Koupě corolly verso
Koupě corolly verso
Zdar borci, tak nějak uvažuju o koupi corolly verso ročník 08/09.
Preferuju benzín 1,8 ale sehnat zde něco kloudného není snadné, většina dovoz Itálie.
Proto se začínám zajímat i o naftovou variantu. Počítám s reálným nájezdem 200 - 250tis km.
A moje hlavní otázka životnost kritických komponent vstřiky, čerpadlo, turbo. Jestli počítat že už budou na konci životnosti nebo třeba ještě 100tis km natočí.
Preferuju benzín 1,8 ale sehnat zde něco kloudného není snadné, většina dovoz Itálie.
Proto se začínám zajímat i o naftovou variantu. Počítám s reálným nájezdem 200 - 250tis km.
A moje hlavní otázka životnost kritických komponent vstřiky, čerpadlo, turbo. Jestli počítat že už budou na konci životnosti nebo třeba ještě 100tis km natočí.
Re: Koupě corolly verso
Tak nechcem ťa znechutiť ale dízlové toyoty nemajú práve povesť fenomenálnej kvality. To chce hádam ešte viac šťastia na kus ako na benzínové Verso z Talianska.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
Tímhle martýriem jsem si prošel, vím co to obnáší... Od listopadu jsem sháněl Corollu Verso cca rok 2007 v benzínu, nejlépe 1.8 v manuálu (diesel jsem nechtěl ani náhodou). Procházel jsem pravidelně mobile.de, autoscout, v rodině máme bazarníka, který lovil na cestách po Francii, Belgii, Německu - ale sehnat něco kloudného za rozumnou cenu byl tvrdý oříšek. Nakonec se zadařilo až minulý měsíc - motorizace 1.6 (se skřípěním zubů) ve výbavě SOL z Rakouska (protiúčet u autorizovaného prodejce), ročník 2006 (v provozu od 2007) v super stavu, servisováno pouze v Toyotě, čerstvě po výměně všech kotoučů a destiček, s vyměněnými náplněmi a filtry, se zánovní sadou zimních gum na discích. Na mobile.de cena takového auta většinou cca 180 tis. Kč a víc, já jsem pořídil za 150. Obrň se trpělivostí, zapomeň na tuzemské autobazary (ušetříš spoustu času a nervů), točí se v nich pořád dokola pár neprodejných kusů a časem se snad něco najde. A to jsem nepsal o kompromisech - chtěl jsem 7 míst, hagusy, parkovací asistent alespoň vzadu, ideálně s tažným zařízením... Nic z toho nemám, park. asistenta a aut. rozsvěcení světel jsem si nechal dodělat u nás. Jediný problém byl se smart klíči - oba byly v dezolátním stavu, cena orig. cca 8 tis. Kč/ks, vyřešeno obaly z Aliexpressu (kvalita kupodivu špičková) a přendáním střev.
No asi to hledání bude na delší dobu. Naftě se chci opravdu vyhnout. A vyloženě proti autům, z Itálie nic nemám, máme doma yarisa a bez problémů.
Těžko říct zda se dá věřit těm italským serviskám. Dám tomu čas a třeba se i u nás v bazaru naskytne něco zajimavého. Na možnost sehnat něco v zahraničí nemám bohužel možnosti.
Těžko říct zda se dá věřit těm italským serviskám. Dám tomu čas a třeba se i u nás v bazaru naskytne něco zajimavého. Na možnost sehnat něco v zahraničí nemám bohužel možnosti.
Máme Verso 1,8 benzín manuál z 2006, druhý majitel, za cca 200 tis si neřeklo kromě běžných věcí o nic. Nebýt problému s olejem a byla by převodovka 6, tak tomu autu dám plný počet bodů. Tenkrát se povedlo koupit s tažným, s hagusy, 7 míst. Bude problém tohle auto s jeho užitnou hodnotou nahradit, koupil bych ho znovu. Určitě bych ho nechtěl bez hagusů.
aktuální:
Yaris 1,33 (2016)
historie:
Corolla Verso 1,8 (2004-2019)
Corolla
Yaris 1,33 (2016)
historie:
Corolla
Taková by byla představa, těch s hagusama je také pomálu.
Co si myslíte třeba o téhle?
http://www.sauto.cz/osobni/detail/toyot ... oFrom=list
Co si myslíte třeba o téhle?
http://www.sauto.cz/osobni/detail/toyot ... oFrom=list
Dokonce ho mám i ve stejné barvě. Pokud sedí km a nevím, jak je to s olejem, tak bezproblémový nájezd tohoto auta může být velký, jak jsem psal, u mě cca 200 tis. Po cca 200 tis. jsem dal do opravy 22 tis. (v neofic. servisu), měněna ložiska v převodovce, měněna spojka. Před výměnou jsem nechal zkontrolovat podvozek, čepy a tak, jestli oprava má smysl, vše bylo v poho. Ostatně i podle statistik Versa 10 a více let patří k nejspolehlivějším autům.
Jestli ty údaje k autu sedí, není to nějak bourané, tak bych do toho za ty peníze klidně šel. To auto má obrovskou užitnou hodnotu, např. sklopením zadních sedaček se z toho dá udělat náklaďák, přestěhovalo nás z bytu do RD. Vzadu jsou 3 plnohodnotné sedačky, bylo to jedno z mála aut, kde se vzadu vešly 2 dětské autosedačky a ještě dospělý člověk. Jen na těch hagusech jsem vozil dost věcí (různé latě apod.), tak to by mi chybělo.
Jestli ty údaje k autu sedí, není to nějak bourané, tak bych do toho za ty peníze klidně šel. To auto má obrovskou užitnou hodnotu, např. sklopením zadních sedaček se z toho dá udělat náklaďák, přestěhovalo nás z bytu do RD. Vzadu jsou 3 plnohodnotné sedačky, bylo to jedno z mála aut, kde se vzadu vešly 2 dětské autosedačky a ještě dospělý člověk. Jen na těch hagusech jsem vozil dost věcí (různé latě apod.), tak to by mi chybělo.
Naposledy upravil(a) Ondraj dne stř 13.07.2016, 08:23, celkem upraveno 1 x.
aktuální:
Yaris 1,33 (2016)
historie:
Corolla
Yaris 1,33 (2016)
historie:
Corolla
No všude čtu že 1,8 papají olej, najdu na autě nějaký příznak? Nebo to ukáže až provoz?
Dá se to poznat podle objemu oleje, respektive by měla být po výměně jiná měrka oleje, která má posunuté rysky. Tedy změřit si přesně měrku u neopravovaného motoru a porovnat.
Jezdím i s tím papáním oleje, dávám tam 10w40. Vzhledem k věku vozu a tomu nájezdu se domnívám, že než bude mít najeto přes 200 tis., tak odejde celkově, přeci jen, já ho kupoval, když mělo najeto necelých 30 tis. a bylo 2-3 roky staré.
Jezdím i s tím papáním oleje, dávám tam 10w40. Vzhledem k věku vozu a tomu nájezdu se domnívám, že než bude mít najeto přes 200 tis., tak odejde celkově, přeci jen, já ho kupoval, když mělo najeto necelých 30 tis. a bylo 2-3 roky staré.
aktuální:
Yaris 1,33 (2016)
historie:
Corolla
Yaris 1,33 (2016)
historie:
Corolla
nsrx: Tohle Verso se na inzerci "válí" už hodně dlouho. Proč asi...? http://podvodnefirmy.cz/auobazar-auto-s ... ents-title
Ohledně problémů s olejem u benzínových motorů do cca poloviny roku 2006 je tady někde sáhodlouhé vlákno, nechce se mi to hledat.
Ondraj: Moje Verso má najeto 165 tis. km, proklepnuto v servise a nebude nutno na něj dlouho sáhnout. Co se týká hagusů, chtěl jsem je dodatečně nechat namontovat, v Toyotě mě od toho ale odrazovali, takže vyřešeno příčníky Thule na rám dveří - sice to něco stálo, ale spokojenost maximální, výborně vyřešené uchycení i montáž (otázka pár minut).
Ohledně problémů s olejem u benzínových motorů do cca poloviny roku 2006 je tady někde sáhodlouhé vlákno, nechce se mi to hledat.
Ondraj: Moje Verso má najeto 165 tis. km, proklepnuto v servise a nebude nutno na něj dlouho sáhnout. Co se týká hagusů, chtěl jsem je dodatečně nechat namontovat, v Toyotě mě od toho ale odrazovali, takže vyřešeno příčníky Thule na rám dveří - sice to něco stálo, ale spokojenost maximální, výborně vyřešené uchycení i montáž (otázka pár minut).
Cova: Dneska bych už nepotřeboval ani 7 míst, pokud se dají dát dobré příčníky, tak jedině dobře, je hodně nabídek, které hagusy nemají.
S manželkou jsme se shodli, že až naše Verso úplně umře, tak že bychom ho pořídili znovu, zase benzín. Nenašli jsme prostě zatím adekvátní jinou náhradu tohoto vozu. Tenkrát jsem uvažoval i o naftě, ale myslím, že jsem udělal dobře s benzínem i s jeho problémy s olejem.
Z jakého roku je tvé Verso?
Co se týká problému s převodovkou, zajímalo by mě, jestli by to neřešila včasná výměna oleje, jak se tu píše, že se to nemění nebo dost pozdě.
S manželkou jsme se shodli, že až naše Verso úplně umře, tak že bychom ho pořídili znovu, zase benzín. Nenašli jsme prostě zatím adekvátní jinou náhradu tohoto vozu. Tenkrát jsem uvažoval i o naftě, ale myslím, že jsem udělal dobře s benzínem i s jeho problémy s olejem.
Z jakého roku je tvé Verso?
Co se týká problému s převodovkou, zajímalo by mě, jestli by to neřešila včasná výměna oleje, jak se tu píše, že se to nemění nebo dost pozdě.
aktuální:
Yaris 1,33 (2016)
historie:
Corolla
Yaris 1,33 (2016)
historie:
Corolla
Ondraj: Viz. výše - konec 2006, v provozu od 3/2007.
Takže u benzínu 2007-2009 je už spotřeba oleje vyřešena?
Takže to už problém s olejem nejspíš nemá. Vypadá to na dobrý kup, tak ať dlouho slouží.Cova píše:Ondraj: Viz. výše - konec 2006, v provozu od 3/2007.
U aktuálního Versa mám trochu problém s přístrojovkou, že za volantem je prázdno. Také mě oproti mé verzi přijde, že interiér je celkově trochu ošizený a nelíbí se mi tolik.
Možná je to jen o zvyku.
aktuální:
Yaris 1,33 (2016)
historie:
Corolla
Yaris 1,33 (2016)
historie:
Corolla
Měla by být už od konce 2006, ale je třeba dohledat přesně podle motoru.nsrx píše:Takže u benzínu 2007-2009 je už spotřeba oleje vyřešena?
aktuální:
Yaris 1,33 (2016)
historie:
Corolla
Yaris 1,33 (2016)
historie:
Corolla