Já ji mám. Jsem z ní vcelku unešená. Nu... chtěla patřičně zajet.
Mám najeto necelých 2000.
Dost jsem bojovala s připojením mobilu. Dosud bojuju s tempomatem, ale to už je závada mezi volantem a sedačkou. To samé platí s tím vypínáním motoru při zastavení. Snad mne trochu omlouvá dosavadní zkušenost s Fordy, ufff.
V první době rozhodně nedoporučuju řadit podle šipek. Do nějakých 1500 km se spíš držet na rozumných otáčkách, pak to rozhejbat.
Po cca 5000 km vyměnit olej.
Jinak - čtyřka mi přijde skoro přebytečná; zatím jsem neobjevila jízdní režim, který by byl na tenhle kvalt akorát.
Rozjezdy jsou línější (i se zahřátým motorem), ale snad to časem rozpohybuju.
Display na rádiu & spol. je špatně vidět na slunci, to mi vcelku vadí. Taktéž špatný výhled dozadu při couvání - kamera to nezachrání, obzvlášť, když je display osvícen sluncem. No, nobody is perfect
Když to shrnu: je to neskutečně pohodlné auto. 160 km/hod jedu ani nevím, au. Motor skoro není slyšet.
A překvapilo mě, jaký komfort auriska nabízí i sedícím vzadu. Je prostě příjemné v ní jet.
Zadek sedí jak víra helvítská - tohle se Toyotě povedlo. Už v prvních dnech seznamování jsem vyfasovala liják na dálnici, okresky taky tak - a fakt, dobré.
Překvapila mě i reakce na volant - je rychlá a velice, velice jemná; mrknu nakřivo a auriska už jede jinam.
Na nějaký pokus o recenzi je moc hodin; ale je to prostě nejlepší auto, v jakém jsem kdy seděla - nebo ho řídila.
Ovšem: například kufr moc praktický není; možnost snížení dna je sice fajn, akle to nesmíte mít nic ani nahoře, ani dole.
No ale kvůli kufru si asi člověk aurisku nekoupí, že.
Podle mě je to prostě auto, teré člověka baví řídit, a u dlouhých štrek se neunaví. Taky to má skvělý rejd; otočí se na běžné silnici bez problému.
Za mě za ty peníze dobrá koupě.
Toyota Auris 1,6 Valvematic 6 M/T, r.v. 2014