Auris TS 2015 1,4D4D lupnuti při řazení

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
burak84
Člen Týmu

Auris TS 2015 1,4D4D lupnuti při řazení

Příspěvek od burak84 »

Ahoj,
mám auris TS 1,4D4D a mám problém při rychlejším řazení nebo podrazeni apod. Mi občas auto citelně i slysitelne lupneme od motoru s cuknutim jako by motor správně neudržel nebo jako by mu chyběl nějaký silentblok nebo špatná dvouhmota nevím. Nedělá to uplne vždy ale není to moc příjemné než to dám do servisu rád bych věděl jestli má někdo stejný problém. Není to špatným řazením máme ještě jednu stejnou 1.4 o půl roku starší a ta to nedělá ať se řadí jak se řadí.
Nějaké tipy? Vím že tady asi moc lidí s touto motorizaci není, ale třeba někdo bude vědět.

Díky a sorry za diakritiku píšu z mobilu. Honza
kos
Člen Týmu

Re: Auris TS 2015 1,4D4D lupnuti při řazení

Příspěvek od kos »

Zdravím, mám 1,4D4D TS Trend+ a řadí v pohodě, nic se neozývá. Najeto od půli března teprve 7000km. Zatím spokojenost, spotřeba kol.5l. Jen je znát, když je naloženo, že to žádný drak není.
burak84
Člen Týmu

Příspěvek od burak84 »

Tak upresnuji dělá to plynový pedál v určitých situacích při řazení pouštění spojky a přidání plynu cukne s motorem a vydá číselnou a slysitelnou ránu. Dělá to i bez spojky když se přidává a pouští plyn. Servis zkontroloval uchycení protože se jim to taky nelíbilo ale na nic se nepřišlo.
burak84
Člen Týmu

Příspěvek od burak84 »

Citelnou ránu sorry
kos
Člen Týmu

Příspěvek od kos »

Zdravím, tak obdobu znám z Carismy. Dělalo to sice jen při čtyřce. Když motor táhl a náhle jsem ubral(pustil pedál plynu do nulové polohy) a následně když jsem zase přidal. Nicméně nebyla to rána ale "klap" tam bylo. Mechanik mi říkal, že to některá auta dělají, že je nějaká vůle v převodovce, ale že to má nárok po najetých kilometrech(měla 240tis).
Váš případ bych však řešil reklamací, když se jedná o nové auto. Žádné vůle nebo klapání u nového vozu být nesmí.
Trval bych na odstranění závady.
burak84
Člen Týmu

Příspěvek od burak84 »

OK díky dám vědět po dalším servisu jak se k tomu postavili.
PeterM
Člen Týmu

Příspěvek od PeterM »

Dobrý deň, mám ten istý problém, lupne to pri pridaní a uberaní plynu. V Toyote to vôbec neriešili, že to prestane samo ale ani po 20 000 km sa nič nezmenilo. Chcem sa spýtať či ste to vyriešili resp. reklamovali a či Vám vyhoveli.
burak84
Člen Týmu

Příspěvek od burak84 »

Projel jsem to s technikem a byly to rány, říkal že tomu určitě něco je. Pak se na to koukali odkrytovali všechno zkontrolovali a samozřejmě nic nenašli. Pak už tvrdili, že to je normální projev, ale máme stejné druhé auto a to to nedělá. Řešením bylo přivézt druhé auto a ukázat jim to na obou autech zároveň.

Auto jsem pak dal jinému řidiči a vyměnil za RAV4. Auto jezdí teď 8 000km měsíčně a nemám info jestli se to tomu řidiči líbí nebo ne, ale asi je mnohem spokojenější než když jezdil ve fiatu :-)

Takže nevím, moc šancí tomu nedávám, zkusit změnit servis. Pro mně to bylo velmi nepříjemné spolujezdci se mně ptali jestli tomu autu něco není atp.

H
Odpovědět

Zpět na „Auris“