Držák nápojů výsuvný

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
petvos
Člen Týmu

Držák nápojů výsuvný

Příspěvek od petvos »

Ahoj, prosím o radu zda někdo řešil nefunkční držáky nápojů v palubní desce na Aurisu r.v. 2008.
Dá se někde sehnat náhradní díl mimo autorizovaný servis Toyoty? Pokud ano tak prosím o radu a zda je v silách běžného uživatele si držák vyměnit sám doma?
Ptal jsem se v Toyotě v Praze na Černém mostě a tam mi pověděli že 1ks stojí 2800,- a to je bez práce, tak si raději ani nedomýšlím kolik by to vyšlo při výměně obou i s prací.
Díky moc
cuba66
Manager Týmu

Re: Držák nápojů výsuvný

Příspěvek od cuba66 »

petvos píše:Ahoj, prosím o radu zda někdo řešil nefunkční držáky nápojů v palubní desce na Aurisu r.v. 2008.
Ahoj, díl se jinde sehnat nedá, bohužel.

Nicméně většina poruch držáku pramení z toho, že nedrží v zavřené poloze. Je tam totiž na posuvné části takový čep z nějakého kluzného plastu a ten se vylamuje. Respektive se vylamuje plast okolo něj, zkrátka je tam málo materiálu. Já to řešil tak, že jsem starý držák rozebral a okolo tohoto čepu to vyspravil epoxidem. Problém je, že na výměnu se musí sundavat palubka - tedy v servisu tvrdí, že jí jen povysunou na té straně, kde to vyměňují, to ale vede k chybnému napojení trubek ventilace do výdechů v palubce. V servisním manuálu je uvedeno prostě sundat celou palubku. Ta mnou popisovaná oprava má jedno úskalí a tím je, že ne vždy zůstane ulomený čep v držáku, někdy
zapadne neznámo kam a pak je vystaráno.
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
risapr
Člen Týmu

Re: Držák nápojů výsuvný

Příspěvek od risapr »

Já to řešil zaslepením, v toyotě si za to řekli tuším 150,-. Bohužel jediné rozumné řešení, i když jsem si ho nechal jednou v záruce opravit, pak jsem se ho bál používat :) Tohle je hodně nepovedená věc...
Odpovědět

Zpět na „Auris“