Koupě Avensisu

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Robert K
Člen Týmu

Koupě Avensisu

Příspěvek od Robert K »

Zdravím všechny příznivce Toyoty, rád bych vás všechny poprosil o radu.
Uvažuji o koupi Avensise 93 kw, z roku 2007 v kombíku. Nikdy jsem z tím to vozem nejezdil jen co se týče zkušební jízdy v bazaru. Otázka zní jestli je to dobré auto (myslím tím díleské zpracování, poruchovost a spolehlivost), teď jsem prodal dvojkovou octavii 1,9 tdi, se kterou jsem byl až na pár drobností spokojenej. Na co si dát při koupi pozor.
Díky všem fandům Toyoty. Robert
cartmanxv
Člen Týmu

Re: Koupě Avensisu

Příspěvek od cartmanxv »

Mám ho 7 let a zatím jen výměna žárovek, spotřebák-ten je jasnej, olej a filtry, brzdové destičky, svíčky a jinak opravdu nic (musím zaklepat). Myslím, že to je celkem povedený model, solidně dílensky zpracovaný, jen loni jsem natíral pod autem ramena a nápravu, začínala být znát koroze.
Toyota Avensis 1.8 VVT-i,kombi,2007
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Ja ho mam jenom 5 let (mel dva roky, kdyz jsem ho kupoval), najeto 130tis, zatim se vysypal jenom alternator (2x), musel jsem procistit DPF (ty muzes mit stesti a koupit auto bez nej - tusim) a nekolikrat EGR. Menil jsem dvakrat desticky, nekolikrat motorovy olej (+filtry), brzdovku. V zaruce mi Toyota vymenila svetlomety, nekvalitne nanesena odrazova vrstva, skoro to nesvitilo. Take jsem menil vybojky ve svetlech a zhavice.

Celkove je zpracovani slusne, rozhodne lepsi, nez u facelifovane T27, co jsem videl. Auto je pohodlne, tiche, nestezuju si. A mimochodem, Oktavku jsem mel taky, tohle ma vyrazne lepsi podvozek, mimojine. Podle mne to neni spatna koupe, auta stejne kategorie od jinych vyrobcu jsou vyrazne drazsi.

Na co si dat pozor - bordel v expanzce, tlakujici hadice. Nic jinyho zasadniho tam snad neni.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

A zase jsme u toho, to nalítáš tolik kilometrů, že jdeš do naftového motoru? Pročti si tady fórum ať vidíš co Tě může potkat... Pokud nenajedeš víc jak 20-30 tkm za rok, tak nafta nemá smysl. Nemluvě o krátkých trasách po městě a jiných couračkách. Kup T25 od roku 2007 v 1.8 VVti a máš svatej pokoj. Budeš jenom tankovat (kde se Ti zachce), startovat v zimě bez problémů a neřešit následné možné problémy o kterých si tady můžeš do sytosti pročítat. O benzínu toho tady moc nenajdeš :( :lol:
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

awe_cz píše:Na co si dat pozor - bordel v expanzce, tlakujici hadice. Nic jinyho zasadniho tam snad neni.
Mozem vediet, co je podla teba zasadne ? Hnaci agregat pred fatalnou zavadou ci cena opravy v desiatkach percent hondnoty jazdenky to asi nie je.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

CommonUser píše:
awe_cz píše:Na co si dat pozor - bordel v expanzce, tlakujici hadice. Nic jinyho zasadniho tam snad neni.
Mozem vediet, co je podla teba zasadne ? Hnaci agregat pred fatalnou zavadou ci cena opravy v desiatkach percent hondnoty jazdenky to asi nie je.
Nechapu? Skoro bych rekl, ze nerozumis cestine. Kdyz rikam - dej se pozor na X, nic jinyho zasadniho tam neni - je tim mysleno, ze to X je zasadni.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Tieto dva priznaky su vzdy pritomne pri vade tesnenia ?
EDIT:
Skor mi islo o to zovseobecnenie, ktore nemusi v danom momente (kupy) platit.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

Roman Jašek píše: Kup T25 od roku 2007 v 1.8 VVti a máš svatej pokoj.
Přesně tak. Nejlepší kup staršího Avíka.
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
Odpovědět

Zpět na „Avensis“