Zimni starty

vše ohledně modelové řady Avensis
theruza
Člen Týmu

Zimni starty

Příspěvek od theruza »

Ahoj, nevim kolikrat se to tady uz resilo, ale chci se zeptat. Mam avensis 2006 2.2 D4D 110 kw. Startovani v pocasi, kdy jsou teploty nad nulou bezproblemu. Jakmile klesne teplota pod bod mrazu, mam problem. Nekdy chytne na treti, nekdy az na paty startovani (nedrzim to dyl nez 5 vterin). Po nastartovani slysim par vterin zvuk tekouci nafty. Ma nekdo zkusenosti? Filtr meneny. Diky
Toyota Avensis 2.2 D4D 110 kw
dacapo
Řidič

Re: Zimni starty

Příspěvek od dacapo »

Může to být cokoliv. Špatné žhavky, špatná nafta, ale nejlepší je jestli máš nabíječku, tak ji připoj k baterce a startuj i s ní. Stačí menší otáčky startéru a motoru se nechce chytit. Dneska to je problém, dobrá baterka je drahá a lidi kupujou mrdky s nápisem 30 procent startovacího proudu navíc a tak podobně za polovinu a je to na nic. Nebo si nech udělat zátěžový test na beterku. Teda aspoň já bych šel první po baterce.
Avensis kombi T25, 2,2D-CAT 130kw
Kuchta
Řidič

Příspěvek od Kuchta »

Už to tady řešilo víc lidí. Pomohl jim repas startéru. Ono to sice točí ale neroztočí se to na tolik aby to chytlo. Každopádně nejdřív přeměřit baterku. Já jsem si před zimou kupoval baterku novou. Na doporučení kamaráda co baterky prodává jsem od něj koupil http://autobaterie.heureka.cz/exide-pre ... 20a-ea900/. Startuje to parádně a za cenu 1900kč není co řešit.
A jak říkáš že slyšíš tekoucí naftu tak to nebude nafta ale voda ve výměníku topení.
Toyota Avensis 2006 2.2 D-CAT 130KW
theruza
Člen Týmu

Příspěvek od theruza »

Diky za odpovedi. Baterku urcite zkusim, to uz jsem slysel ale s tim starterem to myslis uhliky?
gsxrbiker
Člen Týmu

Příspěvek od gsxrbiker »

Zdarec taky mám problém uz 2 zimy nemohu pod -5 nastartovat,nebo spíš auto chytne, ale následně chcípne a jenom točí.Jedná se o Ave 2.2 D4-D 110kw 190000km z roku 2007.Měněny žhaviče,palivovy filtr a baterka.Otec ma taky Ave 110kw z roku 2006 160000km a dnes taky ten samý problem, auto chytne a následně chcípne.Má měněn startér takže točky jsou dobré.Předtím se to sotva převalovalo.Někde jsem tu už ale četl, že by se mohlo jednat o nějaké scv ventily na čerpadle.
Toyota avensis 2.2 D4-D 110kw 2007 po faceliftu,Toyota avensis 2.2 D4-D 110 kw 2006
theruza
Člen Týmu

Příspěvek od theruza »

gsxrbiker píše:Zdarec taky mám problém uz 2 zimy nemohu pod -5 nastartovat,nebo spíš auto chytne, ale následně chcípne a jenom točí.Jedná se o Ave 2.2 D4-D 110kw 190000km z roku 2007.Měněny žhaviče,palivovy filtr a baterka.Otec ma taky Ave 110kw z roku 2006 160000km a dnes taky ten samý problem, auto chytne a následně chcípne.Má měněn startér takže točky jsou dobré.Předtím se to sotva převalovalo.Někde jsem tu už ale četl, že by se mohlo jednat o nějaké scv ventily na čerpadle.
Uplne presne to co mam ja. S tema ventila jsem to taky slysel. Kazdopadne to je asi individualni. U tebe kdyz si delal skoro vse to klidne muzou byt oni. Ale nechame zkusenejsi at poradi :)
gooffyy
Věčnej rejpal

Příspěvek od gooffyy »

Já to řešil taky a kromě filtru , což nebyl ten problém mi nahráli nový Software a je to..
Klasický TDi ti chytne tím že tam stříkne nafta ale toyota to prý má jinak a to že při prvním pohybu válce se změří tlak a podle toho počítač vytvoří směs kterou stříkne do válců, ( teda aspoň takhle mi to bylo řečen, laicky... snad to dává smysl.)
Po nahrání nového SW jsem startoval na poprvé i v -15...
ale není to jen tohle asi. ta baterka má taky svůj smysl, do toho aditivuji a jezdím na optimal diesel, všechno souvisí . si myslim.
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
Tomáš S
Člen Týmu

Příspěvek od Tomáš S »

Ahoj, chtě by se zeptat gooffyy, kde si přišel k tomu softweru?
dacapo
Řidič

Příspěvek od dacapo »

v toyotě servisu ti to přehrajou. Zkus první baterku. Dobít nebo přes kabely. I když točí nemusí být stopro.
Avensis kombi T25, 2,2D-CAT 130kw
lukas8738
Řidič

Příspěvek od lukas8738 »

No, dobehlo to ja mna.. Starty na prd. Startovala tazsie az nakoniec nechcela nastartovat
Egr ciste,
palivak menim kazdych 10tis km,
zhavice skontrolovane (jeden bol mrtvy, vymeneny bosh),
baterka fungel nova,
scv cistene ultrazvukom (ziaden bordel z neho nevysiel, uplne cistucke),
nafta omv premiovka
Starter toci slusne, ten by som netipol
Tak sla ave do servisu. V garazi je 15stupnov. Vcera nastartovala na 8 krat asi. Dnes na tuk. Problem sa prejavoval nie ze tocilo na prazdno. Tocila a chcela chytnut ale nebuchlo v nej. Ked sa uz podari nastartovat, ide akoby nic, ziadna strata vykonu, divny zvuk abo nieco ine, proste slape, len do startu sa jej nechce. A ked sa co len trosku zohreje, kopne vzdy na supu.
No vcul budme mudri :P
Nejaka rada ktoru som tu este necital?
P.S. Bez komentarov, kup benal mas pokoj.. Toto sme tu uz citali tiez milion krat
Diky vopred ak niekoho nieco napadne, co mne nie
P.S. Krasne pokojne sviatky vsetkym bez tazkych startov ;)
ave t25, 2,2d4d-110kw '06
Marselus
Řidič

Příspěvek od Marselus »

Pri common rail systeme je pri tazkych startoch problem aj ked poklesne tlak paliva vo vysoktlakej vetve. Mozu byt na vine streky-prepusta a nedrzi tlak a prepusta do prepadov, cerpadlo nevyvija dostatocny tlak, tlakovy snimac na liste je vadny...
Takto t istaci jeden vadny strek a mas problem nastartovat.
Toyota Avensis T25, 2.0l D4D, 2003, combi, 367000km a stupa...
lukas8738
Řidič

Příspěvek od lukas8738 »

Chapam
Tlak na cerpadle na volnobehu ukazuje 440barov, to je myslim v norme (aj podla manualu) :P + nespravny tlak by mala ecu vyhodnotit
Vstreky, no pravda, boli merane presne 2 roky dozadu (a 40tis km)
ave t25, 2,2d4d-110kw '06
houdezde
Člen Týmu

Příspěvek od houdezde »

Ahoj.
Překvapivě mne netrápí tolik startování (1CD-FTV, 320 kkm a dneska v mínus 10 startnul na první převalení), ale takový divný zvuk co leze z pod kapoty po nastartování.

Dokud se motor neohřeje, tak se odněkud ozývá takové Meuuüüüei - trvá to tak 3 sekundy :? .
Je to trosku jako když houká vylítané turbo, ale tohle se děje i bez akcelerace na volnoběh.
Pokud se auto ohřeje, tak už to ani nevrkne.
Nemáte někdo tip, co by to mohlo dělat?
Řemeny jsou na klimě i alternátoru prakticky nové.
Napadá mne zatím olejové čerpadlo ne servu nebo na motoru.
Nerad bych, aby se to vyvinulo v něco horšího.
Avensis Verso 2003, 2.0 D-4D 85kW
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

Je to řemeň :)
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Mam teraz to same. Remen vymeneny na jesen, teraz ked je pod minus 12-15 tak to piska. Klasicky po starte ked vytocim volant. Ked pridam jemne plyn, prestane. Treba to napnut. Alebo, kedze je mraz jak prasa, a nechce sa mi, tak to zrejme iba diletantsky prebehnem mydlom...
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Odpovědět

Zpět na „Avensis“