Nastavenie teploty

vše ohledně modelové řady Verso
Odpovědět
ludovit
Člen Týmu
Příspěvky: 5
Registrován: úte 30.12.2014, 18:14

Nastavenie teploty

Příspěvek od ludovit »

Zdravím všetkých toyoťákov, som vlastníkom corolly verso 2008 2,2 100kw, zistil som, že keď si nadstavým teplotu napr. na 25 stupňov a po dosiahnutí teploty vo vozidle, teplotu na panely stiahnem ale pridať mi už nejde. Mám duálne ovládanie, takže ovládanie teploty na spolujazdcovej strane mi to funguje ale na mojej strane nie. Zistil som to aj v lete, keď na auto svietilo slnko celý deň, bolo vyhriate a ovládanie nebolo funkčné. Tak vás prosím o radu. Neviem či je tam nejaké čidlo, ktoré sníma teplotu a odišlo, alebo je v háji tlačítko ovládania na panely.
Ďakujem.

Stretol sa už niekto s takým problémom? Na talianskom fóre som našiel ,že treba vymeniť celý panel ovládania.
zdec
Člen Týmu
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 30.03.2017, 10:14

Re: Nastavenie teploty

Příspěvek od zdec »

Dotaz je sice 3 roky starý, ale popíšu svoji zkušenost.

Měl jsem podobný problém, Verso 2007 2,2l 130kW, duální klimatizace. U spolujezdce nešla zvýšit teplota, jen snížit. U řidiče šla zvýšit i snížit.
Postupem doby se u řidiče stalo zvyšování teploty nespolehlivé, včera to přestalo fungovat úplně.
Po odejmutí bočních lišt (levá se startovacím tlačítkem, pravá s 12V zásuvkou) jsem vyjmul panel s ovládáním klimatizace, odpojil 2 konektory, po odšroubování 4 šroubků sundal zadní dekl ovládací jednotky, odpojil spojovací pásek a hned byla vidět příčina nefunkčnosti zvyšování teploty. Plošný spoj s tlačítky je přišroubován 5 šroubky a oba připevňovací nálitky u tlačítek TEMP byly ulomené. Proto byl plošný spoj v těchto místech málo upevněn a při stlačení tlačítek TEMP UP se plošný spoj ohnul ale spínače neseply.
Pískadlem jsem zkontroloval funkčnost samotných spínačů, byly OK.
Upadlé nálitky jsem poopravil lepidlem a oba rohy plošňáku přitisknul drátovou U sponkou k bílým držákům tlačítek.
Po smontování obě tlačítla TEMP fungují.
Odpovědět

Zpět na „Verso“