koupit nebo ne?

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
jirkaol
Člen Týmu

koupit nebo ne?

Příspěvek od jirkaol »

ahoj kluci potřebuju poradit , mám možnost koupit Celicu z roku 92 1,6i 16V a chtěl jsem se zeptat na zkušenosti s tímto modelem motoru , najeto má 130 000. jakou má asi spotřebu jak to žere olej a jesdtli máte nějaký typ. S toyotou nemám žádné zkušenosti.
Díky za jakékoli info
:)
Jirka
Jakuza
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakuza »

me se hrozne moc libi, jak maji vsechny auta najeto 130 000km .. :o)) to je fakt nejaky magicky cislo, auto ktery je 2002 ma 130 000 a auto o deset let starsi jako by se zastavil cas a ma najeto to same.. :o) popravde.. ja bych radsi koupil auto s motorem kterej ma najeto 230 000 km a vedel ze i tak je to malo.. ja nevim jak vy, ale ujet 8000 km za rok? to i moje mamina da rocne vic a to jezdi na nakupy.. muzes mit auto ktery bude mit oddelanej motor po 100 000km.. kamarad ma staryho mercedesa a 1 170 000 km jeste k tomu v nafte a motor v zime naskoci lip nez sousedova nova oktavka..
http://www.hifonics.cz/

MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash :-(
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Pokud mas sportovniho ducha(to asi kazdy) tak je ten motor dost slabej, kdyz budes mit stesti tak narazis na motor kterej nebude zrat olej - zalezi na jezdeni predchozich majitelu. Vetsinou mivaj tyhle auta kolem 200 tis. km najeto, tech 130 tis. je bud levarna , pokud by to byla pravda tak je to slusny(zkus se podivat jak je opotrebenej interier). Jak psal Jakuza - motor muze odejit kdykoli - opet zalezi na chovani pred. majitelu. Bejt tebou zkontroluju aspon zbezne olej v motoru - zda je ho dost, dale se zamer na stav karoserie - nejvice reznou prahy a podbehy , pak se podiv na vejfuk- at nemas kdyztak investice navic. Pri jizde pozoruj - zataceni na jednu stranu, huceni , bouchani - casto byva hnuto s napravou.
Jinak je to auto hezke a spolehlive kdyz se o nej nekdo stara, motor je tak do mesta a vybava u 1,6 taky neni nic moc. :wink:
Spotreba okolo 7 - 8 litru - opet zalezi na ridici a spravne funkcnosti motoru a ost. veci
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

Jakuza píše:kamarad ma staryho mercedesa a 1 170 000 km jeste k tomu v nafte a motor v zime naskoci lip nez sousedova nova oktavka..
sorry, ale tohle srovnávat neni fér... jednak starý diesely maj tak mizernej litrovej výkon že ty motory snad nejde oddělat a za druhý starej diesel pojede na všechno co spadne do nádrže, benzín je na všechno daleko háklivější. Ale stim že to má najeto nějak málo souhlasim, ale co ty víc, může to bejt pravda.

2jirkaol: Snad jedinej tip co můžu poradit(krom toho co už tu řekli) je že bych chtěl spíš model po faceliftu, poznáš to tak že kola maj 5šroubů, modely do roku 92 maj jen 4(ale jen u 1,6), s pěti dírama přišlo pár vylepšení, jak na podvozku(identickej podvozek jako 2,0 ,kromě zadních brzd) tak na motoru (na motoru to byly opravdu jen celkem neznatelný věci). Jinak tuhle lenošku mám a můžu říct že je to opravdu slaby(aspoň vzhledem k tomu jak auto vypadá), mám najeto 188tis a olej to snad vůbec nežere, jezdí kolem 7mi(umí i míň-Ecorally:) , ale umí i víc), jinak výbava... no ehm.. jaká výbava, většinou neni téměř žádná:) ABS, el okna, klima, šíbr... dokonce občas nemaj ani el. zrcátka a posilovač a na zadku to krásně hrozný papundeklový křídlo, ale sqele se hodí jako pult na sklinky(ozkoušeno :lol: )
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
folik
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od folik »

mnoo... to bych chtel videt toho mergla...jako 1 170 000 km motor v originalu nepřežije, to se neda posuzovat, taky muzes mit čeldu, porad kupovat soucasti motoru a najet treba miliardu, ale to to pocitadlo je knicemu. Ja mam v čelde pres 200tis. , je tam nesikovne pretocena jednicka jako aby to bylo 100, ale co si budem povidat :) , nekdy to pretacej, kdyz davaj new, nebo jinej motor.
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2 folik: ne, to bych se Jakuzy zastal. Některé Mercedesy v dieselu opravdu najezdily přes milion km bez vwtších oprav a bez go. Takže garfiled má pravdu, ale i tak je to slušný výkon.
Obrázek
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

folik píše:mnoo... to bych chtel videt toho mergla...jako 1 170 000 km motor v originalu nepřežije
Věř nebo ne, ale starý diesely sou prostě tak jednoduchý a robustní, že se na nich nemá co podělat(podívej se na všechny ty vejtřasky a avie co jezdí kolem). Kámoš měl starýho Oriona 1,6D a měl najeto přez 600tis. nikdy na něm nebyla dělaná generálka a jezdil úplně bez problémů, druhej kámoš má R21 2,1D má to přez 350tis a taky bez jakýkoliv generálky, akorád ani jedno z těch aut emisema bez "ehm.. " neprojde a obě dve sou vhodný tak na závody slimáků:)
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Floyd
Řidič

Příspěvek od Floyd »

garfielld píše:
Jakuza píše:kamarad ma staryho mercedesa a 1 170 000 km jeste k tomu v nafte a motor v zime naskoci lip nez sousedova nova oktavka..
sorry, ale tohle srovnávat neni fér... jednak starý diesely maj tak mizernej litrovej výkon že ty motory snad nejde oddělat a za druhý starej diesel pojede na všechno co spadne do nádrže, benzín je na všechno daleko háklivější. Ale stim že to má najeto nějak málo souhlasim, ale co ty víc, může to bejt pravda.

2jirkaol: Snad jedinej tip co můžu poradit(krom toho co už tu řekli) je že bych chtěl spíš model po faceliftu, poznáš to tak že kola maj 5šroubů, modely do roku 92 maj jen 4(ale jen u 1,6), s pěti dírama přišlo pár vylepšení, jak na podvozku(identickej podvozek jako 2,0 ,kromě zadních brzd) tak na motoru (na motoru to byly opravdu jen celkem neznatelný věci). Jinak tuhle lenošku mám a můžu říct že je to opravdu slaby(aspoň vzhledem k tomu jak auto vypadá), mám najeto 188tis a olej to snad vůbec nežere, jezdí kolem 7mi(umí i míň-Ecorally:) , ale umí i víc), jinak výbava... no ehm.. jaká výbava, většinou neni téměř žádná:) ABS, el okna, klima, šíbr... dokonce občas nemaj ani el. zrcátka a posilovač a na zadku to krásně hrozný papundeklový křídlo, ale sqele se hodí jako pult na sklinky(ozkoušeno :lol: )

Zdravím! Taky přemýšlim o Celice 1,6. Je to r.v. 1991, najeto cca 190tis. cena 59K, posouzený stav je velmi dobrý, ale to bych určite ještě nechal omrknout mechanikem. Jde mi o rozdíly v podvozku a motoru ( do roku 1992 a od 1992) o kterých se zmiňujete. Chtěl bych se zeptat, jestli maji tyto změmy nějaký zásadni vliv na celkovy projev auta(např. tuhost podvozku, stabilita na cestě apod..)
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

Floyd píše:Zdravím! Taky přemýšlim o Celice 1,6. Je to r.v. 1991, najeto cca 190tis. cena 59K, posouzený stav je velmi dobrý, ale to bych určite ještě nechal omrknout mechanikem. Jde mi o rozdíly v podvozku a motoru ( do roku 1992 a od 1992) o kterých se zmiňujete. Chtěl bych se zeptat, jestli maji tyto změmy nějaký zásadni vliv na celkovy projev auta(např. tuhost podvozku, stabilita na cestě apod..)
ten motor mít vliv určitě nebude vůbec, ty změny jsem vyčetl ze servisního manuálu(několik údajů se na 4AFE(to jest motor 1,6) liší od roku 92), ale ty změny na podvozku jsem četl někde jinde, bohužel už si nepamatuju kde a co se přesně změnilo(tušim že šlo o tlustší stabilizátory). Fakt nevim nechci kecat. Ale zkusim se po tom někde mrknout.
EDIT: tohle sem našel na wikipedii, ale tam jsem to tehdá nečetl

In August 1991 for 1992 model year Toyota facelifted the Celica. Changes included:

* Stiffer anti roll bar was added and suspension spring rates were increased;
* New three-way catalytic converter;
* Improved gear linkage and a shorter gearshift;
* New 5S-FE, producing 100 kW and 196 Nm of torque;
* Front discs were now 277mm and ventilated;
* The front-drive models (except for the North American GT-S, which used the same front bumper as the 4WD models) received a new style bumper;
* North American GT models received standard foglights;
* 15 in wheels on the Z-R, GT, and SX models fitted with Dunlop 205/55VR tires;
* Toyota (T) emblems on the hood and trunk;
* Taillights redesign (with smoke red frame);
* New round fog lights for JDM GT-Four A;
* Discontinued models: 4WS S-R, Active Sports, and normal body GT-Four.

Optional for the JDM cars are Cruise Control Package, SD Package and Luxury
Naposledy upravil(a) garfielld dne pát 09.02.2007, 15:59, celkem upraveno 2 x.
Obrázek
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Ono zalezi kdyby to byla ta Celica nova tak v tom mozna rozdil bude, ale rozhodne bych jen nekupoval auto podle toho co by melo mit lepsi - zalezi na aktualnim stavu ne?.
Pokud to melo lepsi podvozek ale nekdo s tim jezdil jak prase tak uz urcite ten podvozek nebude lepsi. Jinak je vyhoda u tech od roku 92 ze maj pet sroubu coz mi ted u te moji chybi.
To co napsal Garfield je hezky ale kdyz vyskrtate vsechny zlepseni pro americky verze tak toho moc nezbyde. A tamto prvni no nevim co sitpod tim mam predstavit: tuhy proti rollova ( valiva nebo co) vzpera a neco o zvetseni, zvyseny pruziny
Taky me zajimaji ty zmeny. 8)
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

btw já neřikal že těch změn bylo nějak hodně, ale myslim žě většina lidí ani neví že nějaký byly

Stiffer anti roll bar = tužsí stabilizátory(anti roll bar je stabilizátor)
suspension spring rates were increased = tohle dost dobře taky nechápu,
Obrázek
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Jeste bych chtel dodat: na trhu je spousta celic kolo 60-70 tis. vetsinou jak tak sleduji sjou v tech bazarech velmi dlouho coz taky asi odpovida jejich stavu , pokud je spano stav velmi dobry- tak tomu moc neverte. A hlavne nedejte na prvni dojem , pokud to auto vidite a mate ty prachy tak se stava ze se trochu zasnite a koupite. A pozdeji zjistite ze jste si nabehli ( znam hodne pripadu a nejen u toyot).
Proste vemte nekoho nezavisleho kterej vam nerekne aby vam udelal radost ze je to v pohode. Auto cely prolezte _ proste co jde - kufr, pod rezervou , nejlepsi kdyz vam to zvednou , zkuste vule , podivte se na rez, napr. na prednim ulozeni je videt zda to nedostalo ranu- byva tam pokroucenej plech.

Jak jsem psal nevice reznou prahy- ty zkontrolujte poradne - zadny letmy pohled.
Jinak preji hodne zdaru pri koupi a at vas nenapali. :wink:
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

garfielld píše:btw já neřikal že těch změn bylo nějak hodně, ale myslim žě většina lidí ani neví že nějaký byly

Stiffer anti roll bar = tužsí stabilizátory(anti roll bar je stabilizátor)
suspension spring rates were increased = tohle dost dobře taky nechápu,
jj, jasne vim, ja aby si nejaci neznali nemysleli co vsechno si napsal ze se zmenilo :D
Odpovědět

Zpět na „Celica“