Stránka 1 z 4

Česko anglicky

Napsal: pát 22.04.2016, 12:47
od Jimmi
Tady je docela pěkně popsáno, proč Czechia:
http://www.go-czechia.cz/

Pamatujete, jak jsem vás tady některé kdysi peskoval za to, že furt prosazujete "Toyotaklub Czech", že to je špatně.....? 8)

Jinak by se mi víc líbilo něco jako Czechlands, neboli potomek názvu Lands of the Czech Crown, ale to asi neprojde...

Re: Česko anglicky

Napsal: pát 22.04.2016, 14:03
od Luke_Luke
Proc nemuzeme byt Czech Republic? Komu to vadi?

Re: Česko anglicky

Napsal: pát 22.04.2016, 14:38
od Jimmi
Luke_Luke píše: ... Komu to vadi?
Spíš komu furt vadí ta Czechia.
Protože aby sportovci a pod. měli furt na dresech "Czech" (dnes již alespoň s mrňavým slovíčkem "team") je opravdu na pyču.

A kromě toho Böhmerland :D
Obrázek

Re: Česko anglicky

Napsal: pát 22.04.2016, 15:05
od Jimmi
Asi se nebudeš divit, když v názoru na knihovnu s Tebou budu zásadně nesouhlasit......? :wink:

Re: Česko anglicky

Napsal: pát 22.04.2016, 15:31
od Tygr
Czechia je uplne v pohode, ve finale Tsjechië je v Nizozemstine tohleto kde zijeme a zadna republika z toho nikde napsana není :) ba i v Arabstine to zni "číkja".

Re: Česko anglicky

Napsal: pát 22.04.2016, 16:07
od Luke_Luke
Tak presne podle te pani ve videu, proc nemuze byt Czech Republic oficialne a neformalne CR, stejne jako ma United Kingdom UK nebo United States of America USA?

Jako by nestacilo, ze amici nam porad rikaji Czechoslovakia a ve Spanelstine si zvykli na Republica Checa, jestli je to kvuli toho, aby par sulibrku melo na hokeji co rvat, tak at si oni rvou co chteji, stejne to neni oficialni nazev, tak o co go.

Re: Česko anglicky

Napsal: pát 22.04.2016, 16:14
od Jimmi
Sušenko, venkovan nejsem, to už jsem Ti tuším vysvětloval. Staromilec ano, ale krásné moderní věci se mi líbí. Ovšem vršek té plánované knihovny měl být vidět z Karlova mostu, což považuji za nepřijatelné. Taktéž technicky to byl dost pochybný projekt, nehledě na pravděpodobně neúměrné finanční náklady. To nemluvím o zmanipulovaném výběrovém řízení.

Luky, CR je opravdu nicneříkající nesmysl.

Re: Česko anglicky

Napsal: ned 24.04.2016, 13:06
od Jimmi
Luke, zkus nějak zformulovat námitky. My Ti je tu pak rozebereme a zhodnotíme 8)
biscuit píše: ...ale jedny odvazny a architektonicky vyspely a ucelove cisty veci, ktera by uz konecne dala praze novej rozmer, a na kterou by, pevne verim, byl narod za par let hrdej, toho se bojime...
Tohle nemáš ze svý hlavy, Sušenkosane, to jsi někde opsal. Jenom jsi schválně doplnil překlepy, aby to vypadalo věrohodně :mrgreen:
Kdepak, na knihovnu by to vydalo z mé strany na obsáhlý a silně vyargumentovaný článek. Já jsem Sušenko pořád ještě víc estét, než staromilec, na to pozor 8)

Re: Česko anglicky

Napsal: ned 24.04.2016, 13:13
od gramo
Trochu to odlehčím, tohle mě pobavilo (i když je to vlastně smutná pravda)
Obrázek

Re: Česko anglicky

Napsal: ned 24.04.2016, 16:48
od Luke_Luke
Tak s gramem souhlasim, po vzoru nasich "bratia" jako za starych casu - bananistan a banana republik.

Jimbo: Jaky je formalni rozdil v UK, USA, CR? Rvat na fotbale júkej je to stejne jako čéer, anglictina je vice znela a mozna to pro cechy zni lepe, ale pokud jde o jazyk o formu a o to, co rikala moudra pani vi videu, je vse splneno.

Re: Česko anglicky

Napsal: pon 25.04.2016, 22:03
od Jimmi
Luke, když někde napíšeš CR, tak i jako Čech (rozuměj - občan České republiky) budu velmi na pochybách, co ta zkratka znamená. Zatímco US (USA), UK... to jsou zkratky opravdu světoznámé a nezaměnitelné. Snad jenom česká verze druhého z těchto názvů se občas pletla s Veřejnou bezpečností 8)
Ovšem druhé části Tvého sdělení už nerozumím vůbec, sorry.
Jo, a mimochodem - jezdíš do Německa, nebo do Spolkové republiky Německo, do Francie, nebo Francouzské republiky, do Řecka, do Itálie, do Belgie... nebo.......? :idea:

Re: Česko anglicky

Napsal: pon 25.04.2016, 22:46
od Tygr
...Belgického království.. :)

Re: Česko anglicky

Napsal: pon 25.04.2016, 23:44
od Luke_Luke
Aha, takze kdyz uvedes par prikladu, tak to znamena, ze to tak musime mit i my?

Dobre, jezdis do Diminikanie nebo do Dominikanske republiky, jezdis do Jarie nebo do Jihoafricke republiky (do JARu), Pobrezie nebo Pobrezi slonoviny, Saudie nebo do Saudske Arabie, Spojenie nebo do Spojenych arabskych emiratu, Cookie nebo Cookovy ostrovy?

Pointless debata, o tom to neni...

Re: Česko anglicky

Napsal: úte 26.04.2016, 00:34
od Jimmi
Běžně se jezdí do Jižní Afriky, ale jinak uvádíš příklady, které jsou úplně mimo náš kulturní okruh....
Jo, taky se jezdí do Monaka a ne do Monackého knížectví. Prostě tady v Evropě bychom byli jediní a hlavně - bez jakéhokoli kulturního či historického opodstatnění. Kdyby to byly České země, tak to určitou historii má, ale Česká republika je fakt jenom umělý politický název. Jednou byla socialistická, před tím lidově demokratická....
Pořád jsi neřekl, Luke, co Ti na tom tak vadí.
A já nejsem fanatický prosazovatel názvu Czechia nebo Česko, zvláště s tou českou podobou jsem míval docela problémy. Ale historicky je to naprosto správně, asi.
A určitě cokoliv je lepší, než omylem často používané "Czech" :idea:

Re: Česko anglicky

Napsal: úte 26.04.2016, 08:55
od Luke_Luke
A budeme mit i Moravia a Silesia? :lol: :lol: :lol:
Abych jako vedel, ze kdyz pojedu po levem brehu, tak bych mohl rikat, ze jsem Moravian a kdyz zpatky po pravem, tak bych mohl rikat, ze jsem Silesian :lol: