Stránka 1 z 1

T22 2,0i Topení. topí moc

Napsal: úte 25.11.2014, 22:23
od vojta ž.
Zdravím pánové a případné dámy.
Problém se kterým jsem se ještě nikdy nesetkal. Topení topí jak vsteklé. Když je ovladač v poloze pro nejchladnější vzduch, tedy úplně v levo (myslím že je tam 16° tak fouká opravdu studený. o jedno lupnutí dále do prava je vlažný až teplý, o polohu dál je už teplý a pak velmi teplý a pak až do konce téměř beze změny fakt horký. Říkal jsem si že je to tím že je docela teplo a tím pádem to je subjektivní pocit. Ovšem teď už párkrát bylo dost zima a i tak mi to příjde horké.
Voda tam je, teplota se drží v normálu jako vždy přesně uprostřed budíku.
Už před časem, po výměně palubky (zůstala původní kabeláž a myslím že jsem vše zapojil správně´) začal sem tam vynechávat ventilátor. Nevypozoroval jsem ale situace kdy. Dělá to i na hrbech i na rovné cestě. I když fouká moc i málo. Jen si myslím že to dělá jen když fouká právě teplý. Tak ě teď napadá jestli někde v potrubí nebude nějaké čidlo, které by ventilátor odpojilo, když by vzduch byl příliš horký.
Jak říkám s tímhle jsem se fakt nikde nesetkal a jsem z toho jelen. Do servisu se mi s tímhle nechce, protože by mi určo rovnou od stolu řekly že je to špatný ventilátor.

Re: T22 2,0i Topení. topí moc

Napsal: stř 17.04.2019, 09:05
od Lišák
Ahoj, vyřešil jsi ten problém?

Re: T22 2,0i Topení. topí moc

Napsal: stř 17.04.2019, 10:06
od Lišák
To, že má poslední návštěvu evidovánu více než před rokem neznamená, že sem nechodí inkognito.

Re: T22 2,0i Topení. topí moc

Napsal: pát 28.06.2024, 23:34
od pavelcalta
Zdravím, svůj dotaz připojím k tomu podobnému problému.
Čerstvě vlastním vůz Toyota Avensis sedan T22, rv 1998, 1.8 benzín 7AFE, model bez klimy. Avík Je jako novej, 83kkm najeto. Pár drobností bylo vyřešeno, komplet servis udělán, ale zůstává jeden zásadní problém - topení hřeje i v létě. Mechanik říkal, že je mechanická chyba uvnitř velkého uzavřeného plastového boxu s klapkami. zřejmě nějaká klapka "nedomyká" nebo je zatuhlá. Otevírat a šťourat se v tom nechce, že to většinou praská. Cena práce výměny (palubka ven, atd...) k 10kkč. Ovladač na topení je prý funkční (asi tam již nejsou táhla, jako u Cariny) Chtěl bych se vás tedy zeptat, zda by někdo neměl tuhle část topení ("heat-climate box"). Z vrakáren ani nereagovali a nebo odpověděli zcesty. Na netu taky bída. Díky za jakoukoliv reakci. Pavel

Re: T22 2,0i Topení. topí moc

Napsal: sob 29.06.2024, 16:34
od jarson
Myslim si to iste. Pointa je v tom , ze ventil nezavrie a furt ti ide tepla voda do radiatora kurenia. Ze preco, to uz zalezi na prevedeni ovladania ventilu. Klapky su podla mna az sekundární problem. Tie skor urcuju smer prudenia vzduchu. Aspon ja to mam tak. Teplo alebo zima je cisto otazkou toho ako velmi je otvoreny ventil , ktory pusta teplu vodu do kurenia. A u teba zrejme z nejakeho dovodu ho nie je mozne zatvorit.