Toyota auris 1.4 D4D 92TKM Checke engine
Toyota auris 1.4 D4D 92TKM Checke engine
Zdar všici. Dneska když jsem vyrazil do Prahy tak jsme se za městem prudčeji rozjel a v tu ránu se mi rozsvítíila kontrolka motoru a začlo to psát check engine nemáte s tím někdo už zkušenost ? Díky za rady
Naposledy upravil(a) tomas92 dne stř 11.06.2014, 22:33, celkem upraveno 1 x.
Re: Toyota auris 1.4 D4D 92TKM Checke engine
ahoj me se to stalo na aurisu, kdyz jsem zapomel prepnout na z benzinu na ethanol, tudiz tam sla bohata smes tak se rozvitila kontrolka motoru, pak se to napojilo na diagnostiku a zhasla.
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD
Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť
Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi
Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť
Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi
Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
nuz z toho nam plynie len jedine ponaucenie "s diizlom sa treba pohynat pomalicky"
Auris Touring Sports 1.6 Valvematic 97kW 6M/T

sorráč tam sem se upsal neměla to být převodovka ale motor.
. aczasa copak se ti zdá jako výsměch ?aczasa píše:LOL. To je už snad výsměch..
Reakce xmirekp. Vidí 1.4D4D tedy diesel a placne reakci o ethanolu v benzinovem autě... To mi přijde jako naprostá ignorance a výsměch...
Back in Czech.
Každopádně, co jsi v mezičase zjistil? Ucpany filtr částic? Nebo saní a EGR?
Back in Czech.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Sice s timto dieslem nemam zkusenost, ale podle mne se nelze vymlouvat na diesel ani na to, ze se ma jezdit pomalu. Beru to jako ironii, ale znam Aurisy, ktere krouzily po okruhu zcela seriove a nerozsvitila se jedina kontrolka(a to bylo mnohem vic nez prudsi rozjezd)...jen trochu zfialovely kotouce a zavarila brzdovka
)
Urcite bych tu chybu googlil, hledal na zahranicnich forech, precetl navod k urceni moznych pricin, nebo zkusil diagnostiku, pripadne servis.

Urcite bych tu chybu googlil, hledal na zahranicnich forech, precetl navod k urceni moznych pricin, nebo zkusil diagnostiku, pripadne servis.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Jasne ze moj prispevok bol ironicky ... ale co na to napisat ked jediny popis zavady bol uvedeny rychlejsi rozjazd ... moznosti co sa dojebabralo je tam na kasu. Obetuj 10€ na diagnostiku a budes na pol ceste s vyriesenim problemu. Alebo ak auto normalne funguje, zloz pristrojovku a vylupni diodku co vysvecuje chybu ... videl som aj takych expertov 

To sem přesně udělal, hledal sme co to šlo ale boužel když sem něco našel tak jen u benzínů. V příručce bylo napsáno, že to je elektronická chyba někde v motoru, (nečekaně) a pak ještě nějaké možnosti tam byli napsány ale takhle z hlavy si nevzpomenu. Nicméně sem našel že je dobré odpojit baterku, tak na 10 minut že se to vynuluje (to se mi zdálo trochu nesmyslné, ale proč ne)zkusil sem a nic. Už sem byl domluvenej, že sjedu na diagnostiku asi po 3 hodinách a ejhle kontrolka už se nerozsvítila (auto stálo v garáži kde bylo tak 20 stupňů). Tak sem vyrazil za město a zkoušel sem prudké rozjezdy a po kontrolce už ani vidu ani slechu. Možná to bylo tím, že před tím bylo vedro, skoro 40 stupňů nebo nějaké čidlo chytlo nějakej blbej signál co já vím. Jsem rád že to nemusím řešit ale až se to řpíště rozsvítí už nebudu otálet a hned jedu na diagnostiku.

No neviem. Prenic-zanic sa tento "vysoko-sofistikovany system varovania a kontroly" nerozsvietil. Aj ked to zhaslo tak si myslim ze by nebolo na skodu dat to na diagnostiku dakemu sikovnemu garazmajstrovi alebo do origo servisu na zistenie co konkretne sposobilo chybovu hlasku (zvalit to na vysoku teplotu vzduchu sa mi zda lahkovazne). Par chechtakov ta nezabije a mozno podchitis problem skor nez stihne vyvolat dalsi problem u inych suciastok. Ale kazdopadne to, ze to zhaslo, je dobry signal. 

No jo. To jsou voni... Nejdřív chtěj milion rad, ale pak to jen vymazou a bez jakékoliv práce na to hodí bobek... To bych blil...
Back in Czech.
- marceltokar
- Manager Týmu
V podstate súhlasím s Mirek01. Chcelo by to ísť na diagnostiku ale ako vraví aczasa, ono technik ak pri tom nájde chybu tak len ju zmaže a bude čakať, či sa objaví zas. Ak nie tak "auto je opravené".
Corolla 1,6 Valvematic, 2013
http://www.spritmonitor.de/en/detail/606121.html
http://www.spritmonitor.de/en/detail/606121.html
Počkej počkej já na to nehážu boboek. Dříve sem sem měl Fiata Stilo tam sem to dělal že když se rozsvítla nějaká závada tak sem hned valil na diagnostiku je pravda že třebas za 2 měsíce sem tam byl 10x. Po čase sem to už vzdal protože to byli kontroliky oranžové barvy. Dokonce jednou když sem jel z myčky tak po nastartování se mi objevil engine fauler. To samé dělám na dráze jezdím s regionovama a jezdil sem i s regiosharikama 844, tam taky pořád něco svítí hlásí to poruchu hlavně teď jak jsou vedra nebo když pořádně sněží a někam to nafouká sníh odstavím to do depa a vyjíáření dílny při zkoušení se závada neprojevila.