Kontrolka motora NE-Hybridná spotreba

vše ohledně modelové řady Prius
luxman5
Člen Týmu

Kontrolka motora NE-Hybridná spotreba

Příspěvek od luxman5 »

Ahojte Toyoťáci mám taký problém posledné dva dni som mal na Priuse (2gen) spotrebu ako na bežnom aute a nechcelo sa mu ísť na EV mod (pripisoval som to enormnej teplote 35°c)...a dnes som si všimol, že keď stojím (P) tak sa nevypne motor(eko mód(ako inokedy)) aj keď batéria má dosť šťavy a aj keď ju nabije na 4 paličky tak prestane nabíjať, ale motor ide... vypne sa len keď stlačím EV.. a po 10 min čakania či sa vypne sa rozsvietila kontrolka motoru (žltá) no a to ma dorazilo... som vypol auto a modlím sa aby to zmizlo zajtra... No napíšte svoj názor na túto situáciu a "potešte ma, že je pokazený karburátor či lambda" aby ma rovno je*lo... :bomb:

Prajem pekný deň.
aczasa
Věčnej rejpal

Re: Kontrolka motora NE-Hybridná spotreba

Příspěvek od aczasa »

Karburátor nemá a lambda snad ne. ;-( Nějaký šotek v SW. Možná. Když se rozsvítí ready, tak v bateriové části snad problém není... Ale taky me teď trochu míň přepíná do EV. Pak ale stačí malinko popojet "s brzdou" a otáčky spadnou a EV jede...
Back in Czech.
gold1
Člen Týmu

Příspěvek od gold1 »

Dneska v tom vedru jsem taky pozoroval,ze se zapina spalovak ve chvilich kdy popojizdim krokem nebo stojim a baterie ma dost stavy.Domnivam se,ze je to spis potrebou chladit pohonne ustroji nez nejakou zavadou,ale jestli se ti zvedla spotreba nejak enormne,tak bych zkontroloval mnozstvi chladici kapaliny.
Prius III 2014,výbava Prius,černá hvězdná
rosierepraha
Člen Týmu

Příspěvek od rosierepraha »

Ahojky lidi.Taky na me u II.gen Prius při zapnuti EV modu vykoukla hlaska ,,Cannot change to EV mode now,,. Pojizdel jsem včera po meste vice ci méně cely den a pak asi hodinku stal v prehraty garazi v obchodaku. Vrchol byl po vyjezdu z garazi kdy uz auto zacalo téměř ignorovat to,ze chci po nem,aby jelo.Kdyz jsem pak uz dojel domu a zacalo byt chladneji pod 26 tak se vse srovnalo. Takze horko a něco se evidentne prehralo,ale co to nevim. Nekde v manualu jsem nasel popis,ze pokud je prehraty hybridni systém tak nelze prepinat na EV mod. Predpokladam,ze se prehrala kapalina převodovky od elektromotoru . Je fakt,ze jsem auto trapil a jel na spotřebu 3,7 a najel přes 200 kilometru po meste. Tak asi tak :-) Uvidíme casem :-)
Přílohy
hlaseni ev mode.jpg
(21.34 KiB) Staženo 4508 x
spotreba 3.7.jpg
(33.26 KiB) Staženo 4508 x
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Spíš kapalina chlazeni elektrické části. Převodovka určitě ne.....
Back in Czech.
luxman5
Člen Týmu

Příspěvek od luxman5 »

Rosierepraha to ako sa ti podarilo dať 3,7l /1OOkm v meste? Alebo si išiel po Pražskom obchvate kontinuálne?
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

Safra práce - tak tato hláška se mi už objevila často. ale nevím,jestli by to mohlo být z přehřátí. Skočilo mi to tam i ráno,po vyjetí z garáže - to zas,že je motor studený? Baterie byla v zeleném...nenaskočilo ani po ujetí 1 km.Nebo ve městě na křižovatce - po zapnutí EV jen zapípá - pak třeba naskočí při dalším pokusu za 500m na další křižovatce...
Moc tedy ten mod EV nepoužívám - většinou přes lehkou nohu :D :D se rozjíždím,a snažím se i ve městě mít plno tak na 2/3...pak po výjezdu z měst tu máme skoro všude velké kopce - mám pak pocit,že se pak jen benzín dost trápí.
O svolávačce nevím -mám auto z FR,takže se asi ozývají jen těm,koupeným v ČR.
Naposledy upravil(a) ježek2 dne úte 08.07.2014, 09:04, celkem upraveno 1 x.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Byla na to možná svolavacka a update firmware....
Back in Czech.
rosierepraha
Člen Týmu

luxman5 píše:Rosierepraha to ako sa ti podarilo dať 3,7l /1OOkm v meste? Alebo si išiel po Pražskom obchvate kontinuálne?

Je faktem,ze je to o lehke noze a koukat dopředu co se před v dalce deje . Taktez se jemne rozjet a pak pomaličku povolit plyn az na nejakych aktuálních 2,5 az 3,2L. Další věc je když je rovinka nebo malicku dolu,,ale na rekuperaci malo,, tak si s plynem pohrat na vyse jmenovane hodnoty nebo podrzet plyn a tim vyradit rekuperaci . To je asi cele kouzlo. Dnes jsem pokoril 3,6 L / 100km . Jel jsem z Mecholup na Cerny Most - Řitka přes Cukrak a zpět po Jizni spojce a kvůli kolone na ni přes Bohdalec na Cerny Most a ještě do Hornich pocernic a zpet na Cerny Most . Jo a zastávka u pumpy pro cigara :-) Nicmene pokud se to dodrzuje tak je výsledkem je téměř nabity akumulator a ten pak udrzuje x kilometru nižší spotřebu .
rosierepraha
Člen Týmu

aczasa píše:Byla na to možná svolavacka a update firmware....

To nevim,ale urcite se na to zeptam. Diky za tip :-)
rosierepraha
Člen Týmu

Tak na tohle svolavacka u druhé generace nebyla . Auto si hlida vse a pokud se nic nerozsviti tak je to pry v poradku.Ale za 1500,- mi to pry pripoji na pocitac :-) Prislo mi to téměř jako vtip. Zkusim jiny servis nez Tsuho. Snad pochodim lepe. Zatím to jezdi a chyba se neopakuje. Uvidim po dovoleny :-)
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

Těbůh...mně to napojili "zadarmo",při výměně oleje....
Nebyl tam žádný záznam /píšu o tom v "Oleji"/....
Chyba se narozdíl od Tebe opakuje...v pátek bylo vedro,a začal stávkovat -nedělám si stím moc hlavu,nemačkám to a rozjíždím se "lehkou nohou",takže se taky benzín nepřipojí
Teplota baterie se projeví v parnech že začne hučet ventilátor, vpravo vzadu u sedačky.
Na dovolené mě před 2 roky vyděsilo autíčko v Chorvatsku,na Pelješaci...na konci je vesnička Lovište...stálo tam cca 3 hodiny přes poledne na slunci - je tam obrovský trhák nahoru. Asi po půl km se v kopci zastavilo a nechtěl jet - zařazeno,stál jsem na plynu a nic....perfektně jsem se orosil...
Jen hučení....pak se bez problémů asi po minutě rozjel...
po návratu v servisu opět bez záznamu - ale prý to mohl udělat benzín - možná odpařený?
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

S EV MODem a hláškou "Cannot change to EV mode now" jsem se zapotil právě včera.Ignoraci mému požadavku na vynucenou jízdu v tomto režimu připisuju právě vysoké okolní teplotě.Jinak auto při rozjezdu lehkou nohou spalovák nepoužilo,posléze rekuperace také probíhala (podle animace)jen úroveň nabití HV baterie mi připadala beze změn,a spotřeba podstatně vyšší.
Na americkém foru jsem našel diskusi ve které uvádějí jako důvod tohoto chování vysokou teplotu právě hybridní baterie,která může být způsobena při vyšších teplotách okolí špatnou funkcí ventilátoru baterie,třeba i zanesením nečistotami.O víkendu se na to podívám,i když je pravda,že včerejší teplota a dusno bylo opravdu nesnesitelné!
Následující den teplota nižší,EV mod bez problémů funkční.
PRIUS II.G 2008
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

na youtube máte video ako vyčistiť ventilátor chladiaci baterie vzadu - možno by stálo zato to urobiť.... predpokladám za zenesie nejaký filter- sieťka prachom-vláknami a ventilátor sa síce točí ale vzduch reálne neprúdi.... prius battery fan cleaning - návody pre obe generácie
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

No a je to.Ventilátor byl zanesený skoro jako na tom videu.Vše vyčištěno,včetně tunelů sání i výstupu z ventilátoru.
EV mód už funguje i v horku.
Jen než se k ventilátoru jeden dostane,musí se odstrojit "pár" dílů.... :lol:
PRIUS II.G 2008
Odpovědět

Zpět na „Prius“