Úprava Camry 2,2 r.v. 1993

vše o tuningu na vozech Toyota
Odpovědět
Uživatelský avatar
Lachtan
Navigátor
Příspěvky: 75
Registrován: ned 06.08.2006, 21:21
Bydliště: Krnov

Úprava Camry 2,2 r.v. 1993

Příspěvek od Lachtan »

Nazdárek fšici, mám pár nevyřešených otázek, tak prosím zkuste poradit. Forum jsem pročet, tak mě na to neodkazujte. Protože na tu naši limuzinu je asi problém sehnat něco "performance", tak se obracím na vás tady. Moe Camry je 2,2 r.v. 1993.
Tlumiče - jaký vybrat KYB GR-2, Bilstein TC, Tokico HP nebo Koni Special? Chtěl bych něco s tužší útlumovou charakteristikou než origoš. Nebo by jste doporučili úplně jinou značku? Pokud bych se rozhodl pro snížení, max. o 3,5cm tak by byly které nejvhodnější. Pružiny asi Eibachy nebo H&R. Pro snížení nejsem zcela rozhodlej, protože auto není pouze na srazy a taky podélný nosníky na povozku mezi nápravama se mi už fčil zdaj dost nízko. Tak váhám. Nemám je změřený, jak vysoko je máte vy. Tokico nabízí i kit s pružinama. Nikde jsem se nedočet o jaké pružiny se jedná, klasické nebo snížené. Dál mě zarazilo, že Koni má pro roky 92-96 jedny tlumiče a Bilstein, KYB a Tokico maj jeden typ pro 92-94 a jiný typ pro roky 94-96. Bo je pro mě anglina španělská vesnice, tak mi přeložte co znamená "exc. sealed strut". Nemáte někdo reference na D2 racing sport http://www.d2racingsport.co.uk/products ... index.html . To je snad jediný tuning díl pro naše odpružení.
Brzdy - mám v plánu předek předělat na dvoupísty s kotoučema D275mm. Nemáte náhodou někdo origoš na autě. Já mám malý brzdy, kotouč D255mm pro kola 14". Ty mám pouze na zimu. Jinak od letoška jezdím na 17". Musel bych kromě třmenů, kotoučů, krycích plechů za kotoučema a samozřejmě zimních kol na 15" měnit i nějaké další věci?
Motor - co udělat pro napumpování nových koníků. Rád bych vyměnil komplet výfuk. Nechci moc přidávat na hlasitosti, pouze víc do hlubších tónů. Svody 4-2-1, sportovní kat asi střeďák a moc by se mi líbil na konci duplex. Neubere mi však nějaký těžce nalezený hřebečky? Jen kde ty svody sehnat, neumíte někdo. Nemá naše 2,2L 5S-FE stejný blok a hlavu jako 2,0L 3S-FE? Pokud ano, nešlo by vyrobit hybrit a předělat na 2,2L 5S-GE s hlavou z 3S-GE?
Doufám, že jste se příspěvkem prokousali a nezapoměli co bylo na začátku.
Předběžně díky.
S Camry na věčné časy.
Odpovědět

Zpět na „Tuning“