avensis 98- praskle lanko u okna v zadních dveří

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
lubos04
Člen Týmu

avensis 98- praskle lanko u okna v zadních dveří

Příspěvek od lubos04 »

Při stahování zadního okna kličkou, mi ruplo lanko. Dá se to opravit, nebo je lepší shánět po vrakovištích jiný celý mechanismus? nemá to někdo doma? Kolik stojí nový? Kolik může stát použitý? Díky za každé info.
Avensis kombi 1.6-98 233000km
jarson
Věčnej rejpal

Re: avensis 98- praskle lanko u okna v zadních dveří

Příspěvek od jarson »

da sa to opravit a ani to nie je nic tazke. problem ale je v tom , zohnat spravne lanko. Ono totiz musi byt dobre ohybne a nesmie sa po ohybe deformovat- musi zostat vzdy rovne... a to je problem . Mal som taketo dva pripady. Nahradil som lankom z obchodu s bicyklami. OK, funguje , ale... na nespravnom lanku vzniknu deformacie a postupom casu odrovnaju zbytok. Najprv sa vyhloda silonova cievka na ktorej je navinute - tam je to najcitlivejsie. A ak sa to zahryzne jedneho dna sa daco ulomi- u mna to normalne rozlomilo hornu vodiacu kladku - take kolecko. Inak k tomu potrebujes take koncovky, ktore nalisujes na konce a jeden taký valcek co bude v unasacu co beha po vodiacej liste. Proste nove urobis presne podla stareho. Potom už len trochu sikovnosti to zložit a hotovo.
Teda sumar - narýchlo to ide aj s lankom od brzdy z bicykla napriklad, ak nemas moznost zohnat zodpovedajuce lanko. Ovsem do prvých problemov tomu davam tak rok, dva. Podla mna , nakolko je leto a fest teplo, bez okna to nejde, opravil by som takto, ovsem s tym, ze si medzi tym hladam nejake z vrakaca. Este je tu firma na repas. Mozno existuje aj v CR, neviem , skor myslim , ze ano, ale co viem tak jednu poznam v PL. Robia to klasicky na vymenu.Lenže cena aj dopravou bude niekde okolo 50€ a to je dost. Na druhej strane mas vlastne "novu" stahovacku, nakolko ti vymenia vsetko co podlieha opotrebeniu - nielen lanko , ale aj vodiace plasty...
Ale avik 98 nebude podla mna problem na vrakaci hocikde najst. Ja som davnejsie kupil jedno zadne na Carinu za 10€, neviem kolko by pytali za toto, ale asi podobne. Je to vlastne to iste len bez motorceka - ja totiž hovorim o elektrickom.

...sam som momentalne v podobnej situacii, ale ja potrebujem na Carinu a to tu na SK velmi nenajdes a na vrakaci už vobec. Mimochodom jeden Avik by tu blizko bol bol. Ale posielat do CR, ked urcite mas bližšie je blbosť asi.
No nic, drzim palce.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
lubos04
Člen Týmu

Re: avensis 98- praskle lanko u okna v zadních dveří

Příspěvek od lubos04 »

děkuji za odpověď. Trochu jsem zapátral a sehnal jsem to na vrakáči za 300,- Kč
Avensis kombi 1.6-98 233000km
Odpovědět

Zpět na „Avensis“