Ahoj všem,
chtěli jsme dnes vyrazit do Budějovic pro tuhle RAVku http://www.tipcars.com/toyota-rav4/toyo ... 91566.html ale majitel nám volal, že při cestě na myčku zjistil prasklou hadičku na převodovce, ze které kape olej. Auto na mě působilo dobře, ale teď mě důvěra lehce opustila... co si o tom myslíte vy, zkušení? Je to běžná závada? Má to nějakou návaznost ve smyslu, že když se stane tohle, znamená to pak ....? Už jsme tuhle RAVku kdysi měli, vím, že je třeba prověřit vstřiky a turbo, dokonce to zvládnu určitou zkouškou během jízdy. Ještě se zeptám, znáte někdo konkrétně tohle auto? Předem díky moc všem za reakce.
2004 RAV4 2,0D4D koupě - závada
-
- Člen Týmu
-
- Člen Týmu
Re: 2004 RAV4 2,0D4D koupě - závada
Ahoj,
k té závadě. Nejsem automechanik, ale olej to asi nebude. Spíš kapalina od posilovače spojky, když říkáš, že teče z hadičky. Osobně mám zkušenost se dvěma RAVkami. Obě druhá generace po faceliftu tj. ta samá kterou hodláš koupit. U první se musely asi po ujetí 8 000km měnit vstřiky vč. vysokotlakého paliv. čerpadla. Cca 30 000Kč oprava. Pak byla bouračka . Jinak po dobu dvou let kdy u nás byla, tak vše OK. Po havárii jsme nakonec opět koupili to samé . Tentokrát už vše OK. Zatím si vyžádala pouze základní servis. Naprostá spokojenost. 85kw není nic moc, ale pokud nemáš potřebu se předhánět s Octávií RS tak to stačí . Jen tak pro zajímavost. V čem spočívá tvoje technika odhalení vadných vstřiků a turba? Dáš tomu zatopit a čekáš jestli se rozsvítí kontrolka? Nedokážu si představit jak jinak než změřením tlaků vstřiků a tlaků plnění pomocí profi techniky...
Díky
k té závadě. Nejsem automechanik, ale olej to asi nebude. Spíš kapalina od posilovače spojky, když říkáš, že teče z hadičky. Osobně mám zkušenost se dvěma RAVkami. Obě druhá generace po faceliftu tj. ta samá kterou hodláš koupit. U první se musely asi po ujetí 8 000km měnit vstřiky vč. vysokotlakého paliv. čerpadla. Cca 30 000Kč oprava. Pak byla bouračka . Jinak po dobu dvou let kdy u nás byla, tak vše OK. Po havárii jsme nakonec opět koupili to samé . Tentokrát už vše OK. Zatím si vyžádala pouze základní servis. Naprostá spokojenost. 85kw není nic moc, ale pokud nemáš potřebu se předhánět s Octávií RS tak to stačí . Jen tak pro zajímavost. V čem spočívá tvoje technika odhalení vadných vstřiků a turba? Dáš tomu zatopit a čekáš jestli se rozsvítí kontrolka? Nedokážu si představit jak jinak než změřením tlaků vstřiků a tlaků plnění pomocí profi techniky...
Díky
-
- Člen Týmu
Re: 2004 RAV4 2,0D4D koupě - závada
Ahoj, díky za reakci. Přesně tak na čtyřku z velmi nízkých otáček plnej plyn a když to padne do nouze je jasno, mám to vyzkoušený, ale ideální je napichnuti na diagnostiku čemuž se prodejce nebrání, tam jsou pak přímo vidět hodnoty každýho vstriku. Je to pro manželku, už tuhle RAVku měla a byla max. spokojena, měla dřív i jiný Toyoty.