Zpětná kamera
Zpětná kamera
Neřešil jste někdo možnost manuálního zapínání zpětné kamery?
Jedná se mi o delší couvání z kopce a stát celou dobu na spojce není pro auto nejlepší..
Jedná se mi o delší couvání z kopce a stát celou dobu na spojce není pro auto nejlepší..
Auris TS 1,6 2016

Re: Zpětná kamera
ano a podle toho, jak máš vyšlápnuto, se mění jas....já mám smůlu s automatem...
PS:co zrcátka?
PS:co zrcátka?
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Tak ještě jednou..
Couvám z kopce.. Proč tam budu cpát zpátečku..
Takže na volnoběh a bez kamery...
Myslel jsem, že to každému dojde
Couvám z kopce.. Proč tam budu cpát zpátečku..
Takže na volnoběh a bez kamery...
Myslel jsem, že to každému dojde

Auris TS 1,6 2016

Jj zrcátka jsou dobrá věc, ale když už tam je kamera, proč nemít o kontrolu navíc...
Auris TS 1,6 2016

Tak za to sa prihováram aj ja, občas aj za jazdy dopredu sa hodí zapnúť zadnú kameru. Párkrát sa mi stalo že som mal tak zadrbané či mokré zadné okno (keďze mám sedan nieje tam stierač) aj späťáky, že som moc nevidel čo sa za mnou deje a zišlo by sa to.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
Podle mě bude stačit to napájení. Displeje si většinou přítomnost videosignálu detekují samy.
Jinak samozřejmě kamera je dobrá pro bezprostřední parkování, pro odhad vzdálenosti. Couvat na ní delší trasu je opravdu na vyhazov z autoškoly
Jinak samozřejmě kamera je dobrá pro bezprostřední parkování, pro odhad vzdálenosti. Couvat na ní delší trasu je opravdu na vyhazov z autoškoly

Moje nablblá čínská sedmipalcová navigace, i když je zapnutá, tak signál detekuje. Bude to všude podobně.
Neberu v potaz připomínky o tom jak se couvá nejlépe..
Když zvládnu couvat traktorem a za ním je dvounápravová kára tak to nejspíš alespoň trošku musím umět../jistě jsou o hodně lepší, kteří mi řeknou, že to co oni nacouvali já nenajezdil popředu
Já myslel jestli jste někdo nerozebíral střední tunel kolem řadící páky - tam by bylo připojení nejjednodušší - prostě se napíchnout na stávající vypínač co tam je...
Když zvládnu couvat traktorem a za ním je dvounápravová kára tak to nejspíš alespoň trošku musím umět../jistě jsou o hodně lepší, kteří mi řeknou, že to co oni nacouvali já nenajezdil popředu

Já myslel jestli jste někdo nerozebíral střední tunel kolem řadící páky - tam by bylo připojení nejjednodušší - prostě se napíchnout na stávající vypínač co tam je...

Auris TS 1,6 2016

Ten vypínač může být klidně u převodovky a je spojený s couvacím světlem. Jednodušší bude určitě vytáhnout to vzadu rovnou z něj.
Couvat sice umím jenom s jednonápravovým vozíkem, ale i tak si neodpustím varování před tím, abys někoho nepřejel. Spoléhat se na techniku se někdy nevyplatí
Couvat sice umím jenom s jednonápravovým vozíkem, ale i tak si neodpustím varování před tím, abys někoho nepřejel. Spoléhat se na techniku se někdy nevyplatí

On je ten kopec poměrně velký, prostě jsem chtěl mít z domu pěkný rozhled
Zastávám názor, že když nemusím tak nemám zařazenou rychlost. Prostě se snažím auto trochu šetřit..
A na druhou stranu mu někdy pořádně naložit, ať se motor pěkně točí

Zastávám názor, že když nemusím tak nemám zařazenou rychlost. Prostě se snažím auto trochu šetřit..
A na druhou stranu mu někdy pořádně naložit, ať se motor pěkně točí

Auris TS 1,6 2016

Tak ja by som bral aj kamerku uplne vpredu, i ked mam senzory. Kolkokrat parkujem uplne natesno a kedze nevidim na rohy auta pretoze je sklon okna a kapoty aky je, tak je to o odhade a zvukovej signalizacii senzorov. Aj pri vyjazde z vedlajsej ulice, ked je na rohoch zivy plot alebo mur, proste nevidiet do stran, ci neide nejake auto. Mam pomerne dlhu kapotu a pokial konecne nieco vidim mam prvu polovicu auta davno v krizovatke.
Jestli běžně couváš takovéhle kopce bez kvaltu, asi bys měl, milý asteroide, pouvažovat o jiném způsobu spínání zpětného světlometu. Čidlo směru pohybu, například. To by Ti rovnou řešilo i tu kameru 

Ve dne mít rozsvícenou couvačku nepotřebuji. A v noci mi stačí na osvětlení brzdová světla.
Ono sjíždět bez toho abych si přibržďoval dost dobře nejde - dole pod kopcem bych couval tak 50km/h.
A ještě taková malá poznámka - dotaz zněl jestli někdo neví o možnosti zapnout manuálně couvací kameru
Ono sjíždět bez toho abych si přibržďoval dost dobře nejde - dole pod kopcem bych couval tak 50km/h.
A ještě taková malá poznámka - dotaz zněl jestli někdo neví o možnosti zapnout manuálně couvací kameru
Auris TS 1,6 2016

Ale v tom právě spočívá ten vtip!asteroid píše: ...dotaz zněl jestli někdo neví o možnosti zapnout manuálně couvací kameru...
Manuálně zapneš couvačku, a na 99% se Ti kamera zapne s ním

Ja to chápem tak, že mu vadí že pri zaradenej spiatočke dolu kopcom síce zapne systém kameru ale je taký prudký respektíve tiahly kopec, že musí brzdiť lebo začne nepríjemne zrýchľovať a motor s prevodovkou zaradenou na spiatočku sa bijú s brzdnou sústavou, auto občas pocukuje ako púšťa brzdový pedál a znovu ho stláča čo je trošku blbé, i keď žiť sa s tým dá. Či?