Díky za jakékoli info

Jirka
sorry, ale tohle srovnávat neni fér... jednak starý diesely maj tak mizernej litrovej výkon že ty motory snad nejde oddělat a za druhý starej diesel pojede na všechno co spadne do nádrže, benzín je na všechno daleko háklivější. Ale stim že to má najeto nějak málo souhlasim, ale co ty víc, může to bejt pravda.Jakuza píše:kamarad ma staryho mercedesa a 1 170 000 km jeste k tomu v nafte a motor v zime naskoci lip nez sousedova nova oktavka..
Věř nebo ne, ale starý diesely sou prostě tak jednoduchý a robustní, že se na nich nemá co podělat(podívej se na všechny ty vejtřasky a avie co jezdí kolem). Kámoš měl starýho Oriona 1,6D a měl najeto přez 600tis. nikdy na něm nebyla dělaná generálka a jezdil úplně bez problémů, druhej kámoš má R21 2,1D má to přez 350tis a taky bez jakýkoliv generálky, akorád ani jedno z těch aut emisema bez "ehm.. " neprojde a obě dve sou vhodný tak na závody slimáků:)folik píše:mnoo... to bych chtel videt toho mergla...jako 1 170 000 km motor v originalu nepřežije
garfielld píše:sorry, ale tohle srovnávat neni fér... jednak starý diesely maj tak mizernej litrovej výkon že ty motory snad nejde oddělat a za druhý starej diesel pojede na všechno co spadne do nádrže, benzín je na všechno daleko háklivější. Ale stim že to má najeto nějak málo souhlasim, ale co ty víc, může to bejt pravda.Jakuza píše:kamarad ma staryho mercedesa a 1 170 000 km jeste k tomu v nafte a motor v zime naskoci lip nez sousedova nova oktavka..
2jirkaol: Snad jedinej tip co můžu poradit(krom toho co už tu řekli) je že bych chtěl spíš model po faceliftu, poznáš to tak že kola maj 5šroubů, modely do roku 92 maj jen 4(ale jen u 1,6), s pěti dírama přišlo pár vylepšení, jak na podvozku(identickej podvozek jako 2,0 ,kromě zadních brzd) tak na motoru (na motoru to byly opravdu jen celkem neznatelný věci). Jinak tuhle lenošku mám a můžu říct že je to opravdu slaby(aspoň vzhledem k tomu jak auto vypadá), mám najeto 188tis a olej to snad vůbec nežere, jezdí kolem 7mi(umí i míň-Ecorally:) , ale umí i víc), jinak výbava... no ehm.. jaká výbava, většinou neni téměř žádná:) ABS, el okna, klima, šíbr... dokonce občas nemaj ani el. zrcátka a posilovač a na zadku to krásně hrozný papundeklový křídlo, ale sqele se hodí jako pult na sklinky(ozkoušeno)
ten motor mít vliv určitě nebude vůbec, ty změny jsem vyčetl ze servisního manuálu(několik údajů se na 4AFE(to jest motor 1,6) liší od roku 92), ale ty změny na podvozku jsem četl někde jinde, bohužel už si nepamatuju kde a co se přesně změnilo(tušim že šlo o tlustší stabilizátory). Fakt nevim nechci kecat. Ale zkusim se po tom někde mrknout.Floyd píše:Zdravím! Taky přemýšlim o Celice 1,6. Je to r.v. 1991, najeto cca 190tis. cena 59K, posouzený stav je velmi dobrý, ale to bych určite ještě nechal omrknout mechanikem. Jde mi o rozdíly v podvozku a motoru ( do roku 1992 a od 1992) o kterých se zmiňujete. Chtěl bych se zeptat, jestli maji tyto změmy nějaký zásadni vliv na celkovy projev auta(např. tuhost podvozku, stabilita na cestě apod..)
jj, jasne vim, ja aby si nejaci neznali nemysleli co vsechno si napsal ze se zmenilogarfielld píše:btw já neřikal že těch změn bylo nějak hodně, ale myslim žě většina lidí ani neví že nějaký byly
Stiffer anti roll bar = tužsí stabilizátory(anti roll bar je stabilizátor)
suspension spring rates were increased = tohle dost dobře taky nechápu,