Sundání předních stěračů

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Aleš Zíka
Člen Týmu

Sundání předních stěračů

Příspěvek od Aleš Zíka »

Dobrý den,

můžete mi někdo popsat postup, jakým se sundavají ramínka předních stěračů?

Něco jsem na Internetu našel, ale z těch nezřetelných kreseb a šipek nějak nejsem moudrý. Nevím jestlu tu vyčnívající páčku mám mačkat nebo za ní tahat, kterým směrema v jakém úhlu ten to ramínko vyndavat, jaké zoubky a packy hlídat, mám strach že něco ulomím...
Pokud se to tu už probíralo, tak se omlouvám, ale nepodařilo se mi to najít. Je to model Terra Cool z roku 2008, pokud se to v čase nějak měnilo.

Moc děkuji!
cuba66
Manager Týmu

Re: Sundání předních stěračů

Příspěvek od cuba66 »

IMG_20150113_090612_1.jpg
(38.71 KiB) Staženo 1896 x
Aleš Zíka píše:Dobrý den,

můžete mi někdo popsat postup, jakým se sundavají ramínka předních stěračů?

Něco jsem na Internetu našel, ale z těch nezřetelných kreseb a šipek nějak nejsem moudrý. Nevím jestlu tu vyčnívající páčku mám mačkat nebo za ní tahat, kterým směrema v jakém úhlu ten to ramínko vyndavat, jaké zoubky a packy hlídat, mám strach že něco ulomím...
Pokud se to tu už probíralo, tak se omlouvám, ale nepodařilo se mi to najít. Je to model Terra Cool z roku 2008, pokud se to v čase nějak měnilo.

Moc děkuji!
Když vydržíš, tak ti to ráno nafotím, teď už je tma jako v řiti :-)
EDIT: Takže palcem vyklopíš pojistku a potom celý stěrač zatlačíš proti ramínku ve směru šipky. Tím krásně vyhákneš konec raménka ze stírací lišty.
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
Aleš Zíka
Člen Týmu

Příspěvek od Aleš Zíka »

Moc děkuji za návod, už jsem se to naučil.
Nevěděl jsem, že se ta pojistka dá takhle úplně vyklopit, pořád jsem jí zkoušel mačkat...
Laco_Cz
Člen Týmu

Příspěvek od Laco_Cz »

Dobré ráno :)

Jako čerstvý majitel Toyoty Auris musím samozřejmě provést i nějakou údržbu :D.

A tak by mě zajímalo, zda původní stěrače i s gumičkami (skutečně původní z roku 2008) jdou nahradit těmito:
http://www.auto-doplnky.com/sterace-bos ... 911-p29360

Neberte to prosím jako reklamu, jen mě zajímá jestli mi tam půjdou nasadit, bez dalšího příslušenství. Resp. na původní ramena stěračů.

Předem děkuji za každou reakci. :)
toyon
Člen Týmu

Příspěvek od toyon »

Ano, to by mělo pasovat, předpokládám, že máš ramínka s hákem.
Stěrače za 700 ? To už bych raději koupil originál Denso DU-065L a DU-040L, oba dohromady vyjdou na 600 Kč.
A nebo se podívej na Heyner All Seasons, ty vyjdou skoro na polovinu a v balení je i náhradní gumička. Z vlastní zkušenosti doporučuji.
Auris 1.33 2010
indet
Manager Týmu

Příspěvek od indet »

Tak to ja bych koupil Bosch za cenu Densa. http://sterace.heureka.cz/bosch-retro-a ... 397118911/
Protože ty Bosche funguji, a u VW se do nich dají koupit original gumička Bosch. Používám je přes 10let na dvou autech. Každou třetí až čtvrtou výměnu dávám nové ramínko, jinak pouze gumičku. A obě auta bez problému.
AUR 10, OCT II, VER 13
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Auris“