je 5. vstrek odpojeny elektricky, nemal by prepustat naftu.
Podla toho co opisujes, by som to skor videl na turbo alebo vstreky ale od stola tazko povedat. Kolko oleja to zere?

Ja riesim odstranenie DPF reprogramom riadiacej jednotky, nie dodatocnou montazou oblbovaka (emulatora), takze tazko povedat, ci nenastala nejaka chyba na tej pridavnej elektronike alebo kabelazi co k nej dorabali.
Ve chvíli kdby ji emulátor přestal fungovat přejde auto do nouzového režimu žádný jiný režim jednotka nedokáže sežrat.
TOYOTA AVENSIS COMBI 2.0 D-4D 93 kW
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Martinka píše:Oprava, ten pátý vstřik je el. odpojený a je tam ten odpor. Ještě mě napadlo, nemůže mít na to poškubávání vliv váha vzduchu? Včera jí chlap vyčistil a ráno auto neškubalo a zdá se mi, že ani tolik nedýmilo. Navíc šla spotřeba víc jak o litr nahoru.
Vaha vzduchu to kludne moze byt. Ako a cim ju prosim ta cistil?
Spotreba sla hore az po vycisteni?

Treba pozret, ci v sacom potrubi nie je vela oleja. Ak to nedymelo pocas celeho cyklu vymeny oleja, spotrebu oleja si si mozno este nevsimla. Ak by bolo turbo, vstreky a aj MAF skutocne vporiadku, mohlo by to sposobovat aj zanesene sanie, resp. sacie kanaly. Obmedzeny prisun vzduchu do motora moze sposobit dymivost.
Vzduchovy filter je vymeneny?
cnapo píše: Ve chvíli kdby ji emulátor přestal fungovat přejde auto do nouzového režimu žádný jiný režim jednotka nedokáže sežrat.
Je to sice malo pravdepodobne ale nie vylucene...kedze emulator sleduje mimo ine aj vahu vzduchu, nedokazem si ani len predstavit ake kombinacie roznych anomalii mozu nastat pri zlyhani elektroniky alebo kabelaze.
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
Martinka
Člen Týmu

Příspěvek od Martinka »

Špatně jsem to napsala, ta spotřeba šla nahoru od té doby co to začalo neustále kouřit a poškubávat. Zajímavé je, že to škube když jedu třeba na trojku a snažím se udržovat stejnou rychlost např. 60 km/hod. Když přidávám plyn tak neškube. Vypadá to jako by to auto vynechávalo. Někdy jede dobře a někdy jde poznat, že se tomu nechce. Zítra jdu měnit spojku, tak to ještě jednou nechám dát na diagnostiku a uvidíme. Zatím Vám moc děkuji za rady a uvidíme jestli na něco přijdou. Dám vědět.
T Avensis 2.0 D-4D
Martinka
Člen Týmu

Příspěvek od Martinka »

Jo a všechny filtry jsou vyměněné.
T Avensis 2.0 D-4D
xtreo
Navigátor

Příspěvek od xtreo »

Martinka píše:Jo a všechny filtry jsou vyměněné.
A nebo odstraněné.....................
Martinka
Člen Týmu

Příspěvek od Martinka »

No sláva, už jsem se bála, že někdo jako ty s Naturalem se mi neozve.
T Avensis 2.0 D-4D
xtreo
Navigátor

Příspěvek od xtreo »

Já bohužel důvod ke slavení nemám, protože přes město se jinak než s vnitřní cirkulací a zavřenými okny už ani jezdit nedá kvůli takovým jako jsi ty. Nechápu proč si ty auta pořizujete, když nejste schopni je udržovat v takovém stavu v jakém mají být.
Martinka
Člen Týmu

Příspěvek od Martinka »

No jestli jsi to nečetl od začátku, tak jsem psala, že to auto bylo v pohodě a mimochodem na emisích jsem prošla úplně v klidu. A aby to bylo zase tak jak má, snažím se tady na to přijít. Až tobě se něco posere a nebudeš si vědět rady, tak taky budeš rád za každou pomoc. A pokud nechceš poradit, tak se mi tady do toho vůbec nes... Nazdar Martinka
T Avensis 2.0 D-4D
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Musim ta priviezt do reality. Bez zavretych okien a vnutornej cirkulacie sa jazdit neda prave koli takym ludom, ktori sa tvaria, ze im na ekologii zalezi, no vobec jej nerozumeju.
Tymto ludom totiz vobec nevadilo, ze si hocikto az do roku 2011 mohol kupit nove auto bez DPF napriek tomu, ze mal moznost kupit aj s DPF. Taktiez vam bolo jedno, ci s takym autom moze do mesta alebo nie.

Places na zlom mieste.. Toyot, ktote su volitelne bez filtra od vyroby je omnoho viac ako tych co maju DPF odstranene dodatocne. A vdaka tomu, ze na dovoz ojazdenych aut niesu limity ani dnes, tychto dieslov bez DPF moze v tvojom meste stale legalne pribudat.

Ale viem viem..je jednoduchsie ventilovat svoje frustracie z nefunkcneho systemu tak, ze obvinis jednotlivca.

A este male tajomstvo na zaver. Jej avensis je skor ojedinely kus urceny pre zapadny trh, ktory bol vybaveny DPF len v ramci pilotnej / testovacej prevadzky.
Zial ani v dalsej generacii nemali DPF vychytane a sposobuje skor viac skody ako uzitku.
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
xtreo
Navigátor

Příspěvek od xtreo »

Teoretizujte si tu jak chcete, realita je taková, že když stojím v koloně / jedu za autem co smrdí, že to je k nevydržení, tak je to vždy diesel.
Martinka píše:A aby to bylo zase tak jak má...
Tak vyházej ty kurvítka co sis tam nechala úmyslně dát a uveď to do původního stavu, potom to bude tak jak má.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“