Koupě corolly verso

vše ohledně modelové řady Verso
nsrx
Člen Týmu

Koupě corolly verso

Příspěvek od nsrx »

Zdar borci, tak nějak uvažuju o koupi corolly verso ročník 08/09.

Preferuju benzín 1,8 ale sehnat zde něco kloudného není snadné, většina dovoz Itálie.
Proto se začínám zajímat i o naftovou variantu. Počítám s reálným nájezdem 200 - 250tis km.
A moje hlavní otázka životnost kritických komponent vstřiky, čerpadlo, turbo. Jestli počítat že už budou na konci životnosti nebo třeba ještě 100tis km natočí.
Kocúr
Věčnej rejpal

Re: Koupě corolly verso

Příspěvek od Kocúr »

Tak nechcem ťa znechutiť ale dízlové toyoty nemajú práve povesť fenomenálnej kvality. To chce hádam ešte viac šťastia na kus ako na benzínové Verso z Talianska.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
Cova
Člen Týmu

Příspěvek od Cova »

Tímhle martýriem jsem si prošel, vím co to obnáší... Od listopadu jsem sháněl Corollu Verso cca rok 2007 v benzínu, nejlépe 1.8 v manuálu (diesel jsem nechtěl ani náhodou). Procházel jsem pravidelně mobile.de, autoscout, v rodině máme bazarníka, který lovil na cestách po Francii, Belgii, Německu - ale sehnat něco kloudného za rozumnou cenu byl tvrdý oříšek. Nakonec se zadařilo až minulý měsíc - motorizace 1.6 (se skřípěním zubů) ve výbavě SOL z Rakouska (protiúčet u autorizovaného prodejce), ročník 2006 (v provozu od 2007) v super stavu, servisováno pouze v Toyotě, čerstvě po výměně všech kotoučů a destiček, s vyměněnými náplněmi a filtry, se zánovní sadou zimních gum na discích. Na mobile.de cena takového auta většinou cca 180 tis. Kč a víc, já jsem pořídil za 150. Obrň se trpělivostí, zapomeň na tuzemské autobazary (ušetříš spoustu času a nervů), točí se v nich pořád dokola pár neprodejných kusů a časem se snad něco najde. A to jsem nepsal o kompromisech - chtěl jsem 7 míst, hagusy, parkovací asistent alespoň vzadu, ideálně s tažným zařízením... Nic z toho nemám, park. asistenta a aut. rozsvěcení světel jsem si nechal dodělat u nás. Jediný problém byl se smart klíči - oba byly v dezolátním stavu, cena orig. cca 8 tis. Kč/ks, vyřešeno obaly z Aliexpressu (kvalita kupodivu špičková) a přendáním střev.
nsrx
Člen Týmu

Příspěvek od nsrx »

No asi to hledání bude na delší dobu. Naftě se chci opravdu vyhnout. A vyloženě proti autům, z Itálie nic nemám, máme doma yarisa a bez problémů.
Těžko říct zda se dá věřit těm italským serviskám. Dám tomu čas a třeba se i u nás v bazaru naskytne něco zajimavého. Na možnost sehnat něco v zahraničí nemám bohužel možnosti.
Ondraj
Navigátor

Příspěvek od Ondraj »

Máme Verso 1,8 benzín manuál z 2006, druhý majitel, za cca 200 tis si neřeklo kromě běžných věcí o nic. Nebýt problému s olejem a byla by převodovka 6, tak tomu autu dám plný počet bodů. Tenkrát se povedlo koupit s tažným, s hagusy, 7 míst. Bude problém tohle auto s jeho užitnou hodnotou nahradit, koupil bych ho znovu. Určitě bych ho nechtěl bez hagusů.
aktuální:
Yaris 1,33 (2016)

historie:
Corolla Verso 1,8 (2004-2019)
Corolla
nsrx
Člen Týmu

Příspěvek od nsrx »

Taková by byla představa, těch s hagusama je také pomálu.

Co si myslíte třeba o téhle?
http://www.sauto.cz/osobni/detail/toyot ... oFrom=list
Ondraj
Navigátor

Příspěvek od Ondraj »

Dokonce ho mám i ve stejné barvě. Pokud sedí km a nevím, jak je to s olejem, tak bezproblémový nájezd tohoto auta může být velký, jak jsem psal, u mě cca 200 tis. Po cca 200 tis. jsem dal do opravy 22 tis. (v neofic. servisu), měněna ložiska v převodovce, měněna spojka. Před výměnou jsem nechal zkontrolovat podvozek, čepy a tak, jestli oprava má smysl, vše bylo v poho. Ostatně i podle statistik Versa 10 a více let patří k nejspolehlivějším autům.

Jestli ty údaje k autu sedí, není to nějak bourané, tak bych do toho za ty peníze klidně šel. To auto má obrovskou užitnou hodnotu, např. sklopením zadních sedaček se z toho dá udělat náklaďák, přestěhovalo nás z bytu do RD. Vzadu jsou 3 plnohodnotné sedačky, bylo to jedno z mála aut, kde se vzadu vešly 2 dětské autosedačky a ještě dospělý člověk. Jen na těch hagusech jsem vozil dost věcí (různé latě apod.), tak to by mi chybělo.
Naposledy upravil(a) Ondraj dne stř 13.07.2016, 08:23, celkem upraveno 1 x.
aktuální:
Yaris 1,33 (2016)

historie:
Corolla
nsrx
Člen Týmu

Příspěvek od nsrx »

No všude čtu že 1,8 papají olej, najdu na autě nějaký příznak? Nebo to ukáže až provoz?
Ondraj
Navigátor

Příspěvek od Ondraj »

Dá se to poznat podle objemu oleje, respektive by měla být po výměně jiná měrka oleje, která má posunuté rysky. Tedy změřit si přesně měrku u neopravovaného motoru a porovnat.
Jezdím i s tím papáním oleje, dávám tam 10w40. Vzhledem k věku vozu a tomu nájezdu se domnívám, že než bude mít najeto přes 200 tis., tak odejde celkově, přeci jen, já ho kupoval, když mělo najeto necelých 30 tis. a bylo 2-3 roky staré.
aktuální:
Yaris 1,33 (2016)

historie:
Corolla
Cova
Člen Týmu

Příspěvek od Cova »

nsrx: Tohle Verso se na inzerci "válí" už hodně dlouho. Proč asi...? http://podvodnefirmy.cz/auobazar-auto-s ... ents-title
Ohledně problémů s olejem u benzínových motorů do cca poloviny roku 2006 je tady někde sáhodlouhé vlákno, nechce se mi to hledat.

Ondraj: Moje Verso má najeto 165 tis. km, proklepnuto v servise a nebude nutno na něj dlouho sáhnout. Co se týká hagusů, chtěl jsem je dodatečně nechat namontovat, v Toyotě mě od toho ale odrazovali, takže vyřešeno příčníky Thule na rám dveří - sice to něco stálo, ale spokojenost maximální, výborně vyřešené uchycení i montáž (otázka pár minut).
Ondraj
Navigátor

Příspěvek od Ondraj »

Cova: Dneska bych už nepotřeboval ani 7 míst, pokud se dají dát dobré příčníky, tak jedině dobře, je hodně nabídek, které hagusy nemají.
S manželkou jsme se shodli, že až naše Verso úplně umře, tak že bychom ho pořídili znovu, zase benzín. Nenašli jsme prostě zatím adekvátní jinou náhradu tohoto vozu. Tenkrát jsem uvažoval i o naftě, ale myslím, že jsem udělal dobře s benzínem i s jeho problémy s olejem.

Z jakého roku je tvé Verso?

Co se týká problému s převodovkou, zajímalo by mě, jestli by to neřešila včasná výměna oleje, jak se tu píše, že se to nemění nebo dost pozdě.
aktuální:
Yaris 1,33 (2016)

historie:
Corolla
Cova
Člen Týmu

Příspěvek od Cova »

Ondraj: Viz. výše - konec 2006, v provozu od 3/2007.
nsrx
Člen Týmu

Příspěvek od nsrx »

Takže u benzínu 2007-2009 je už spotřeba oleje vyřešena?
Ondraj
Navigátor

Příspěvek od Ondraj »

Cova píše:Ondraj: Viz. výše - konec 2006, v provozu od 3/2007.
Takže to už problém s olejem nejspíš nemá. Vypadá to na dobrý kup, tak ať dlouho slouží.

U aktuálního Versa mám trochu problém s přístrojovkou, že za volantem je prázdno. Také mě oproti mé verzi přijde, že interiér je celkově trochu ošizený a nelíbí se mi tolik.
Možná je to jen o zvyku.
aktuální:
Yaris 1,33 (2016)

historie:
Corolla
Ondraj
Navigátor

Příspěvek od Ondraj »

nsrx píše:Takže u benzínu 2007-2009 je už spotřeba oleje vyřešena?
Měla by být už od konce 2006, ale je třeba dohledat přesně podle motoru.
aktuální:
Yaris 1,33 (2016)

historie:
Corolla
Odpovědět

Zpět na „Verso“