Nastevení PP Avensis T25 03-04 před FL a další vychytávky

vše ohledně modelové řady Avensis
Fuzo
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Nastevení PP Avensis T25 03-04 před FL a další vychytávky

Příspěvek od Fuzo »

Nazdar, sháním popis úpravy PP - změna průměrné spotřeby. Je tady návod po faceliftu ale na původní T25 s displejem uprostřed to nefunguje :-( Jestli má někdo nápad, nebo ví jak na to, prosím písněte to tady.
Dík
Milfi
Člen Týmu

Re: Nastevení PP Avensis T25 03-04 před FL a další vychytávk

Příspěvek od Milfi »

Také bych se připojil k tomuto dotazu ;-)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

vyndat a nechat opravit nebo koupit jiny, funkcni. Je to velmi casta chyba u techto modelu.
Back in Czech.
Fuzo
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuzo »

No tuhle odpověď jsem sice nečekal, ale i špatná správa je správa. Moje T25 D4-D 85kw ukazuje spotřebu dle stylu jízdy 4-5 -5,4 ale reálná spotřeba je cca 6,2L Myslím si že je tady špatnej koncept měření. Okamžitou spotřebu v ustálené rYchlosti cca 80-110 km/h dle provozu klidně ukazuje 0. Stačí si jenom všímat okamžitou spotřebu a držet to kolem nuly a průměr vám ukáže klidně i 4,5l/100 . Prostě ten měřák kecá jak blázen. Tak na to nekoukám a jezdím dle citu. Nejsem žádná brzda, motor má točit, jinak bude línej :-)
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

Mně to ukazuje 7,4 ale reálná je 7,342345674321 asi to mám rozbitý.. Nechápu lidi co to takto sledují. Hlavní pro mě aby ukazovala rafička paliva a stačí....
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
Milfi
Člen Týmu

Příspěvek od Milfi »

Pokud existuje možnost nějak uživatelsky přizpůsobit měřené hodnoty PP skutečným hodnotám, tak proč to neudělat. To, že mi PP ukazuje o 1,5 litru jinou spotřebu, než je realita je k ničemu. Samozřejmě to není nic zásadního, ale kdyby ta možnost byla, proč to nezměnit ;-)
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

Milfi: SUHLASIM
U AURISU I.GEN.OPTITRONOVE PRISTROJE korekcia spotreby PP ide nastavit rozsahu(80-120%).
Spotreba podla PP a skutocna (realna podla tankovania) je ROVNAKA!!!

PRE AURIS I.GEN. OPTITRONOVE PRISTROJE
1. zapnout zapalování
2. nastavit PP do pozice, kdy zobrazuje venkovní teplotu, kilometry nastavit na ODO (celková ujetá vzdálenost) nastavuje se pravým čudlem u budíků.
3. vypnout zapalování
4 .vytáhnout klíč
5. počkat až budíky zhasnou
6. zmáčknou čudl DISP u otáčkoměru a držet to je levý čudl u budíků
7. zasunout klíč a zapnout zapalování (budíky svítí)
8. asi po 10 vteřinách se na ODO objeví hodnota 100%
9. mačkáním čudlu DISP u otáčkoměru se mění hodnota procent
10. po nastavení hodnoty zmáčknout spojku a nastartovat, čímž se uloží nastavená hodnota

PRIKLAD:
PP mi doteď ukazoval 6,9 a v reálu to bylo 7,4
Jo jo, tak jsem to taky spočítal, 7,4/6,9*100...
Fuzo
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuzo »

Milfi píše:Pokud existuje možnost nějak uživatelsky přizpůsobit měřené hodnoty PP skutečným hodnotám, tak proč to neudělat. To, že mi PP ukazuje o 1,5 litru jinou spotřebu, než je realita je k ničemu. Samozřejmě to není nic zásadního, ale kdyby ta možnost byla, proč to nezměnit ;-)
No právě že u tohoto modelu to asi nepude :-( Zkusil jsem hledat u němců ale moje němčina je tak tragická ( ajne / cvajmal bír, jagut a danke), že ani google překladač nepomohl. :mrgreen:
Fuzo
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuzo »

Je to v jiném vlákně ael raději to hodím i tady:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 4&start=15
Zapni klucik do polohy ON a skus stlacat DISP az dokym sa ti neobjavi hlaska PRESS AND HOLD.. Nasledne by si sa mal dostat do settings, kde najdes aj menu UNITS
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

MiBo píše:Milfi: SUHLASIM
U AURISU I.GEN.OPTITRONOVE PRISTROJE korekcia spotreby PP ide nastavit rozsahu(80-120%).
Spotreba podla PP a skutocna (realna podla tankovania) je ROVNAKA!!!

PRE AURIS I.GEN. OPTITRONOVE PRISTROJE
1. zapnout zapalování
2. nastavit PP do pozice, kdy zobrazuje venkovní teplotu, kilometry nastavit na ODO (celková ujetá vzdálenost) nastavuje se pravým čudlem u budíků.
3. vypnout zapalování
4 .vytáhnout klíč
5. počkat až budíky zhasnou
6. zmáčknou čudl DISP u otáčkoměru a držet to je levý čudl u budíků
7. zasunout klíč a zapnout zapalování (budíky svítí)
8. asi po 10 vteřinách se na ODO objeví hodnota 100%
9. mačkáním čudlu DISP u otáčkoměru se mění hodnota procent
10. po nastavení hodnoty zmáčknout spojku a nastartovat, čímž se uloží nastavená hodnota

PRIKLAD:
PP mi doteď ukazoval 6,9 a v reálu to bylo 7,4
Jo jo, tak jsem to taky spočítal, 7,4/6,9*100...
A změní se tím skutečně pouze VÝPOČET spotřeby, nebo se změní UJETO KM (a tím pádem vyjde spotřeba jinak)?
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

Demon:
Zvlastna uvaha?
/vzdialenost medzi bodom A -B sa da odmerat-pravitkom,metrom..atd... pokial je cas... Horsie to bude ked bod A-PRAHA bod B-KOSICE ,TO LEN TAKA UVAHA??? /

TREBA VYSKUSAT V PRAXI ............
MOJ POZNATK Z PRAXE JE ZE PO NASTAVENI PP.
SPOTREBA PODLA PP a TANKOVACIA JE +- ROVNAKA-ZHODNA!!!
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

Demon:
SAMOZREJME ZE VZDAILENOST MEDZI BODMI V PRAXI( A-BRATISLAVA : B-NITRA PO dialnici +R1 sa nezmenili ohladom oteplovania)
Rolling Dog
Řidič

Příspěvek od Rolling Dog »

aku mozem ocakavat presnost merania spotreby od PP,
ked mam obute zimne 15-ky namiesto letnych 16-tok ?
Corolla 1.6 Valvolinematic, 2009
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

Rolling Dog
UPRIMNE: To vie len TOYOTA a ten pan HORE!
Urcite to nie je priame objemove meranie prietoku a s korekciou "TEPLOTY" /ekonomika /,cize hodnoty PP su len odvodene...........
(napr. tak isto ako nepriame-pasivne meranie TPMS -nehovoriac o teplote cez zimu:+6 az -20 stupnov atd......)
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

MiBo píše:Demon:
SAMOZREJME ZE VZDAILENOST MEDZI BODMI V PRAXI( A-BRATISLAVA : B-NITRA PO dialnici +R1 sa nezmenili ohladom oteplovania)
No jde o to, že si uživatel spočítá "přesnou" spotřebu tak, že sečte lístky od tankování a vydělí to najetýma kilometrama, co mu ukáže PP. A toto prohlásí za "reálnou" spotřebu.
Jenže finta je v tom, že spoléhá na ty ujeté kilometry, co mu ukáže PP. I tato spotřeba může být (a je) ale zatížena chybou.

Takže - vzorový příklad. Pokud PP ukáže, že auto najelo 1050km namísto skutečných 1000km, tak pak PP spočítá spotřebu 5.7 l/100km, namísto reálných 6 l/100km.

Přitom výrobce je celkem motivovaný, aby počitadlo km takto ukazovalo. Dopady jsou totiž tyto:
- ukazatel km/h bude mít požadovanou rezervu (tak jak ji všichni známe - bude ukazovat vyšší rychlost, než je skutečnost)
- spotřeba bude vycházet nižší, než je skutečnost (spokojeností mlaskající zákazník)
- nájezd km bude vycházet vyšší, tedy auto půjde do servisu dříve (za což je výrobce vděčen kvůli přetáhlým předepsaným intervalům)
- auto bude mít dříve vysoký nájezd (zákazník ocení durabilitu svého auta a také dříve půjde k deaerovi koupit nový vůz)

Podle čeho hodnotí kupující auta (přinejmenším široké okolí, které znám). No přece podle toho, kolik "to žere". Byť jsou to lidi ze "zlaté střední" třídy.
Proč nevyužít povolené tolerance. Vždyť zákazníci budou nadšeni a realitu prakticky nemají šanci zjistit, leda že by udělali super přesný test (pásmem odměřit aspoň 1000km :-)), tak jako to bylo na počátku dieselgate ....
Konkurenční výhodou není ukazovat pravdu, ale ukazovat na displeji lepší spotřebu, než konkurence.

Já osobně spíše předpokládám, že na PP lze nastavit přesnost měření km, tedy provést jemnou korekci na zvolený rozměr pneu (to často musí řešit přímo výrobce např. dle zvolené výbavy modelu), než že by bylo možné korigovat hodnotu spočítaného spotřebovaného paliva.
Ale kdoví ...
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
Odpovědět

Zpět na „Avensis“