Auris 2014

nová modelová řada - nástupce Corolly
cimik
Člen Týmu

Auris 2014

Příspěvek od cimik »

Tak přišel čas se rozloučit se svou Corollkou a příští pátek si jedu pro tohohle nového krasavce. Napište mně prosím něco víc, recenzí a zkušeností moc není..:-)
Toyota Auris 1.6 Valvematic132Ps TREND AKCE
Auris 1.6 Valvematic, r. 2014
HelaS
Člen Týmu

Re: Auris 2014

Příspěvek od HelaS »

Já ji mám. Jsem z ní vcelku unešená. Nu... chtěla patřičně zajet.
Mám najeto necelých 2000.

Dost jsem bojovala s připojením mobilu. Dosud bojuju s tempomatem, ale to už je závada mezi volantem a sedačkou. To samé platí s tím vypínáním motoru při zastavení. Snad mne trochu omlouvá dosavadní zkušenost s Fordy, ufff.
V první době rozhodně nedoporučuju řadit podle šipek. Do nějakých 1500 km se spíš držet na rozumných otáčkách, pak to rozhejbat.
Po cca 5000 km vyměnit olej.

Jinak - čtyřka mi přijde skoro přebytečná; zatím jsem neobjevila jízdní režim, který by byl na tenhle kvalt akorát.
Rozjezdy jsou línější (i se zahřátým motorem), ale snad to časem rozpohybuju.

Display na rádiu & spol. je špatně vidět na slunci, to mi vcelku vadí. Taktéž špatný výhled dozadu při couvání - kamera to nezachrání, obzvlášť, když je display osvícen sluncem. No, nobody is perfect :-)

Když to shrnu: je to neskutečně pohodlné auto. 160 km/hod jedu ani nevím, au. Motor skoro není slyšet.
A překvapilo mě, jaký komfort auriska nabízí i sedícím vzadu. Je prostě příjemné v ní jet.
Zadek sedí jak víra helvítská - tohle se Toyotě povedlo. Už v prvních dnech seznamování jsem vyfasovala liják na dálnici, okresky taky tak - a fakt, dobré.
Překvapila mě i reakce na volant - je rychlá a velice, velice jemná; mrknu nakřivo a auriska už jede jinam.

Na nějaký pokus o recenzi je moc hodin; ale je to prostě nejlepší auto, v jakém jsem kdy seděla - nebo ho řídila.

Ovšem: například kufr moc praktický není; možnost snížení dna je sice fajn, akle to nesmíte mít nic ani nahoře, ani dole.
No ale kvůli kufru si asi člověk aurisku nekoupí, že.

Podle mě je to prostě auto, teré člověka baví řídit, a u dlouhých štrek se neunaví. Taky to má skvělý rejd; otočí se na běžné silnici bez problému.

Za mě za ty peníze dobrá koupě.
Toyota Auris 1,6 Valvematic 6 M/T, r.v. 2014
marceltokar
Manager Týmu

Příspěvek od marceltokar »

No neviem, nejaký rozdiel medzi aurisom 2014 a aurisom 2013 nevidím. Možno snáď len v toyota touch. A o Aurise 2013 je tu toho vcelku dosť. V 2014 je Stop-Start systém?
Aj ja som vypozoroval, že je pomerne zle viditeľný touch displej ak je slnečný deň a spolujazdec má na sebe biele triko alebo iný zvršok. Ale toto je problém asi pri všetkých autách s dotykovou obrazovkou. Našťastie väčšina funkcií je ovládateľná aj tlačítkami na palubovke alebo volante, na rozdiel od niektorých iných áut napr. peugeot a podobne, kde sa šetrilo na gombíkoch, všetko treba preklikávať cez menu touchu.
miziov
Člen Týmu

Příspěvek od miziov »

Na čtyřku jezdím ve městě 60 tacho, to je asi 54 km/h skutečných.

Jas displeje jde nastavit, ale přímo dopadající slunce je problém.

Auris 2014 má stop-start i s 1.6 benzínem? Já nemám.
Toyota Auris 1.6l Valvematic Active+Business 2013
HelaS
Člen Týmu

Příspěvek od HelaS »

Má. Fakt. Vím to jistě, protože to má kontrolku.. jinak si to ale dělá, co chce a kdy chce :-D
Pajaja369
Člen Týmu

Příspěvek od Pajaja369 »

V cenníku je štart-stop uvedený len pre 2.0D-4D
Toyota Auris ll 1.6 Valvematic Style 2013 Bronzová - Avant Garde
HelaS
Člen Týmu

Příspěvek od HelaS »

Pajaja369 píše:V cenníku je štart-stop uvedený len pre 2.0D-4D
No asi to chce zeptat se prodejce. Možná je to kus od kusu...?
Mě oslovil vystavený vůz, brala jsem ho, jak byl.

Ale nejsem si moc jistá, jestli zrovna tahleta funkce je něco, oč stát. Třeba mi to někdo znalejší vyvrátí...?
marceltokar
Manager Týmu

Start-stop system je dobry na papierove znizenie spotreby, kvoli emisiam, pri ich merani v laboratornych podmienkach. Prakticka stranka veci je asi ta, ze realne znizi spotrebu o deci na stovku a pije vodicom krv, takze to vypinaju.
HelaS
Člen Týmu

Příspěvek od HelaS »

marceltokar píše:Start-stop system je dobry na papierove znizenie spotreby, kvoli emisiam, pri ich merani v laboratornych podmienkach. Prakticka stranka veci je asi ta, ze realne znizi spotrebu o deci na stovku a pije vodicom krv, takze to vypinaju.
To se dá vypnout? A jak?
Tož... jsem jen obyčejná ženská, nepotřebuju přijít na kloub každýmu udělátku ;-) A tohle udělátko má očividně problém přijít na kloub mně - když se prý, podle návodu, "učí" řidiče.
Jinak by se mi nezapnulo, když jsem vycouvávala z parkoviště do rušné ulice a potřebovala se rychle rozjet... Nebo... jo?

Ale abych nemátla: podle mě je auriska velice, velice pohodlné a příjemné auto, a řídit ho je prostě zábava. Po 2000 km mi bere o dva litry míň (ať jedu jak jedu - ovšem možná to souvisí s faktem, že denně jezdím 50 km v kombinaci dálnice + město).
Jen chci říct, že po náročném dni nesmírně vítám příjemné a jemné řízení, pohodlný posez, tichý motor...
Jo. A všimla jsem si, že dost reaguje na kvalitu PHM. Když mu přilepším (což dělá 50 Kč na nádrž, to je nic), je to opravdu znát v živosti. A rozhodně netankuju leckde, samozřejmě, kvalitní benzinky (Brno jih) mám vychytané už dávno. Jako každý, asi.

Co si myslíte o té výměně oleje po 5000? Ptala jsem se prodejce na názor, jasně, pravil, že není problém (aby taky byl), ale jaký olej tam je te´d (dotaz byl - je to olej záběhový?), tak nevěděl. Kamsi volal, taky nevěděli.
Takže mi z toho plyne, že není záběhový. To by se přeci pochlubili, ne?
Tak prosím o názor a radu...
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Olej po 5k km je opravdu jen mrhani peněz. Dokážu si představit jen dvě situace kdy bych to sám sobě dovolil, ale ani jedna nikdy nenastala. ;-)
O olejích toho je tady miliarda, já osobně stále doporučuji Toyota genuine oil pro tebe asi 5W-30 verze benzin. ;-)
Back in Czech.
marceltokar
Manager Týmu

Ako sa to vypina na aurise netusim. Na niektorych autach je na to tlacitko. Ja som menil olej v corolle po prvy krat po 8000 km, stalo ma to 50euro aj s filtrom. Hromada ludi to odporuca, kvoli sponam a inym drobnym necistotam, ktore tam mozu zostat este s vyroby. Za tie penizky mi to stalo. Mimochodom, toyota australia odporuca prvu vymenu pri benzinovej corolle po 4000milach.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

TVL jak vy lidi skacete na nesmysly. A ještě si je obhajujete. :-( Spony se v motoru nevyskytuji, protože montáž obsahuje i start a "zahoreni" motoru. Takže je vše vyplaveno už ve výrobě.
Australia jako i Amerika je zvyklá měnit olej vždy když se priblizite s autem k servisu, ale není to nic, co by mělo být slepě převzato...
Viz Liborovych pět opic v téma o celikach...
Back in Czech.
marceltokar
Manager Týmu

Rob ako myslíš, ja tak robím tiež. Ak si myslíš, že predčasnou výmenou oleja niečomu ublížiš, daj vedieť čomu. Teda okrem peňazí. Pre kľud na duši som to urobil, bral som to ako prevenciu. Len tak medzi nami - tebou spomínaný fabrický štart motora a zahorenie - tiež by som neskočil na každý nezmysel a ešte ho aj obhajoval :wink:
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Pouze penězům. Pouze penězům. ;-)
Jinak doporučená výměna byla kdysi 1500km od koupě nového auta. Takže tvoje číslo nájezdu je opravdu jen a jen lichá hysterie.
Back in Czech.
marceltokar
Manager Týmu

No a keďže nefajčím a nepijem, tých 50eur na prevenciu sa mi nejako naškriabať podarilo. Aj poistky na auto mám full, aj na zubné prehliadky chodím 2x ročne aj keď nemám žiadny problém.
IMHO pri niektorých značkách áut je odporúčaná prvá výmena oleja po 30000km. Česť ich pamiatke.

P.S.:Samozrejme že máš pravdu. Na ďalšom aute (pokiaľ bude mať spaľovací motor) pôjdem vymeniť olej určite skôr ako po 8000km. Bolo odo mňa nezodpovedné nechať pôvodný tak dlho. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Auris“