koupě celdy

vše ohledně modelové řady Celica
Stan
Carina crusader
Kontaktovat uživatele:

koupě celdy

Příspěvek od Stan »

Poslední dobou dost vážně pokukuju po 5g GTI, kterou bych si vymazlil do stavu podobnýho svojí carině (viz here: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... =4&t=21635)
Když jsem nedávno v Prostějově vykládal kolegu po služebce, tak jsem si všiml jedné zpustošené celdy za plotem u výjezdu směrem na Tovačov. Řek jsem si, že by to mohla být výzva. Podařilo se sehnat číslo na majitele auta i na majitele pozemku. Včera jsem se na ni konečně zajel mrknout. Možná ji tu někdo zná. Má namontovaný LPG s nádrží místo rezervy a interiér v modré kůži. Majitel prý nechal generálkovat motor kdesi ve Vyškově. prý udělali spodek motoru, ale jaksi se při opravě ztratily vstřiky. Sání a další součástky jsou hozený v kufru. Chybí taky předek výfuku. papíry k tomu jsou. značky jsou cca 2 roky v depozitu.
Ilustrační fotka v příloze.
Ostatní fotky na mojem rajčeti:
http://stan112.rajce.idnes.cz/bila_celda_prostejov/
Po čeldě toužím už pár let. Bohužel letos byla na pořadu dne svatba. Jinak bych asi šáhl po té červené s lifesoundem, která byla před měsícem na prodej v Brně za 35 litrů. Ta vypadala hodně dobře. Tahle bílá jsem si říkal že kdyby to byl nějakej skrytej poklad, kterej by šel koupit za pár šušňů (max 10 tis) a pak si to dát během pár let do pucu. Ale kůže na sedačkách je šíleně popraskaná, chybí zadní plato, v motoru katastrofální bordel a potrhaný dráty, prahy papírový, kapsy úplně hotový. Vypadá to, že jsou tam i nějaký snížený zelený pružiny, ale tak hrozně rezavý, že bych se bál na tom jet. Lak je tak zašpiněnej, že si netroufnu říct v jakým je stavu. Když jsem tam řek, že bych za to nedal víc jak 8 tisíc, tak borci řikali cosi o srdeční záležitosti a že za to bude víc peněz ve výkupně železa. Asi mají pravdu. Ale na druhou stranu tam je spousta dobrejch dílů. Otázka, jestli to majitel bude ochotnej rozprodat, nebo to nechá úplně shnít.
Přílohy
CAM00294 upr.jpg
(245.02 KiB) Staženo 3809 x
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
Joey
Manager Týmu

Re: koupě celdy

Příspěvek od Joey »

Nechej ji stát tam kde je a prchej, pokud je Ti život milý. S Carinou jsi mj. dle fotek nasadil laťku vysoko, tohle by Tě mohlo zabít finančně i psychicky. Poohlédni se po rozumnějším kousku, ikdyž bude stát víc. Ve finále ušetříš.
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

Jestli tě baví se vrtat v autech a láká tě ze zanedbaného šrotu udělat pěkné auto a věříš, že po svatbě na to budeš mít čas, možná by se z toho dala dohromady s tímto http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 19&t=34431 poskládat jedna slušná, jestli ta bez papírů má zdravou kastli...

Ale kromě představy dokončeného projektu s fotkama původního a vysněného stavu a dobrého pocitu, že jsi to auto zachránil, si taky představ, že tě to po čase unaví, přestane tě to bavit, nebudeš na to mít čas a skončíš s rozdělaným autem, do kterého si nainvestoval hromadu času i peněz a nic z toho... Určitě jsou jednodušší cesty jak se dostat k pěkné celice, ale jak se říká, i cesta múže být cíl. Jestli tě láká ta pracnější a veříš si, že to dokážeš, tak ti držím palce a rád ten projekt budu sledovat.
Stan
Carina crusader
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stan »

Asi jsem to ráno v polospánku blbě vyjádřil. Původní nadšení z objevu něčeho zanedbanýho a potenciálního "pokladu", kterej bych třeba moh dostat do top stavu vyprchalo velmi rychle, když jsem to včera otevřel a uviděl z blízka. Už včera mi bylo jasný, že bych se asi zbláznil, kdybych za to chtěl dát nějaký peníze. Mít pozemek, kde by to stálo a fungovalo jako donor dílů, tak možná. Mám ale jen garáž, kde navíc stává carina. Spíš jsem to tady uveřejnil jako informaci o dalším vraku, kterej by potenciálně moh sloužit ostatním. Kdyby tady náhodou někdo věděl o jeho historii, byl by to takovej bonus.
PS: nezná někdo tuhle:
http://www.sportovnivozy.cz/46282-toyot ... budejovice
uruem
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uruem »

Myslím, že tuhle viděl Bodys a nevzal jí takže asi fakt v dobrém stavu nebude.
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

utratit, jen se trápí... svuj čas propásla... majitel musí bejt dobrej mentoš skladovat takovej vrak... smrtka prošla kolem toho auta tak před 10 lety, nikdy NIKDY a nikdo nebude mít čas- vrátit čas a celi zpět... musí to bejt blázen... když to ani nejede, něco tam chybí (nápis toyota 3SGE na hlavě resp kde je kryt hlavy:-) a ještě k tomu je celá shnilá, zrezlá... jojo čas se musí předbíhat, mr zaspal dobu RIP... :oha: :stupid:
Stropní tapec vypadá dobře (muj je horší- po předchozích majitelích, ne po mně) ale zase muj je navoněnej doutníčkovým aroma :-), a ten zadní plastovej dekl v kufru- http://img16.rajce.idnes.cz/d1601/10/10 ... M00292.jpg
Ten plast klidně koupim... 500,- když nebude prasklej, vč. 4 cvoků co ho držej... :-) nevadí že je modrej, dám 500,- + poštovný v dobrým stavu dám i 600,- jestli je jedinou vadou ta mini prasklinka u díry na zámek kufru...
zadní víko kufru taky neni špatný, ale je tam ten divnej spoiler, určitě zajímavý pro někoho, ne pro mě... vadí mi to tam...ruší to klasiku... stačí pěkně 1 spoiler, ale neodsuzuju to....
pak maj cenu vyklápěčky, lišty a tim to hasne... shrot a chybí VIN! numero placka místo toho je tam čudlík ???!!! shrot it :angry:

auto který má možnost přežít je tahle celi, sice nechápu proč už dávno neni prodaná a pak má smysl šroubkový Cabrio... sice za jiný love, ale smysl to má a mít bude ne jen jako funkční investice (sice se na tom nezbohatne :-) ale cena bude lehce růst takže o těch 100.000 člověk nepřijde...
http://www.sportovnivozy.cz/46282-toyot ... budejovice
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

Stan píše:Když jsem tam řek, že bych za to nedal víc jak 8 tisíc, tak borci řikali cosi o srdeční záležitosti a že za to bude víc peněz ve výkupně železa
:D strdeční záležitost a nechá to auto takhle umřít, tvl.. jak jsem většinou klidas tak bych mu asi jednu vrazil :) pokud by byla bez papírů tak bych za ní dal maximálně 5tis, s papírama je neprodejná, navíc ten modrej interiér je bohužel dost na prd, bylo by hodně těžký do něj případně cokoliv sehnat, často se nevyskytujou
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
uruem
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uruem »

Já se nesetkal s jediným člověkem kd oby o celi po 3 dnech neříkal srdeční záležitost. Ale nalít něco jiného než starline do srdeční záležitosti to ne .
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

koupim ten dekl :-) sice mam šedej intoš s modrýma sedačkama, ale chci modrej dekl :biggrin: je ho škoda... vůbec by mi nevadilo že je modrej, stejně je to taková pikačovina, celi je modrá až až... je prostě fascinující jak je prasklej jen minimálně... muj je víc... a snad neexistuje 5g která by ho měla neprasklej... chčiho :biggrin:
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
MichalS
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalS »

Husté Celica, Gti, a na plyn :D ... tak uz vim jak dopadlo to dalsi Gti na LPG, akorat si je myslim z tipcarsu pred mnoha lety pamatuju jinak... Cest jeji pamatce, jinak kdyby jste to nekdo koupili vyfotte me jak je v tom udelanej ten plyn do sbirky...
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
2Fallout
Člen Týmu

Příspěvek od 2Fallout »

Zdravím =)
Měl bych na Vás zkušené tady taky takový dotaz...
Už nějakou dobu bych si rád pořídil jiné auto a moc se mi líbí Celica 7.generace. Načetl jsem tady toho na fóru o ní poměrně dost. Vzhledem k poruchovosti motoru u těchto Celic jsem zde četl mimo jiné i názor, že je dobré si koupit poškozenou a nechat si jí opravit, ať pak člověk není překvapen... Chtěl bych se tedy zeptat na Váš názor, našel jsem tuto srandu http://auto.bazos.cz/inzerat/37313253/T ... ca-LPG.php . A rád bych se zeptal jaký je Váš názor. Nebo spíš pokud je to co jsem vymyslel alespoň trochu dobrý nápad, jestli by se tu ozval někdo kdo má zkušenosti s GO motoru nebo kdo ho rovnou i dělá a prozradil, kolik to může stát ;)
Jo a jen malý dodatek, to že to jezdí na LPG jsem si všiml a ne, nevadí mi to.
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

No jestli motor jede ale cvaká, tak je prostě v prdeli a pokud to koupíš, ta si zjisti rovnou cenu Go motoru a tu připočítej k ceně vozu. Pokud tolik nemáš, tak se koukni po jiné. Jinak jestli jsi četl pozorně, tak u 7.G je problém u té slabší motorizace (103 kw) zejména od r.2000 do r. 2003. Co se týká té silnější TS (147 kw) tak ta je údajně bez potíží. Kromě oné ovality ve válcích, alias náhlé mizení oleje je taky problém se šrouby Liftu, které rády praskají. Nicméně je vlastně jedno co je to za motorizaci nebo co je to za generaci. Když koupíš auto po dobytkovi co to za studena točí do omezovače, tak nečekej nic dobrého. A je jeden dobrej ukazatel kvality předchozího uživatele. Pokud je auto v sériovém stavu, tak se nejpravděpodobněji jednalo o rozumného majitele co se staral. Pokud má auto všelijaké tuningy, je napěchované aparaturou od stropu až po podlahu, interiér vypadá jak zmalovaná kurva, tak na takové auto bacha, protože je velká šance, že ho měl člověk co mu vůbec nerozuměl a to i po stránce údržby. Nechci tě odradit od koupě, ba naopak. Další Celicář bude jedině dobře. Ale dej si tu práci a koukni se po vícero možnostech. Platí že koukat se můžeš kolikrát chceš, ale koupit můžeš jen tolikrát, kolik máš peněz v kapse.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Stan
Carina crusader
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stan »

Najde se tu jedinec, kterej by měl zkušenost s americkou verzí celiky GTI?
Včera jsem na jednu volal (http://auto.bazos.cz/inzerat/38484964/t ... va-stk.php) a borec mi řek, že se jedná o raritní kousek, americkou verzi, která prý má 3S-GE se 129kw. Buď je to fakt tak, nebo tam někdo vyměnil motor.
Po kontrole VINu tady: http://www.japan-parts.eu/?vin=jt164stj ... detail-vin
mi nepřijde moc jako americká. Prý není moc rezavá, zadní kapsy tam prý od výroby nejsou, takže s nima není problém. Chybí prý jen vyměnit levý přední ložisko a přetěsnit víko ventilů. Přes něj to prý cáká nejvíc na volnoběh, při středních otáčkách skoro vůbec a při zvýšených zas jo. Může v tom být zakopaný něco závažnýho, nebo je to fakt jen to těsnění? V pátek a nedělu jedu okolo, tak se mrknu. Bohužel výbavu na změření tlaků nemám, takže to fakt bude jen obhlídka s projížďkou.

Je to náhoda, že se zrovna tenhle víkend koná sraz a ne moc daleko. Jak na sviňu budu mít asi celou sobotu zapikanou. Kdybych moh, tak by se za váma stavil. Kdyby čirou náhodou někdo technicky čelikoidně zdatnější jel během pátečního nebo nedělního odpoledne přes Svitavy a měl půl hodiny čas, tak bych ho rád zneužil. Samozřejmě nějaká ta láhev by ho neminula.
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

Nic amerického na ní nevidím, blinkry má normální evropské, US bývaly coupé, ale tohle je v evropě běžný liftback. A 129kW motor vypadá jinak, tohle vypadá jako normálni 115kW 3S-GE z 5g.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Tipnu si že podlaha za řidičem a spolujezdcem před zadníma sedačkama se tam také ze serie nedávala :D:D

tohle US verze není ani náhodou a kdo se trosku pozorně dívá tak vidí i to že tam není 6. gen ( 129kW ) motor :)
Odpovědět

Zpět na „Celica“