Toyota Auris 13 - výměna žárovek u RZ

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Pockey1985
Člen Týmu

Toyota Auris 13 - výměna žárovek u RZ

Příspěvek od Pockey1985 »

Zdravim všechny, nevíte nebo nemáte nějaký fígl na to, jak demontovat kryt žárovky osvětlení registrační značky. Manuál je úplně na hovno, je tam jen kam strčit šroubovák, ale tam končim. Mám strach, že to nějak pojebu. Dík za jakékoliv typy!
honzakremenek
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: Toyota Auris 13 - výměna žárovek u RZ

Příspěvek od honzakremenek »

Jestli to nebude stejne jako na 2008.. tam je taky v manualu nejaka blbost se sroubovakem. Ve skutecnosti je na vnitrni strane vika okenko, ktere se vycvakne a nasledne se cele svetylko RZ stlacenim zapadek na bocich vysune smerem ven. Zkus mrknout jestli to nebude stejne. Ja jsem menil jelikoz se ho nekdo snazil vyndat dle navodu a rozlamal ho...
Auris 1,4 VVTI 71kW 9/2008
Pockey1985
Člen Týmu

Zdravím, díky. Koukal jsem i na předchozí model a je to podobné, ale né úplně stejné, nicméně logika budu totožná. Je tam na jedné straně místo, kde se to odchlípne, ale nechcte to povolit. Tak ještě se v tom povrtám, ale připadá mi to dementně složitý. U Octavie povoliš 2 šrouby a máš to vid?!
Přílohy
auris_navod.jpg
(53.62 KiB) Staženo 2459 x
honzakremenek
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzakremenek »

To jsem si neuvědomil, že to má RZ na nárazníku :-) Každopádně podle toho obrázku je to docela špatně řešené. Jelikož je ta západka na jedné straně, tak se to vzpříčí a půjde to špatně no. No ale pořád lepší než Citroen, tam chceš vyměnit žárovku v palubní desce a musíš rozebrat půlku auta a nejlépe na to jít přes výfuk :-D
Auris 1,4 VVTI 71kW 9/2008
Tuna_ZZ
Navigátor

Příspěvek od Tuna_ZZ »

Citroen :D To mi připomnělo, že když mi na Citroenu přestal stříkat ostřikovač, tak jsem byl nasranej, co se zase kde vyjebalo a přitom mi jen došla voda v nádržce :biggrin: Ale člověk holt už takhle přemýšlel :D Ne, francouzské auto už nikdy :mrgreen: :mrgreen:
2014 Toyota Auris Touring Sports CVT
2013 Lexus GS450h F Sport
2005 Lexus GS300 Luxury
2000 Lexus IS200
1999 Lexus IS200
Pockey1985
Člen Týmu

honzakremenek píše:To jsem si neuvědomil, že to má RZ na nárazníku :-) Každopádně podle toho obrázku je to docela špatně řešené. Jelikož je ta západka na jedné straně, tak se to vzpříčí a půjde to špatně no. No ale pořád lepší než Citroen, tam chceš vyměnit žárovku v palubní desce a musíš rozebrat půlku auta a nejlépe na to jít přes výfuk :-D
:D tjn, nedavno jsem měl půjčené Berlingo a co se stalo, tak mi zůstala řadička v ruce, chytil jsem výtlem, ale kdyby to bylo třeba na dálnici, tak nevim no...Každopádě s tou RZ je to na prd, fakt debilně se k tomu dostává, je to sice píčovina, ale člověka to naštve..
pedrosol
Člen Týmu

Příspěvek od pedrosol »

Hlavně neměnit podle manuálu.Rozlámal jsem ho a až pak zjistil,že se tam leze z kufru.Už mám objednané nové led světla z čajny za 300, protože u nás nevědí co by za to chtěli.
Ex Toyota Yaris r.v. 2000 1.0
Nyní Toyota Auris r.v. 2009 1,3 (3 dveř jako sporťák :-)
Odpovědět

Zpět na „Auris“