celiciny kalhotky (spodky)

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Uživatelský avatar
micron
Fantom fóra
Příspěvky: 5624
Registrován: sob 25.12.2004, 20:21
Bydliště: micronesia (FSM)
Kontaktovat uživatele:

celiciny kalhotky (spodky)

Příspěvek od micron »

Dneska sem si udělal takovou fotodokumentaci stavu spodků po 10 letech se mnou a po 24.5 letech komplet... aby si člověk dělal postupně radost a postuupně renovoval co bude nezbytný... nezbytný neni v celku nic, ale tak já rád vidim do budoucna, tak sem si to chtěl "checknout bleskem" sem celkem spokojenej, čekal sem horší stav... je to fainos 1989 ooooleee :biggrin:
V servisu na mě koukali trochu divně... jestli jí prej budu prodávat? Aaaani omylem :P Ne problém je, že já se prostě pod auto nedostanu... v mým supr servisu poblíž nemá ani hever na zvedání auta, ale ALE za-to na ty podmínky co všechno dělal na autě jen s pomocí "díry" klobouk dolu, když někdo umí, prostě umí... tak sem využil druhej servis, kde nechávám převážně lakýrnický práce, abych se moh pokochat, při tý příležitosti sem si nechal nastříkat po zimě prahy novou vrstvou... aby se blejskaly :P
Fotek mam požehnaně... tak něco na študium:
podlaha oukí doukí :-) výborná práce Pepčy, kvalitka divim se, že ten kat původní vypadá tak jak vypadá... to snad neni možný :-) 24.5 let! Bosal střední díl laufu- supr cajk... už s taky vozí nějakej ten čas... bravissimo quality.
Obrázek
Obrázek

Přední ramena.... fascinující, já to nechápu jak je možný, že pravý je jak nový a levý je orezlý jak... já sem neměnil ani jedno, takže buďto ho měnil někdo před 10+ lety a nebooo ten olejíček co to tam promašťuje po celou dobu celicinýho života zachoval to pravý rameno vč. šroubů a matek co vypadaj jako nový.... konzervace??? Tohle mě teda dostalo... absolutně nechápu---- ty šrouby a matky jsou jak nový???!!! co toto jeeee????
Obrázek
aka levý rameno? No asi si to necháme jako celicin vtip... zvláštní, takže časem zkusíme spalšit levý nový rameno SRLine a něco zkusíme... Celica si vybrala experiment na levým rameni... díky za info :-) máš to mít... vlastně i v zadu si měla první SRline v levo... dooobře levou zkusíme :-)
Obrázek
detaily na silentblocky pravej vs levej hmmm???!!! nechápu pravej je prostě "zmaštěnej jako prase" a levej je totálně na suchu... chudák :-) co by dal za kapku olejíčku... :-)
Obrázek
Obrázek

ok ale co micron našel jako nutnost... bushe musíme vyměnit bushe stabilizační tyče v předu... jsou skoro nasráč... levná položka... nice :-) 2 nový gumídky potřebujem, na fotce to tak nevypadá, ale držej jen silou vůle :-) na rozdíl od zadní nápravy... ty maj gumy jak nový... taky zvláštní...
Obrázek

Předek je fain... teď zadek expertýza...
hned objednávám nový tohle co toje nevim, ale drží to příčný ramena přední... je to funkční, ale hnusný, nový must... fuj to je hnus :-) člověk by až pochyboval že tohle je funkční šroubovací mechanismus :-) NEW!!! fuj tohle je opravdu trapné, omlouvám se :-) rez žere "kloboučky" jako svině... jí utnu.
Obrázek
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
stenky
Věčnej rejpal
Příspěvky: 776
Registrován: pát 15.05.2009, 19:07

Re: celiciny kalhotky (spodky)

Příspěvek od stenky »

hrdzave ale opravitelne. nieje to terminalne. daj to do poriadku co najskor. kazda dalsia zima budne horsia
Obrázek
Uživatelský avatar
micron
Fantom fóra
Příspěvky: 5624
Registrován: sob 25.12.2004, 20:21
Bydliště: micronesia (FSM)
Kontaktovat uživatele:

Re: celiciny kalhotky (spodky)

Příspěvek od micron »

Stenky> ty šroubky (kloboučky) pudou nový Toy, konstrukce je trochu orezlá, neni to zase až tak hrozný... jen povrchová rez, to autu nevadí, zvláště když celoročně už nebude venku, ale krytá, v zimě bude jezdit minimálně, od toho bude XV.

Pohled pod sukýnku...nový cam sub assy svítěj jak stříbrňáky :-) původní byly olezlý... ty se hodily jako vložky. + nový šrouby a matky. Jinak si mechanik pochvaloval kvalitu šroubů, matek původních, všechny šly krásně povolit po 24 letech, to se japoncům povedlo, u německých aut jsou šrouby i po 10 letech nepoužitelný, totálně zarezlý, a to mi řek i když má BMW.
Vidim pavouka, má očíčka a teda jen 4 ramena... ale je to pavouk "KASPAROV" připomíná mi jednu 3D animaci když sem je kdysi sbíral, je to on... geniální 3D animace, zkusim jí najít a uploadnout.
http://kebby.org/media/e_kasp22.zip vítěz 1999 retro, ale ta hudba, ta synchronizace, příběh... pořád in.
720 HD video http://www.youtube.com/watch?v=svkjjNt7J5Q "everything is under control-ARMS"
Obrázek

Bushe stabilizátoru v zadu jsou furt supr, až teda na ty držáčky... tohle bych radši asi ani nepovovoloval :-) to bych spíš nechal :-) i když ta tyč stabil je fakt hnus, ta by se hodila nová... ee
Obrázek

Kdežto přední bushe už zjevně maj pomalu dost.... jak vejce "na měkko" jakoby se mu chtělo vylézt, ale nemá kudy :-)
Obrázek

Ještě detail na ramínka SRLine (moh sem je umejt, no ale lenost...) + 2 siláčky (viva la Japan+China+Korea cooperation :bigups: ) a prohlídku ukončuju... koupim 2 šroubky a 2 bushe a nechám jí uležet :-) pohodička
Obrázek
Obrázek

Můžete přidávat vlastní spodky... rád nakouknu pod šukni :biggrin: Je to takový trošku depresivní orezlý téma, co většina nerada vidí na svým autě, ale zase protože lidi jsou hňupi, rádi se dívaj na cizí že :biggrin: celi ´89 numero 706 se ale nemá za co stydět... ba naopak, naopak, viděl jsem horší případy novějších toyot, je to good 8) vzhledem k absenci 10 let min garáže je to ultra good :-) Si jí pochválim... :lol: až na tu podlahu, která se všem 5G časem rozpadne a prahům... je to kurva dobrá japonská práce. Tak tak... výborná plechovka pro radost a i pro sběratelský využití... o čemž sem si nebyl úplně jistej během těch 10 let investic, ale jo sem o tom přesvědčenej, že se to vyplatilo... už jo, za 10 let bude královna a užil sem si tě na plný kule ať bylo počasí jakýkoliv, ať bylo -30 +38 užívali jsme si to... oba... hardcore to byl.
Dostal mě jeden mechanik co se mu celi líbila, já sem moc neřikal, ale okamžitě sám od sebe prohlásil: "to je auto s příběhem" a tim mě teda dostal, na to že ho nezná, tak ví že ten příběh a zážitky jsou na sepsání knížky pro děti... klidně bych jí napsal až ze mě bude děda... proč ne, já si pamatuju všechno, a byly to hustý zážitky, nejen honičky s policií... no bylo toho moooc, moooc a moc. Jo příběh by určitě byl, to je taky důvod proč si jí nechat... je to velká část života, vítěztví většinou a i prohry... ale jede se dál...

člověk furt poslochal kecy familie " my ti dáme na nový auto ale prodej jí... furt do toho cpeš prachy je to věčně v servisu... kup si nový normální auto, ty holky se ho stejně bojej, prodej jí!!! ..... no hodněkrát sem ty kecy musel poslouchat... ale tak po dlooouhý době family pochopila a už jsou si 100% jistý že bude celica opruzovat navždy :biggrin: vzdali to, a respektujou jí... a maj jí rádi... pak se po dlooouhý době vynalezlo konečně zajímavý vozítko Subaru XV, který je podobně divný a podobně prudící jako celi, tak budou obě... podle family XV prudí rozhodně míň, než celica, ale zase neviděly ty úpravy co tam budou... bude prudit neskutečně :biggrin: :biggrin: ale celica má prostě charisma prudivější--- too jo navždy. Love IT z nenávisti je nakonec miláček rodiny. Mrška vyhrála. :biggrin:
Ono jde právě o to jaký emoce vzbuzuje... je to buďto nenávist, láska, obdiv, radost, respekt, smutek- když má zavřený carbon oči... emoce... ale neni v tom závist... to slovíčko závist je důležitý, v český republice obzvlášť... Subaru XV stejně jako celica nesmí evokovat závist... ale jiný emoce, a to bude! bude to nezvyklost, nepochopenost...divnost... ale nakonec to bude "zvykloš" originos :biggrin: respektos :biggrin: STAND IN chvilku to potrvá než humanoidi najdou tu krásu... co neevokuje závist a hloupost. výsledek bude jen originál.
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Kubrt
Věčnej rejpal
Příspěvky: 1559
Registrován: úte 27.11.2007, 11:19
Bydliště: Vyskov

Re: celiciny kalhotky (spodky)

Příspěvek od Kubrt »

Hej Stenky z vlastni zkusenosti vim, ze to na fotce vzdycky vypada daleko hur nez to je ve skutecnosti. Kdyz vidim tu napravnici tak jsem mel jednu doma, ktera byla tak shnila ze jsem byl schopny ji kroutit v rukach a to jsem 65kilovy chvistek :lol: uplne me to desilo ze tohle mel nekdo na aute ...

Obrázek

Obrázek

Obrázek
"Jsem zly a zeru male deti"

Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
Uživatelský avatar
uruem
Věčnej rejpal
Příspěvky: 901
Registrován: pon 04.04.2011, 14:22
Bydliště: Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: celiciny kalhotky (spodky)

Příspěvek od uruem »

Doháje kubrte tak to je podvozek.
Uživatelský avatar
garfielld
Věčnej rejpal
Příspěvky: 2185
Registrován: úte 07.06.2005, 19:31
Bydliště: Zbiroh
Kontaktovat uživatele:

Re: celiciny kalhotky (spodky)

Příspěvek od garfielld »

2Kubrt: to je tvuj podvozek před a po ? jestli jo, tak napiš prosím jak jsi to renovoval, mám to letos taky v plánu
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Uživatelský avatar
Kubrt
Věčnej rejpal
Příspěvky: 1559
Registrován: úte 27.11.2007, 11:19
Bydliště: Vyskov

Re: celiciny kalhotky (spodky)

Příspěvek od Kubrt »

Rozebral jsem to, naprava a veci okolo sly na opiskovani a pak pozinkovat, pote natrit na cerno a mezi tim jsem ocelovym kotoucem a ruznejma nastavcem obrousil cely spodek vcetne podbehu a tak. To same z nadrzi a takovyma vecma co jsou pod autem. Pak jsem to odmastil pak natrel zakladem a navrch dal alkyton ve dvou vrstvach. Tam kde byl takovej ten puvodni gumonastrik tak jsem ho tam vratil a zase to pretrel alkytonem. Plechy jsme ocistil a nastrikal zinkovym sprejem atd. Brzdice jsem nechal opiskovat a znovu natrel. Kazdej lakos poradi jiny postup takze je dobry si najit svyho LAKOSE :D

Mel jsem to nastesti v peknem stavu takze jsem nemusel delat velke zasahy. Jedine co jsem mel prozrane byla leva kapsa kde je dira na antenu, to jsem musel povarit vevnitr a osetrit atd. Jinak parada. Doufam, ze to na par let vydrzi.

Obrázek

Obrázek
"Jsem zly a zeru male deti"

Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
Uživatelský avatar
PerryCZ
Věčnej rejpal
Příspěvky: 678
Registrován: pon 12.05.2008, 11:42
Kontaktovat uživatele:

Re: celiciny kalhotky (spodky)

Příspěvek od PerryCZ »

Kubrt píše:Rozebral jsem to, naprava a veci okolo sly na opiskovani a pak pozinkovat, pote natrit na cerno a mezi tim jsem ocelovym kotoucem a ruznejma nastavcem obrousil cely spodek vcetne podbehu a tak. To same z nadrzi a takovyma vecma co jsou pod autem. Pak jsem to odmastil pak natrel zakladem a navrch dal alkyton ve dvou vrstvach. Tam kde byl takovej ten puvodni gumonastrik tak jsem ho tam vratil a zase to pretrel alkytonem. Plechy jsme ocistil a nastrikal zinkovym sprejem atd. Brzdice jsem nechal opiskovat a znovu natrel. Kazdej lakos poradi jiny postup takze je dobry si najit svyho LAKOSE :D

Mel jsem to nastesti v peknem stavu takze jsem nemusel delat velke zasahy. Jedine co jsem mel prozrane byla leva kapsa kde je dira na antenu, to jsem musel povarit vevnitr a osetrit atd. Jinak parada. Doufam, ze to na par let vydrzi.

.jpg

.jpg

tyo, sere mě, že jsem si neudělal podobné fotky jako kuba, chtěl jsem se taky pochlubit spodkama po renovaci ale ted uz to mam trochu spinave od jezdení :-D . Aspon neco malo, upozornuji ze vse rezave slo dolu nebo bylo vymene, zadne prelakovani rzi :-))

fotka před

Obrázek

Obrázek

po
Obrázek

před
Obrázek

Obrázek
po
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

nechal jsem vyrobit.
Obrázek

pred

Obrázek

Obrázek

po

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
Uživatelský avatar
garfielld
Věčnej rejpal
Příspěvky: 2185
Registrován: úte 07.06.2005, 19:31
Bydliště: Zbiroh
Kontaktovat uživatele:

Re: celiciny kalhotky (spodky)

Příspěvek od garfielld »

2Kubrt: díky, vypadá to fakt luxusně, ten pozink by mě vůbec nenapadl

2Perry: písni prosím taky něco k postupu, vypadá to taky suprově a rád se přiučim
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Uživatelský avatar
PerryCZ
Věčnej rejpal
Příspěvky: 678
Registrován: pon 12.05.2008, 11:42
Kontaktovat uživatele:

Re: celiciny kalhotky (spodky)

Příspěvek od PerryCZ »

Vlastne, na chlup stejny co Kuba, delali jsme to zaroven. Opiskovani pozink na to zaklad a vrchni barva(alkyton).a kastle ocistena kartacem, nedostupna mista piskem odmastit zaklad a alkyton. To misto co varil kuba jjsem mel taky dirave. Jedine v cem ja jsem to delal jinak bylo ze jsem to strikal pistolim, Kuba stetkou.

Postup mam od Kubrta ja se vezl ;-) ...
Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
Uživatelský avatar
Kubrt
Věčnej rejpal
Příspěvky: 1559
Registrován: úte 27.11.2007, 11:19
Bydliště: Vyskov

Re: celiciny kalhotky (spodky)

Příspěvek od Kubrt »

Mam hromady fotek ale mam v tom taky peknej bordel. Nasel jsem tu kapsu.

Tohle bylo nejslabsi misto na cele te plecharine, jinak pohodicka. Vzpominam si ze kdyz jsem auto kupoval tak byla hadicka od anteny vevnitr misto vystrcena ven, tak tezko rict jak dlouho tam chcala voda ....

Takze jsem, vyrezal ten cip a Lidlpiskovackou opiskoval vnitrek az na plech a zvenku obrousil. Pak preplatoval pozink plechem, to cele (svar a mezeru mezi plechy) dokola zevnitr i z venku potmelil karosarskym tmelem. Po zaschnuti jsem to pak prejel zakladovkou a pak vrchni barvou. Na finale jsem vnitrek vystrikal nejakym sprejem na dutiny. Na fotce to neni videt, ale prestrikl jsem to z venku tim pryskyricnym sprejem.

Tady nekde jsem si uvedomil, ze je treba mit doma Cocko :biggrin:

Obrázek

Obrázek

Obrázek
"Jsem zly a zeru male deti"

Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
Uživatelský avatar
garfielld
Věčnej rejpal
Příspěvky: 2185
Registrován: úte 07.06.2005, 19:31
Bydliště: Zbiroh
Kontaktovat uživatele:

Re: celiciny kalhotky (spodky)

Příspěvek od garfielld »

Kubrt píše: Tohle bylo nejslabsi misto na cele te plecharine, jinak pohodicka. Vzpominam si ze kdyz jsem auto kupoval tak byla hadicka od anteny vevnitr misto vystrcena ven, tak tezko rict jak dlouho tam chcala voda ....

Takze jsem, vyrezal ten cip a Lidlpiskovackou opiskoval vnitrek az na plech....
ta kapsa trpí i u 5.gen pokud vypadne hadička, měl jsem to na předchozí Sti
jinak tu Lidlpiskovačku jsem si předevčírem koupil taky, tak jsem na ní zvědavej :)

PS: díky kluci za info, už se těšim až se do toho pustim taky :)
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Uživatelský avatar
Kubrt
Věčnej rejpal
Příspěvky: 1559
Registrován: úte 27.11.2007, 11:19
Bydliště: Vyskov

Re: celiciny kalhotky (spodky)

Příspěvek od Kubrt »

Jo ja ji pouzivam jen na takovy ofouknuti tam kde se nejde dostat nicim jinym, zadny super zazrak to ale neni ... pockej jak se budes vztekat zadna zabava to neni :biggrin:
"Jsem zly a zeru male deti"

Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
Uživatelský avatar
PerryCZ
Věčnej rejpal
Příspěvky: 678
Registrován: pon 12.05.2008, 11:42
Kontaktovat uživatele:

Re: celiciny kalhotky (spodky)

Příspěvek od PerryCZ »

Kubrt píše: ......... pockej jak se budes vztekat zadna zabava to neni :biggrin:
Tak toto muzu potvrdit.
Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
Joey
Manager Týmu
Příspěvky: 318
Registrován: čtv 05.08.2010, 21:32

Re: celiciny kalhotky (spodky)

Příspěvek od Joey »

Můžu poprosit o nějaký odkaz/referenci na tu pískovačku ? Jinak zrenovovované to máte kluci parádně :bigups:

Ten pozink je galvanický, nebo žárový ?
Odpovědět

Zpět na „Celica“