T18 Volnoběh
T18 Volnoběh
Zdravím.Stal jsem se majitelem cecilie T18.Zajímá mě každá drobnost a vaše postřehy.Můj první japonec predtím samé naftáky tak prosím o pochopení.Když přijdu ke studenému autu ma vyšší volnoběh normalne?až 1600 asi sytič doufám.Po zahřatí ma 1100 a padají s vytočení pomalu jinak žádný problem.Mohu poprosit o vyjádření jestli to neřešim moc
Proud Owner of:
Celica T18 2.0GT 16v.1990.
My favorite colour is RED.
Re: T18 Volnoběh
2.0 16 v 115 kw.k tem 900 mi to nikdy nespadne
Proud Owner of:
1100 a lehce pohupuje
Proud Owner of:
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tipnul bych to na vadné čidlo teploty motoru. Zkontrolovat podtlaky a předstih by taky nebylo od veci.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Podtlaky ok predstih ok 10st.Byla rano u mechanika.ktere cidlo myslis?Vim ze jsou dve mohl by jsi mi dat primy odkaz na autokelly?
Proud Owner of:
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
pokud mechanik pri kontrole předstihu neodpojil korekce od jednotky tak hodnota predstihu není 10st ale muze byt kdekoli od 5 do 20st. Ze to neudělal odhaduji z toho,ze by pri tom aspoň zkouknul chybové kódy. Čidlo sytice se tuším v druhovyrobe nedělá. Jinak je na něm číslo a podle toho dohledas.
Kde presne bude?
Proud Owner of:
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
měl by to být tento 89422-20010 ten druhý spíná patý vstřik http://japan-parts.eu/toyota/eu/1992/ce ... stem#89422
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Nebooo někdo točil tim šroubkem na štelování volnoběhu... nouzovej režim... teď nevim přesněěě možná že si to i pamatuju E1 T1 spojit? a pak až je auto zahřátý zkusit pootočit šroubkem u klapky a mělo by to reagovat, spadnout na těch 900/950 cca. Vypojit a hotovo. Mohlo by to zafungovat. + nutně! vyčistit klapku tlakem vzduchu- na foukání pneu třeba + doleštit kanálky šťourátkama do uší s vatou
Tak sem to dělal já
a jak se to blejskalo...
sajrajtu tam bylo od roku 1989 dost
pěkně to lepí a nefachá to jak by mělo. Volnoběh by neměl nijak skákat, při normal teplotě motoru, to může dělat jen u sepnutí klimy u každýho auta, nebo při topení u některých aut kde je to spojený s klimou.

Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++

- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Ještě pro upřesnění... otáčky nejdou od Května cca prostě když je teplo po startu na 2000 ale rovnou 1200 pak klesnou na těch 950 cca.... ale neletěj do 2000 to všechno ovládá Lambda... "jestli se nemejlim... jako ve Vinetouovi"... prostě Lambda pozdná ihned po startu že je teplo a je naprogramovaná že po startu to vyletí jen na 1200cca ale když je zima tak to letí nad 2000.
Tim sem chtěl říct, že nejdřív ze všeho bych zkusil koupit novou lambdu např. http://www.Haspa.cz original Denso, protože ta je ta nejhlavnější co ovládá otáčky po startu... tam kde je je brutální teplota... 1. díl laufu a prostě odcházej a když jsou zmatený- tak neodejdou jen tak... odcházej pomalu velmi pomalu a nenápadně, nebo i nápadně kdy ti cuká a škube se celý auto v zimě po startu... ale může to dělat právě třeba tohle nebo další spousty věcí... Když lambda posílá vadný data do řídící jednotky pak z toho má celica guláš... prvotně se totiž řídí lambdou Denso, ale řídící jednotka nepozná že je lambda vadná... ani kódy se nevyblikaj... nepozná to... protože jí věří
milujou se... 
Jednotka si řiká... Lambda, tak ta by mě nikdy NIKDY nepodvedla... ta je jen a jen moje...
a Lambda: "Hlavně se jednotka nesmí dozvědět že sem vadná... jinak by bylo po lásce... "

No a tak nějak tu jejich lásku naprogramoval Japonec...¨
Přijít na tohle trvalo tak přes rok... spíš 2 roky... kdy sem zkoušel všechno možný měnit... a nakonec to byla Lambda... když je K.O. auto jezdí... ale když je totál K.O. stejně jezdí ale třeba v zimě když mrzne tak způsobí po startu cukání- škubání s celým autem než se po 1/2 minutě uklidní a jednotka si uvědomí že se na ní má vysrat... jinak bych nepoznal že byla v prdeli... každá lambda má jiný symptomy... podle mě... to souvisí s kvalitou laufu, motoru atd... Ta moje bejvalá nenáviděla mráz...
Tim sem chtěl říct, že nejdřív ze všeho bych zkusil koupit novou lambdu např. http://www.Haspa.cz original Denso, protože ta je ta nejhlavnější co ovládá otáčky po startu... tam kde je je brutální teplota... 1. díl laufu a prostě odcházej a když jsou zmatený- tak neodejdou jen tak... odcházej pomalu velmi pomalu a nenápadně, nebo i nápadně kdy ti cuká a škube se celý auto v zimě po startu... ale může to dělat právě třeba tohle nebo další spousty věcí... Když lambda posílá vadný data do řídící jednotky pak z toho má celica guláš... prvotně se totiž řídí lambdou Denso, ale řídící jednotka nepozná že je lambda vadná... ani kódy se nevyblikaj... nepozná to... protože jí věří

Jednotka si řiká... Lambda, tak ta by mě nikdy NIKDY nepodvedla... ta je jen a jen moje...

Přijít na tohle trvalo tak přes rok... spíš 2 roky... kdy sem zkoušel všechno možný měnit... a nakonec to byla Lambda... když je K.O. auto jezdí... ale když je totál K.O. stejně jezdí ale třeba v zimě když mrzne tak způsobí po startu cukání- škubání s celým autem než se po 1/2 minutě uklidní a jednotka si uvědomí že se na ní má vysrat... jinak bych nepoznal že byla v prdeli... každá lambda má jiný symptomy... podle mě... to souvisí s kvalitou laufu, motoru atd... Ta moje bejvalá nenáviděla mráz...

Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++

Tohle vsechno co tu popisujes mam ja.+Jsem vyblikal kod a je tam 21 beeeemicron píše:Ještě pro upřesnění... otáčky nejdou od Května cca prostě když je teplo po startu na 2000 ale rovnou 1200 pak klesnou na těch 950 cca.... ale neletěj do 2000 to všechno ovládá Lambda... "jestli se nemejlim... jako ve Vinetouovi"... prostě Lambda pozdná ihned po startu že je teplo a je naprogramovaná že po startu to vyletí jen na 1200cca ale když je zima tak to letí nad 2000.
Tim sem chtěl říct, že nejdřív ze všeho bych zkusil koupit novou lambdu např. http://www.Haspa.cz original Denso, protože ta je ta nejhlavnější co ovládá otáčky po startu... tam kde je je brutální teplota... 1. díl laufu a prostě odcházej a když jsou zmatený- tak neodejdou jen tak... odcházej pomalu velmi pomalu a nenápadně, nebo i nápadně kdy ti cuká a škube se celý auto v zimě po startu... ale může to dělat právě třeba tohle nebo další spousty věcí... Když lambda posílá vadný data do řídící jednotky pak z toho má celica guláš... prvotně se totiž řídí lambdou Denso, ale řídící jednotka nepozná že je lambda vadná... ani kódy se nevyblikaj... nepozná to... protože jí věřímilujou se...
Jednotka si řiká... Lambda, tak ta by mě nikdy NIKDY nepodvedla... ta je jen a jen moje...a Lambda: "Hlavně se jednotka nesmí dozvědět že sem vadná... jinak by bylo po lásce... "
![]()
Proud Owner of:
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
A co znamená ten kod? 21 mně to nikdy nic neukázalo... žádná chyba... tak co je to 21? jako že by sis měl dát 21? No ty jsou tak akorát
Šťavnatý 
Ne ale klidně to popiš... jako to fakt blikalo? tak že si poznal 21? Já sem to zkoušel jen jednou a nic... jen sem si pak sešteloval volnoběh. Rozhodně to lambdu nechtělo prozradit...

Ne ale klidně to popiš... jako to fakt blikalo? tak že si poznal 21? Já sem to zkoušel jen jednou a nic... jen sem si pak sešteloval volnoběh. Rozhodně to lambdu nechtělo prozradit...

Libor poradil ze 21 je lambda vymenit
Proud Owner of:
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Libor má recht
Zajímavý ale že se dokonce lambda přiznala... ta musí bejt totál kaput... chudinka
totál.

A vis proc?Protoze tam byla nabastlena od boshe....
Proud Owner of: