Nabíjení autobaterie
Nabíjení autobaterie
Ahoj všichni,
Chtěl bych znát Váš názor na nabíjení baterie před zimou inteligentní nabijeckou, jestli je to nutné, nebo zbytečné.
Díky za. Vaše poznatky a názory.
Pepa
Chtěl bych znát Váš názor na nabíjení baterie před zimou inteligentní nabijeckou, jestli je to nutné, nebo zbytečné.
Díky za. Vaše poznatky a názory.
Pepa
Auris 1,6 M 2013
- erwestquestworks
- Řidič
Re: Nabíjení autobaterie
Pokud Ti nestojí celoročně auto v garáži a nejezdíš jen v zimě, tak zbytečné.
Toyota Auris Touring Sports 1.6 FL CVT 01/2016
No, jízdy do 20ti km obden v zimě. O létu nehovořím, je to jinak.
Naposledy upravil(a) zzjosef dne pon 23.11.2015, 20:04, celkem upraveno 1 x.
Auris 1,6 M 2013
- erwestquestworks
- Řidič
20 km obden je celkem málo, ale pokud máš zdravou baterku, tak by to měla zvládnout.
Mám chytrou švédskou nabijeckou Celtek, nebo tak nějak, ale zase nechci tu baterií pokoušet zatím po 2,5 roku v poho. V létě Chorvatsko, tak předpokládám, že se vždy dobije optimálně.
Auris 1,6 M 2013
Dobitim nic nezkazis.... C-tek jsou pomerne slusne vychovane nabijecky, klidne si ji na baterku nasad....
Back in Czech.
Dobití baterky nikdy není zbytečné. I u provozovaného auta alespoň dvakrát ročně 

- erwestquestworks
- Řidič
Nikdy jsem u žádného auta neměl potřebu dobíjet, ale také jsem neměl nájezdy meší jak 40-200 km denně. Jen u Golf mk3 přišla potřeba dobíjet, ale to byla baterka na konci života a kupoval jsem novou.Jimmi píše:Dobití baterky nikdy není zbytečné. I u provozovaného auta alespoň dvakrát ročně
no a kdybys bodijel vice casto i klidne zbytecne, treba by vydrzela o rok vic...
Back in Czech.
Rozhodně správná péče o AKB se vyplácí. Do péče patří i udržování AKB v nabitém stavu 

Carina E T19 2,0 liftback 1997
- erwestquestworks
- Řidič
Myslis misto 9-ti let, by vydrzela 10? To po ni preci nikdo nemohl chtitaczasa píše:no a kdybys bodijel vice casto i klidne zbytecne, treba by vydrzela o rok vic...

Ja mam tu puvodni autobaterii myslim že je to nějaká mutlu baterka apíše tam pod tím nápisem calcium což čumím takovou baterku co má calcium rozhodně neznám ale myslímže je to z turecka autobaterie a toyoty ma v nich podíl prej ti až80% baterie drží i po dobu 10 let nevim no ( myslím že to jsou kecy) ale už mám auto 8 roku moc dlouhe vzdálenosti nejezdím a dobíjel jsem ji dvakrát a furt drží takže ok
- Standa50
- Manager Týmu
"Ja mam tu puvodni autobaterii myslim že je to nějaká mutlu baterka apíše tam pod tím nápisem calcium což čumím takovou baterku co má calcium rozhodně neznám"
Baterie s obsahem calcia nabízí každý výrobce a není to žádná speciálka,ale naprosto běžná baterie.
Baterie s obsahem calcia nabízí každý výrobce a není to žádná speciálka,ale naprosto běžná baterie.
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
Pravidelně dobíjím autobaterii u auta co jezdí po městě (co 2 měsíce a samozřejmě po řaděni mladíka když v autě pozapínal na co dosáhl). To co jezdí delší trasy 15km a cca 1x za měsíc 500Km , obnovím před zimou a po zimě. Mám CTEK MXS 5.0.
AUR 10, OCT II, VER 13

ja dobíjam Lidláckou za 17E a tiež no problem...
dobíjate niekdy s baterkou v aute bez odpojenia prívodných káblov? Ja odvahu nemám...
dobíjate niekdy s baterkou v aute bez odpojenia prívodných káblov? Ja odvahu nemám...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000