Sedačky
Sedačky
Ahoj, právě jsem se stal majitelem Toyoty Previa 2.4 VVTi z roku 2000. Previi jsem pořídil, protože čekáme k našemu 20ti měsíčnímu synovy narození dvojčat a dát tři dětské autosedačky vedle sebe je do kombíka dost náročné.. Rád bych sehnal do druhé řady sedadel i prostřední sedadlo s Isofixem. Nemáte prosím tip, kde bych sedadlo sehnal? Zatím jsem obvolal pár vrakovišť bez úspěchu. Nebo bych rád sedadlo vyměnil + doplatek s kýmkoliv. To moje prostřední je v dobrém stavu. (v druhé řadě sedadel jsou dvě krajní s isofixem a prostřední sedadlo bez isofixu)
Děkuju za radu!
Děkuju za radu!
Re: Sedačky
Na Bazoši je pán z Přerova, co inzeruje hodně dílů (i sedačky, nevím jaké) a na Sbazaru někdo od Tábora.
Prius - ta obrazovka je droga 
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...

Děkuju za tip. Pán z tábora krajní sedačky s Isofixem nemá. Ale taky jsem včera zjistil, že prostřední sedadlo je asi o deset cm užší a nepůjde za jiné s Isofixem zaměnit..
Neměla nějaká novější verze tříbodový pás na prostředku? Tadle z roku 2000 má jen prostřední dvoubodový.
Neměla nějaká novější verze tříbodový pás na prostředku? Tadle z roku 2000 má jen prostřední dvoubodový.
- Elvis
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Bobřík píše:Děkuju za tip. Pán z tábora krajní sedačky s Isofixem nemá. Ale taky jsem včera zjistil, že prostřední sedadlo je asi o deset cm užší a nepůjde za jiné s Isofixem zaměnit..
ano, dobre pises. Alebo to sprav tak, ze do stredu das dve sedadla (tj stredne uzke das prec a tie dve posunies blizsie k sebe) a tretieho das dozadu. v tom pripade vies krasne chodit az do tretieho radu, lebo v tom druhom mas medzeru

Autá, ľudia, príbehy. Vyberáme tie najlepšie témy, príbehy a živé prenosy z motoršportu. volant.tv
Nechci ti dělat paniku, ale řekl bych že se prostřední z isofixem nedělá (právě kvůli rozměru). Aspoň já ho na 05ce nemám, jen na krajních. Obecně u všech mých Toyot byl Isofix jen 2x. Pás je normálně 3bodový. 3x byl na Renault Espace..... toho jsem taky měl.....

To Elvis : Oni se nedají dát blíž k sobě, ale patrně jde dozadu dát koupená boční (protože ty zadní z 3tí řady taky isofix nemají) jestli tam teda jde....

Tak Ti Bobříku gratuluji, především k Prévii a taky k těm dvojčatům
Také si nejsem jistý, zda některá verze má isofix uprostřed, spíš bych řekl, že ne. Ty sedačky se hojně prodávají na Allegru (Polském Aukru). Možná bys tam mohl někomu napsat dotaz.
Nicméně, pokud byste někdo věděl o prostřední sedačce i bez isofixu někde poblíž a za rozumnou cenu, tak bych sám potřeboval. Ideálně od 05 s 3bodovým pásem. Sám mám šestimístnou. Víc míst nepotřebuju, ale hodilo by se občas nechat vzadu velký prostor vcelku, takže dát 2-3-0 místo 2-2-1

Také si nejsem jistý, zda některá verze má isofix uprostřed, spíš bych řekl, že ne. Ty sedačky se hojně prodávají na Allegru (Polském Aukru). Možná bys tam mohl někomu napsat dotaz.
Nicméně, pokud byste někdo věděl o prostřední sedačce i bez isofixu někde poblíž a za rozumnou cenu, tak bych sám potřeboval. Ideálně od 05 s 3bodovým pásem. Sám mám šestimístnou. Víc míst nepotřebuju, ale hodilo by se občas nechat vzadu velký prostor vcelku, takže dát 2-3-0 místo 2-2-1
Kořen slova Toyota je Toy!
www.allegro.pl Sedačka je polsky fotel.
K těm příspěvkům výše, Davide, myslím, že Elvis nemyslel dát krajní místo prostřední, ale srazit je o kousek k sobě. To jde. Pokud tam nejsou úchyty, jsou pod kobercem, stačí ho vyříznout. Jinak já mám isofix jen na dvou ze čtyř. Na těch, co mají na zádech plast, jako stolek. Takže i tu dozadu bys musel shánět jinou, ale to už by nebyl takový problém.
K těm příspěvkům výše, Davide, myslím, že Elvis nemyslel dát krajní místo prostřední, ale srazit je o kousek k sobě. To jde. Pokud tam nejsou úchyty, jsou pod kobercem, stačí ho vyříznout. Jinak já mám isofix jen na dvou ze čtyř. Na těch, co mají na zádech plast, jako stolek. Takže i tu dozadu bys musel shánět jinou, ale to už by nebyl takový problém.
Tak to jsem netušil, žiju v domnění že buď 3, nebo 2 sedačky (tuším tak to má Galaxy, prostě jiný kotvy v podlaze.) Jestli je to tak jak říkáš, to by mi vyhovovalo, protože jezdíme ve čtyřech a štve mě, že jsou sedačky blízko dveří. To musím pohledat, jen to řezání se bojím.

Já měl u 6timístné také všechny. Pokud je tam nemáš, jakože máš, tutově tam jsou alespoň navářky, páč kastle jiné nedělají. Ty ůchyty se pak dají sehnat snadno za pár šupů.DavidDDD píše:Tak to jsem netušil, žiju v domnění že buď 3, nebo 2 sedačky (tuším tak to má Galaxy, prostě jiný kotvy v podlaze.) Jestli je to tak jak říkáš, to by mi vyhovovalo, protože jezdíme ve čtyřech a štve mě, že jsou sedačky blízko dveří. To musím pohledat, jen to řezání se bojím.
Na díry do koberce je nejlepší širší ostrý majzlík, nebo jiný nástroj, podložit tvrdým prkénkem a klepnout. Já jich dělal 8, Ty budeš dělat jen 4.
Ten plast mezi dveřma vyrveš tahem nahoru a pak se pod koberec dostaneš krásně.
Nechceš tu prostřední prodat?
To zní jako generálka
Zkusím se podívat, jak na to, ale nezlob se, prodávat sedačku nebudu. Nevím jak dlouho mi Previe vydrží a sedák bude každý k autu chtít (což je i otázka, kurvit koberec).

-
- Člen Týmu
Ahoj, jaká je vzdálenost mezi úchyty isofixu u levé a pravé sedačky prostřední řady (v případě standardní konfigurace bez sražených k sobě sedaček)? Mohl by to někdo změřit?
Taky uvažuji nad Previi, taky mám hafo dětí a další na cestě, tak chci zjistit, zda se mezi dvě sedačky po krajích vejde sedačka "vajíčko" - ta jde přidělat i na dvoubodový pás.
Díky moc za pomoc.
Taky uvažuji nad Previi, taky mám hafo dětí a další na cestě, tak chci zjistit, zda se mezi dvě sedačky po krajích vejde sedačka "vajíčko" - ta jde přidělat i na dvoubodový pás.
Díky moc za pomoc.
Toyota Camry 2,4 VVTi, 2003, 240K, šla do světa 
Toyota Previa 2,4 VVTi, 2006, automat, 7 míst, pussywagon!

Klíďo ti to zítra změřím.

Isofixy jsou od sebe 65cm (vnitřní úchyty p a l sedák) a sedák (i opěrák) v nejširším místě 43cm.

-
- Člen Týmu
Díky moc, moje Camry má vnitřní ISOfixy od sebe pouze 44cm! To vypadá slibně
Toyota Camry 2,4 VVTi, 2003, 240K, šla do světa