E 11 1,6 4A-FE zvýšení výkonu,autokros

vše ohledně modelové řady Corolla
A.N.
Člen Týmu

E 11 1,6 4A-FE zvýšení výkonu,autokros

Příspěvek od A.N. »

Zdravím všechny na foru.
Pár slov o mě a autě.Živím se střechama a ačkoliv jsem vyučený automechanik.Auta všeobecně jsou mým největším koníčkem.Dostal jsem se k amatérskému autokrosu.Po pár závodech s Corsou která zemřela na uvařenej motor jsem se dostal k sedanu Corolla E11 po lehkém ťukanci na předek.Po nezbytném vyrámování(docela se o sebe bojím :-)) jsem přemístil chadič za zadní sedačky.Přes rok se s ní vozím a docela to funguje,ale koní není nikdy dost.Proto mám otázku na místní odborníky,jak jednoduše a levně nahnat pár koní na tomhle motoru.Zatím jsem se tím moc nezabýval.Po nějakých pokusech s délkou výfuku,počtem tlumičů a délkou sání jsem zakotvil na origo filtrboxu bez dalšího vedení a výfuku bez tlumiče končícího v místech zadní pravé sedačky dvěma oblouky,jinak jsem ho vždycky urazil.
Mám pár myšlenek,ale rád bych to probral s někým,kdo má zkušenosti s Toyotama.
1 snížení hlavy, o kolik?
2 úprava sání(vyhlazení přechodů,zvětšení průměrů)
3 vačky ( ty asi neseženu)
4 sání hřib?
5 svody výfuku ( ty taky asi neseženu :-)
6 převodovka 6 kvalt nebo z 1,3 ?
7 podvozek ,zatím origo pružiny,dozadu jsem kupoval nový tlumiče,vpředu zatím co tam byli
Jinak budu rád za každý podnět.Díky Aleš
http://ales156.rajce.idnes.cz/Sedlcany_12.4.2014
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: E 11 1,6 4A-FE zvýšení výkonu,autokros

Příspěvek od libor12 »

A.N. píše:.Proto mám otázku na místní odborníky,jak jednoduše a levně nahnat pár koní na tomhle motoru.
bohužel jednoduché ani levné to není.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
A.N.
Člen Týmu

Příspěvek od A.N. »

Tak budu muset jít tou složitější a dražší cestou. :wink:
Nějaké konkrétní návrhy?
Šla by k tomu motoru převodovka z 1,3? nebo ten šestikvalt,co je v inzerci?
Určitě už se tím někdo zabýval,tak abych nevymýšlel vymyšlené. :)
Díky
A.N.
Člen Týmu

Příspěvek od A.N. »

biscuit píše:napis sz libor12 nebo idaho
_-_-_
ja bych si spis sehnal 4age s ecu
A kde ho sehnat? kolik může stát?
Petan
Řidič

Příspěvek od Petan »

Já bych tam šoupnul 4a ge , silvertop nebo blacktop a hotovo :wink: Ovšem co cena to je věc druhá co by to stálo
Toyota Corolla G6 1.4 1998 EX
Toyota Corolla G6R 1.6 1999
Lexus IS250 2005
A.N.
Člen Týmu

Příspěvek od A.N. »

Já bych to tam šoupnul taky,ale kde to vzít? :) Výměna auta je nejjednodušší tuning.Taky jsem přemýšlel,jak nadopovat 4 litr do Jeepa a ve finále jsem koupil V8 5,2 a zatím si na nedostatek koní nestěžuju. :twisted:
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

4age 20v je lepe sehnat ve verzi black top jenže cenově se pohybuje kolem 60000 s dopravou. Jsou to motory po importu přes pul světa a já bych za takovy motor nedal ani desetinu jeho ceny za kterou se sem vozí. Někomu ty motory po dovozu fungovaly,jiný vrazil dalších 60 do GO. Můj soukromý nazor je,že to je zkrátka předražený šrot - zajíc v pytli a stejně než ho dáš do auta aby jsi mu udělal poloviční go i kdyby náhodou fungoval. Nevim jak moc do toho tvého chceš dát,ale i z 4 afe se dá za poměrně slusný peníz dostat slušný výkon. Základem je programovatelná ecu (10000) aby jsi každou hw změnu mohl přizpůsobit i předstih a palivo. Už jen odstraněním předpotopního řízení rozdělovačem a přechodem na "coil on plug" se dá získat pár kw navrch. Další koně lze nahnat přebroušením vaček ( 8-14000) a instalací ITB - v provedení karburátor nebo vstřik. Když s tím zatočíš pote k 9000rpm+ bude tam více než 160hp u nového 4age20v. I z tohoto motoru se bez turba dá dostat 240hp,záleží jen na tom jáký jsi "pacient" Obrázek
A.N.
Člen Týmu

Příspěvek od A.N. »

Ten 20V motor jsem našel za 10000 tis a i to se mi zdá dost.Programovatelná Ecu už je jiná liga,to už by mě z těch amatérských závodů asi vyšoupli.Jako nejlepší se mi jeví,tohle auto dojezdit a koukat po bouračce s 20v.Zatím jsem objednal filtr,hřib.Udělám odstínění a zkusím nějakej "rychlej" benzín,třeba to bude znát.S Toyotou jsem spokojenej,tak uvidíme.Manželce jsem loni koupil E11 3 dvířko s automatem.Supr ježdění.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

pokud nemůžes řídit předstih - víceoktanový benzín déle hoří - je zbytečné ho tam dávat,o výkon naopak přijdeš. Prog ecu jsou v autokrosu více než běžné a pravidla nic takového nezakazují. Je stanoven pouze objem a způsob plněni,jestli se nic neměnilo.
A.N.
Člen Týmu

Příspěvek od A.N. »

To co jezdím já se to nesmí.Jsme amatéři.
Víceoktanový benzín poznala AR 155 2,5.NA V-Power jela znatelně líp.Neposune Ecu předstih podle čidla klepání? Už jsme to mockrát řešily a některý auta to poznali.Většina ovšem ne.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Někdy ano,nekdy ne. 4afe není z těch které by po 100okr benzínu získalo 10hp,ono to nepřinese ani jednoho. Amateri nebo ne jezdíte v kotlině ne? Ale vykoušet mužeš všechno. Jen jsem ti chtěl ušetřit čas. Hodně štěstí.
A.N.
Člen Týmu

Příspěvek od A.N. »

Jezdíme v kotlině a v Poříčí.Je jasný,že benzín 10hp nepřihodí,to bych si spíš musel pohrát s výfukem.Jinak děkuji za rady.
Tomas-oaza
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas-oaza »

ja tam liju na zavody pokazde 100 okt a je to citit o dost znatelneji. taky nemam zadne upravy bo nesmime
Lancia Kappa 2,4 TDS
Toyota Celica 1,6 16V hobbycros
A.N.
Člen Týmu

Příspěvek od A.N. »

Jakou značku benzínu? Včera mi přišel KN filtr,tak doufám,že to ve spojení s tím benzínem bude aspoň trochu znát.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Placebo a vyhozené peníze. Podívej se co je za tím filtrem. Je tam pořád ten samý motor kterému nikdo nezdvihl objem ani nezměnil geometrii vaček ani průměr skrtící klapky atd. Tudíž se nezměnila ani volumetric efficiency toho motoru - jinýmy slovy schopnost motoru v daných otáčkách a poloze škrtící klapky nasát větší množství vzduchu čili montáž pruchozího filtru výkon ovlivní asi jako erupce na slunci hladomor v Africe. Dojmy o tom jak to jede lépe po natankování stovky - to samé - čísla chci vidět čísla. A pokud poznáš rozdíl jednoho koně jsi lepší než valcová zkušebna MAHA 3000. Neda mi to abych necitoval. Jimmy omluv češtinu,psal to američan.
Vedci dali do klece pet opic a zebrik, na jehoz vrchol umistili banany. Pokazde, kdyz nektera z tech opic vylezla na ten zebrik pro banany, tak ty ostatni ctyri dostaly studenou sprchu. Po nejakem case, kdykoliv se nektera z tech opic jen pokusila na ten zebrik vylezt, ty ostatni ctyri ji ztahly a zmlatily ji, protoze vedely, co bude nasledovat. Nakonec se zadna z tech opic na ten zebrik neodvazila bez ohledu na to, jak lakavou pochoutku ti vedci na jeho vrchol umistili.
Pote ti vedci vymenili jednu z tech opic za novou a vse se opakovalo: Kdykoliv se ta nova opice pokusila vylezt na ten zebrik pro banany, ostatni ji zmlatily aby nedostaly studenou sprchu. I presto, ze ta nova opice tu studenou sprchu nikdy nedostala a ani nevidela, tak se rychle naucila na ten zebrik nelezt. Pote vedci vymenili druhou z tech puvodnich opic za novou - a i ta prvni, kterou vymenili, se ucastnila mlaceni te nove, ktera se ze zacatku pokousela vylezt na ten zebrik.
Nakonec to skoncilo tak, ze po postupne vymene vsech tech puvodnich peti opic za nove se zadna z nich neodvazila na ten zebrik, aby nebyla zmlacena a zadna z nich ani nevedela, proc tu opici, ktera se pokusila ne ten zebrik vylezt, mlatila.
Kdyby jsi se mel moznost kterekoliv z nich zeptat "proc", tak by nejspis rekly: "Nevim... Protoze to takhle tady chodi...".

Nekterym lidem proste staci zduvodneni, ze to tak delaji ostatni, aniz by kdokoliv z nich vedel proc :wink: .
Odpovědět

Zpět na „Corolla“