po zahřátí nestartuje
po zahřátí nestartuje
Zdravím Vás,
mám na Vás velikou prosbu o radu. Mám 2,0 D-4D a po zahřátí nechce nastartovat, startér točí motorem, ale nechytne. Nesetkal se tím někdo a co by jste poradili.
Děkuji.
mám na Vás velikou prosbu o radu. Mám 2,0 D-4D a po zahřátí nechce nastartovat, startér točí motorem, ale nechytne. Nesetkal se tím někdo a co by jste poradili.
Děkuji.
Re: po zahřátí nestartuje
El. kabely a kontakty prolezlé, aleternator dobíjí, startér točí, baterka nabitá. Studenej star na druhé otočení motoru. Čím teplejší motor tím horší start. Při provozní teplotě už nejde nastartovat. Tak co s tím.
je možné že to nechce startovat, kvůli špatnému SCV (regulátor tlaku paliva)
SCV sposobuje aj velke problemy so startovanim, no vacsinou za studena. Chyba presnejsi popis auta / motoru. D4D je fakt sirky pojem
Avensis r.v. 2003 2,0 D-4D 85kw (t25)
SCV ventil jsem vyměnil, nový palivový filtr, žhaviče v pořádku. Už má problém i za studena. Už nevím co s tím.
SCV ventil jsem vyměnil, nový palivový filtr, žhaviče v pořádku. Už má problém i za studena. Už nevím co s tím.
SCV ventil jsem vyměnil. Po nastartování toyota jede jak má.
Nevíte náhodou jak se dají vymazat chyby z ŘJ jen přez klíček.
Odpoj baterku na chvilku, to bude asi najjednoduchsie
odpojil jsem ji a zkusím to zítra. Svítí mi tam stálem SCV a TRC OFF. Co to je za kombinaci.?
Ještě tu nepadlo, že problémy se startem může způsobovat startér (řešilo se to tu již dříve - lze dohledat) - typické pro to je, že při startování teplého motoru jsou cítit velké rázy.
Kontroloval jsi palivové hadičky, co vedou do čerpadla?
Jinak kombinace více kontrolek může znamenat prakticky cokoliv - tady asi poradí jen diagnostika, která by mohla ukázat i na konkrétní problém.
Při diagnostice bych se zaměřil na tlak paliva při startu - podíval bych se, zda čidlo tlaku na common-railu dává správné hodnoty, a dále je tu samozřejmě možnost vadného vstřikovače, který může naftu propouštět zpět do nádrže.
Kontroloval jsi palivové hadičky, co vedou do čerpadla?
Jinak kombinace více kontrolek může znamenat prakticky cokoliv - tady asi poradí jen diagnostika, která by mohla ukázat i na konkrétní problém.
Při diagnostice bych se zaměřil na tlak paliva při startu - podíval bych se, zda čidlo tlaku na common-railu dává správné hodnoty, a dále je tu samozřejmě možnost vadného vstřikovače, který může naftu propouštět zpět do nádrže.
Avensis T25 2.0 D4D (1CD-FTV)
Ahoj,tento problém jsem řešil cca 3roky.Zpočátku dlouhé starty za tepla,později i za studena.Diagnostika samozřejmě nic.Docházelo k postupnému zhoršování,tak že proběhla výměna:
-palivový filtr
-žhavící svíčky
-startér
-baterie
-výměna přívodních hadiček + šroubované spoje
to vše bez pozitivního výsledku
nakonec výměna vstřikovacího čerpadla (automedik).Staré čerpadlo jsem rozebral a bylo vydřené což bylo viditelné pouhým okem.
Snad to vydrží,nebo jde na odpis.
Mám Toyotu avensis 2.0 D4D 85kW 2004
-palivový filtr
-žhavící svíčky
-startér
-baterie
-výměna přívodních hadiček + šroubované spoje
to vše bez pozitivního výsledku
nakonec výměna vstřikovacího čerpadla (automedik).Staré čerpadlo jsem rozebral a bylo vydřené což bylo viditelné pouhým okem.
Snad to vydrží,nebo jde na odpis.
Mám Toyotu avensis 2.0 D4D 85kW 2004