Autorádio - Toyota Corolla E12 (r.v.2005/10)

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
pckarlos
Člen Týmu

Autorádio - Toyota Corolla E12 (r.v.2005/10)

Příspěvek od pckarlos »

Zdravím. Mám problém s autorádiem v Toyota Corolla 1.4 D4D (r.v.2005/10).
Byl jsem s autem v servise, kde mi přehrávali SW řídící jednotky. Auto jsem si vyzvedl, jel s ním cca 25 km, vše se zdálo být v pořádku, naladil jsem si radio-stanice, uložil si je do předvoleb 1 až 6, zobrazil si informace o spotřebě tlačítkem TRIP (vpravo dole), vše šlo. Pak jsem měl auto 2 dny venku, po dvou dnech jsem zas s autem jel, chtěl jsem poslouchat jinou radio stanici, a najednou jsem zjistil, že to vůbec nejde! Naposledy jsem poslouchal stanici na předvolbě 1, tato předvolba tam zůstala, rádio hraje, ale již nejde změnit stanice, nefungují tlačítka předvoleb 1 až 6, ani tlačítka TRIP, AM-FM, DISC, SEEK TRACK, Open disc, AF, TA, PTY, AST, funkce pravého horního otočného tlačítka TUNE ENTER je omezena jen na ruční ladění (točením doleva doprava), žádné jiné funkce (nastavaní basů, času apod.) na něm nefungují, při jeho stisku se nic nestane! Tlačítko PWR-VOL funguje jen na ztišení-zesílení (točením doleva doprava), žádné jiné funkce na něm nefungují, při jeho stisku se nic nestane! Vůbec netuším co se mohlo stát a jak toto odstranit. Máte někdo podobnou zkušenost?
Zkusím odpojit mínus od auto-baterie, a tím vyresetovat řídící jednotku.

Co funguje:
- tlačítko PWR-VOL, ale jen na ztišení-zesílení
- tlačítko TUNE ENTER, ale jen na ruční ladění radio-stanic
- tlačítko MUTE
Přílohy
Autoradio_Corolla.jpg
(192.26 KiB) Staženo 2630 x
pckarlos
Člen Týmu

Re: Autorádio - Toyota Corolla E12 (r.v.2005/10)

Příspěvek od pckarlos »

Tak jsem zkusil odpojit na 5 minut "mínus" kabel od autobaterie, a zase všecko funguje jak má.
To jsem zvědavý, jestli se mi zas po nějaké době klidu auta stane to stejné, zatím auto používám denně, snad po víkendu se ukáže.
pckarlos
Člen Týmu

Příspěvek od pckarlos »

Tak je to už více jak 14 dní, co se mi stala příhoda s auto-rádiem (viz výše). Musím sem napsat, že to odpojení "mínus" kabelu od autobaterie pomohlo, aspoň zatím ano, od té doby vše funguje jak má. Odstávka auta byla max 48 hodin (přes víkend), jinak auto používám denně. Snad na to nebude mít vliv delší odstávka auta.
Takže pokud by měl někdo podobný problém, stačí na chvíli odpojit "mínus" kabel autobaterie.
Maverik
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maverik »

Díky, zajímavá příhoda... snad se mi nic podobného nestane... 8)
Toyota Corolla E12 1,4 D automat
Karlos90
Člen Týmu

Příspěvek od Karlos90 »

ahoj, jaký typ autobarie máš?
pckarlos
Člen Týmu

Příspěvek od pckarlos »

Toyotu uz dva roky nemám, takže typ autobaterie si bohužel nepamatuju.
PetOE12
Člen Týmu

Příspěvek od PetOE12 »

Ahoj môžem sa opýtať prečo ti prehrávali SW riad. jednotky? :shock: celkom ma to zaujíma pretože mám také isté auto.
pckarlos
Člen Týmu

Příspěvek od pckarlos »

Svítila mi jakási kontrolka, prý něco s airbagem, proto mi přehrávali software. Víc už si nepamatuju.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“