Dobrý den,
jak záhy pochopíte, jsem úplný začátečník s Toyotami a poprosím Vás o několik rad. Doteď jsem si vystačil s autem rodičů (Superb 1,9 TDi/96kW), auty kamarádů (Touran 1,9 TDi/77kW; Bora 1,9 TDi/77kW...), popř. s MHD. Nyní ale však budu potřebovat vlastní jezdítko (100km denně 50% dálnice, 30% okresky, 20% město - takže naftu) a na to, že jsem doteď byl fandou koncernu VW a motor 1,9 TDi si vychvaluji, se vůbec nebráním jiným značkám. Jen bych rád vynechal Kiu, "Hjondé" a francouze. A tady začíná můj dotaz... A prosím nekamenujte mě, přišel jsem k tomu úplně jalový, o koncernu vím vše, ale tady jsem úplně mimo, teprve začínám.
Mám možnost si od budoucího tchána vzít Toyoty Avensis 2.0 D-4D 85kW, kombi. Je z 9/2005, má najeto 280000 a teď byla bouraná (zajel s ní do příkopu, karoserie se samozřejmě hnula, oprava za 50000,-). Jinak ale to jde, není to sice žádná sláva (náš Superb má taky 280000, ale vypadá jako nový), ale taky nic, s čím by se nedalo nic udělat. Teď to nejdůležitější - dal by mi ji za ca. 30000,- Kč. Předpokládám, že cena je asi dobrá, to jsem vypozoroval z běžných cen v bazarech. Otázkou je, jestli bych se i tak neměl bát toho, že je bouraná...
A teď k dalším věcem. Jde mi o to, aby nevypadala tragicky. A tak bych ji nechal strojově vyleštit, vevnitř vyčistit - na to mám kamaráda. Dál místo plecháčů bych dal disky - mám brát originály, nebo prostě hezký odjinud (nevím, v jakých cenových relacích se pohybují). Teď tam jsou 16", tak předpokládám, že 17" samozřejmě budou vypadat líp. Ale slyšel jsem, že když se po dlouhodobém ježdění s jednou velikostí dá jiná, může to pokazit podvozek a geometrii... Tady tedy prosím o první radu.
Pak další dotazy:
- dají se dodělat xenony (cena, kde sehnat)?
- nebo alespoň hezky zapuštěné LED denní svícení?
- dá se dát kožený volant (klidně i z novějších řad) a řadící páka (cena, kde sehnat)?
- dá se dodělat automatická klimatizace (cena, kde sehnat)?
- dá se dodělat tempomat (už jsem četl vlákno, tak snad by to šlo, je už nějaký tip na někoho, kdo to udělá zalevno)?
- dá se standardní rádio nahradit jiným - není tam takový ten klasický rámeček...?
- jakou kvalitu má audiosystém, asi tam bude něco základního, ještě jsem to neslyšel pořádně, ale asi to žádná sláva nebude, tak jestli už se někdy řešilo dovybavení audia?
Na závěr ještě jeden důležitý dotaz... Když to auto vezmu - mělo by pak smysl do něj tolik investovat? Aby vydrželo tak velký nájezd. Přežije ten motor ještě něco? Mám rád, když mohu jet v hezky vypadajícím autě, které má takovou lepší základní výbavu (vše, co jsem zmínil - kožený volant, aut. klima, tempomat a dobré ozvučení s BT rádiem, abych mohl pouštět hudbu z telefonu - to se dá při nejhorším vyřešit Parrotem).
Za veškeré rady a tipy budu velmi vděčný!
Dotazy Avensis T25
Re: Dotazy Avensis T25
Ahoj. Vem si Golfa III gen. Uděláš s nim mnohem vice parady. Nebo BMW. V Toyotě budeš za ...
Jinak k dotazum:
Ne, geometrii to nepoškodí a 17ky jsou jen tvrdé k zadum,.
Ne. Oficiálně nelze dodělat xenony.
Ano, LED není problém a jen otázka vkusu.
Ano, blbě a nejspíš na EBay.com.
Ne. Problém je s rozvodem elektriky a chybejicimi čidly.
Ano. Stačí páčka z ebaye a samodomo.
Ano. Existuje redukce na čisty 2DIN.
Audio neni pro audiofily....
Takze urcite lepsi vzit golfa...
Jinak k dotazum:
Ne, geometrii to nepoškodí a 17ky jsou jen tvrdé k zadum,.
Ne. Oficiálně nelze dodělat xenony.
Ano, LED není problém a jen otázka vkusu.
Ano, blbě a nejspíš na EBay.com.
Ne. Problém je s rozvodem elektriky a chybejicimi čidly.
Ano. Stačí páčka z ebaye a samodomo.
Ano. Existuje redukce na čisty 2DIN.
Audio neni pro audiofily....
Takze urcite lepsi vzit golfa...
Back in Czech.
Hm, oprava jen za 50t ? kdo ví co ještě naběhne až do toho hrábnou při tom nájezdu a toy díly nejsou za hubičku.

aczasa píše:.....Takze urcite lepsi vzit golfa...

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Já osobně laciné tuningy nesnáším a když to budeš chtít udělat pořádně, tak se vyplatí koupit rovnou nějaký origo lepší model s požadovanou či požadavku blížící se, výbavou, a ne tato plečka od tchána.
Můj názor.
Můj názor.
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium