Sice jsem o corollu nikdy ani nezakopl, ale řešil a vyřešil jsem stejnej problém na carině i na celice.
Postup je jasnej:
1. zjisti, délku tvojich vzpěr
2. zjisti uchycení - jestli jsou nacvaklý na kuličkách (zjisti průměr kuličky), nebo jestli jsou napevno spojený s nějakým plechovým držákem, co se šroubuje do kastle
3. zjisti sílu pružin v newtonech. To bývá nejsložitější.
a) Pokud víš původní hodnotu, tak je vyhráno.
b) Pokud ju nevíš a tvoje pružiny kapotu uzvednou, tak sílu změříš snadno pomocí osobní váhy (tlačíš přes píst postavenej na váhu a v době kdy se píst odtrhne a začne se stlačovat vezmeš naměřenou hmotnost v kilech x10 a máš newtony).
c) Pokud pružiny už kufr neuzvednou, tak opět využiješ váhu a tlačíš přes ni v místě uchycení pístů a ve stejným úhlu jak písty a zvedáš kufr. Naměřenou hmotnost vynásobíš x10 a pak podělíš dvěma a máš sílu, co na každým pístu chybí. Pak musíš ještě změřit sílu pístů viz b)
4. až všechno máš, tak mrkneš třeba sem:
http://www.plynova-vzpera.cz/index.php? ... Itemid=102
a hledáš vzpěry s podobnýma parametrama. Ideálně na škodovku (ty jsou nejlevnější a majou je všude), ale můžeš zabrousit i do katalogů jinejch značek. Třeba na celicu 5gen pasujou vzpěry z formana, jen bylo potřeba upravit koncovky (na původní čepy namontovat kuličky). Pak jsem ty vzpěry samozřejmě nekupoval na tomhle webu, ale přímo v autodílech a ušetřil navíc za poštovný. Nebo ti tam vyrobí vzpěry na zakázku.
5. poslední možnost je, najít je na ebay a objednat z tama.
Vypadá to složitě, ale ušetříš spoustu peněz a každá taková zvládnutá věc obvykle potěší.