Casté dymenie z vyfuku / kazdych cca 15 km /
Casté dymenie z vyfuku / kazdych cca 15 km /
Mam Avensis T25 ; 2,2 ; 130 kw ; r.v. 2007 ; diesel.
Mam problem s tym ze sa my prilis casto zacne dymit z vyfuku co predpokladam ze je spustenie vypalovania filtra pevnych castic. Dym je biely, mozno bielo sivy a ked zacne tak je za mnou poriadna hmla. trva to cca 30 sec. a potom prestane . O povedzne 15 km to zacne znova. Motor ide inak uplne v pohode , len ten dym je hrozny.
v Toyota servise mi hovoria ze je to OK bolo to napichnute na PC ale nic neukazalo , tak sa mi to nejak nezda.
Nema niekto skusenost s podobnym problemom ?
Mam problem s tym ze sa my prilis casto zacne dymit z vyfuku co predpokladam ze je spustenie vypalovania filtra pevnych castic. Dym je biely, mozno bielo sivy a ked zacne tak je za mnou poriadna hmla. trva to cca 30 sec. a potom prestane . O povedzne 15 km to zacne znova. Motor ide inak uplne v pohode , len ten dym je hrozny.
v Toyota servise mi hovoria ze je to OK bolo to napichnute na PC ale nic neukazalo , tak sa mi to nejak nezda.
Nema niekto skusenost s podobnym problemom ?
Naposledy upravil(a) dat3 dne čtv 23.01.2014, 22:44, celkem upraveno 2 x.
Je bez toho filtru znát vyšší výkon jak se všude píše?redik007 píše:ano, som lajdak, pustite sa do mna.
ja to beriem pragmaticky - pred odstranenim spotreba od 7.7 po 8,5. teraz v zime na 16 pneu priemer 5,9. Skuste si vypocitat mnozstvo toho sajrajtu ktory vypustim do ovdzusia menej ako s filtrom.
Toyota Avensis 2006 2.2 D-CAT 130KW