E12 TS - svieti kontrolka motora, VSC a TRC - P0135/P0141
E12 TS - svieti kontrolka motora, VSC a TRC - P0135/P0141
V aute sa mi uz od kupy sem tam zobrazila kontrolka motora, plus sa mi deaktivovalo VSC a TRC. Stavalo sa to raz za par stovak km, vraj za to moze otvorene sanie... Ignoroval som to, vzhladom na to, ze sa mi to stavalo raz za cas, a stacilo kod vyresetovat vybratim baterky.
Teraz sa mi bohuzial tato chyba ukazuje co par km, tak som sa rozhodol, ze to skusim nejako riesit.
Povodne som myslel, ze sa chyba ukaze, ked aktivujem trakciu (pretocim kolesa), ale nie je to tak. Ak vytiahnem baterku, chyba zmizne a az do jej (nahodneho) znovuobjavenia trakcia funguje a zasahuje.
Zohnal som si OBDII Bluetooth reader, nainstaloval som Torque a vyhodilo mi to chybu P1035.
P0135 - Powertrain - O2 Sensor Heater Circuit - Bank 1 Sensor 1
Nejake blizsie info je k tomu tu:
http://www.dtcsearch.com/P0135/
http://www.obd-codes.com/P0135/
Mate nejaku potuchu, v com konkretne by mohla byt chyba? Fakt ma nebavi po kazdej jazde vytahovat baterku, navyse na dlhych trasach mi to nepomoze, a tak vlastne jazdim vacsinu casu bez trakcie a stabilizacie...
Teraz sa mi bohuzial tato chyba ukazuje co par km, tak som sa rozhodol, ze to skusim nejako riesit.
Povodne som myslel, ze sa chyba ukaze, ked aktivujem trakciu (pretocim kolesa), ale nie je to tak. Ak vytiahnem baterku, chyba zmizne a az do jej (nahodneho) znovuobjavenia trakcia funguje a zasahuje.
Zohnal som si OBDII Bluetooth reader, nainstaloval som Torque a vyhodilo mi to chybu P1035.
P0135 - Powertrain - O2 Sensor Heater Circuit - Bank 1 Sensor 1
Nejake blizsie info je k tomu tu:
http://www.dtcsearch.com/P0135/
http://www.obd-codes.com/P0135/
Mate nejaku potuchu, v com konkretne by mohla byt chyba? Fakt ma nebavi po kazdej jazde vytahovat baterku, navyse na dlhych trasach mi to nepomoze, a tak vlastne jazdim vacsinu casu bez trakcie a stabilizacie...
Naposledy upravil(a) Srandista dne pon 27.02.2017, 09:21, celkem upraveno 1 x.
Tak, chybu som dnes z ECU vymazal, a vydal som sa s autom na kratku cestu z prace, a pocas nej sa kontrolky opat rozsvietili. Po prichode domov som teda opat napojil OBD reader a mobil znova nacital rovnaku chybu P0135. Takze evidentne bude zla lambda sonda pred katom, skusim ju v dohladnej dobe zohnat a vymenit, a snad mi auto prestane padat do rezimu bez stabilizacie.
Dneska mi dosla nova lambda sonda, takze dufam ze v priebehu tyzdna sa mi to podari vymenit, a na zraz uz pojdem bez svietiacich kontroliek.
No na TS -ku mi to vyhodilo tiez a v servise im vyhodilo chybu bohata/chudobna zmes paliva a este tam bola chyba ABS po vymazani a opetovnom nastarovani to detekovalo znova tak to vymazali znova a uz od vtedy je to bez problemu.
Rozmyslam ze ci by nebolo dobre vymenit palivovy filter, no mechanik z toyoty mi tvrdil ze filter je tam dozivotny a ze pri tych nahradach je problem ze to presakuje na gumickach. Tak teraz neviem ze co.
Rozmyslam ze ci by nebolo dobre vymenit palivovy filter, no mechanik z toyoty mi tvrdil ze filter je tam dozivotny a ze pri tych nahradach je problem ze to presakuje na gumickach. Tak teraz neviem ze co.
E12 TS - svieti kontrolka motora, VSC a TRC - P0131/P0141
Tak po troch rokoch tu mame opakovanie storky, tento krat akurat s trocha pozmenenym obsadenim.
P0141 - Powertrain - O2 Sensor Heater Circuit - Bank 1 Sensor 2
Takze po lambde pred katom mi tento krat umrelo vyhrievanie na lambde za katom. Na druhej strane, predsa len uz je to starsie auto, takze sa za to nanho nehnevam
Lambda objednana, poreferujem, az dojde a vymenim ju.
P0141 - Powertrain - O2 Sensor Heater Circuit - Bank 1 Sensor 2
Takze po lambde pred katom mi tento krat umrelo vyhrievanie na lambde za katom. Na druhej strane, predsa len uz je to starsie auto, takze sa za to nanho nehnevam

Lambda objednana, poreferujem, az dojde a vymenim ju.
Re: E12 TS - svieti kontrolka motora, VSC a TRC - P0135/P014
Lambda uspesne vymenena, chyba z ECU zmazana, odvtedy uz sa neobjavila
Opat velka vdaka Rampovi, bez neho a jeho zazemia (garaz s montaznou jamou) by vymena rozhodne nebola taka bezproblemova, ak vobec mozna.

Opat velka vdaka Rampovi, bez neho a jeho zazemia (garaz s montaznou jamou) by vymena rozhodne nebola taka bezproblemova, ak vobec mozna.
Naposledy upravil(a) Srandista dne pon 06.09.2021, 11:27, celkem upraveno 1 x.
Re: E12 TS - svieti kontrolka motora, VSC a TRC - P0135/P014
Srandista> Není zač, rádo se stalo! 

Holomek!