Za studena cuka

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
poli
Člen Týmu

Za studena cuka

Příspěvek od poli »

Cau lidi, asi pred trema mesici jsem si koupil Celicu 2.0 GT-R st182
r.v. 1990, 3S-GE, automat. Auto je uplne super az na jednu vec s kterou bych potreboval poradit. Kdyz zaradim rychlost tak mi chudinka :( jakoby parkrat zacuka a pak pri kazdym seslapnutim nebo povolenim plynu a to trva dokud se auto nezahreje. Pak je vse OK :) . Neni to v motoru ale spis v kolech a nebo prevodovce. Nevite nekdo cim to muze byt?
1994 Toyota Corolla 1.3 XL
EE 100, 2E
1990 Toyota Celica 2.0 GT-R
st 182, 3S-GE
Celica is way to go !!!
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

vyhoď ten automat:)
Jinak ti neporadim....
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
poli
Člen Týmu

Příspěvek od poli »

Velice rad bych ho vyhodil, bohuzel ziju na Novym Zelande a o manualy je tu obrovska nouze :?
EE 100, 2E
st 182, 3S-GE
Celica is way to go !!!
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

2 poli: pokud to dělá při studeném motoru a po zahřátí už ne, tak to vypadá na ten motor ne? Co třeba pro začátek zkontrolovat svíčky?
Hafan
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hafan »

pokud to dela studeny mrknul bych prave spis na svicky a kabely.
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Ja bych mimo jiny mrknul na olej v prevodovce. A cukani za studena muze mit na svedomi "sytic".
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
poli
Člen Týmu

Příspěvek od poli »

Olej v prevodovce a vsechny ostatni kapaliny jsem nechal povymnenovat takze tim to nebude. Vlastne vse co se toci okolo motoru je vymneneny, kromne teda tech svicek a kablu :? Ani by jste asi neverili jak ta chudera byla zanedbana :evil: .ALe postupne ji davam dohromady :) .Tak skusim teda vymenit ty kable a svicky a uvidime.
Jinak diky moc lidi JSTE SUPER a dost jste uz pomohli :)
EE 100, 2E
st 182, 3S-GE
Celica is way to go !!!
easy
Člen Týmu

cukanie

Příspěvek od easy »

Ahoj,ja mam Carinu 1,8 combi,tiez automat a mne to robi po zahriati motoru.Zacne celym autom cukat,stratim vykon a motor akokeby isiel na tri valce.Mam aj sviecky nove,vymenil som palivovy filter...Teraz som objednal nove kable,takze uvidim..
Carina E combi 1,8
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Camry

Příspěvek od Pavo.B. »

Když u auta nejde válec nebo víc tak to poznáte, je to hrozný. Když nám kuna překousala kabel ke svíčce a jezdily jsme na 3 válce tak to dělalo něco podobnýho, při nastartování cukala, a při jízdě to tak strašný nebylo, nakonec nám překousala novej kabel a ješte jeden a ty dva válce byly jak z traktoru. Hroznej pocit-zas...ná kuna :evil:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
aevn
Řidič

Re: Za studena cuka

Příspěvek od aevn »

poli píše:Cau lidi, asi pred trema mesici jsem si koupil Celicu 2.0 GT-R st182
r.v. 1990, 3S-GE, automat. Auto je uplne super az na jednu vec s kterou bych potreboval poradit. Kdyz zaradim rychlost tak mi chudinka :( jakoby parkrat zacuka a pak pri kazdym seslapnutim nebo povolenim plynu a to trva dokud se auto nezahreje. Pak je vse OK :) . Neni to v motoru ale spis v kolech a nebo prevodovce. Nevite nekdo cim to muze byt?
to může dělat nízká hladina oleje v převodovce, nastartuj, dej neutrál a změř hladinu při běžícím motoru. Na měrce jsou čtyři rysky, teď přesně nevím která je která, ale předpokládám, že za studena by měl být olej mezi dvěma spodníma a za tepla mezi vrchníma.
poli
Člen Týmu

Příspěvek od poli »

Tak hladinu v prevodovce jsem zmeril, nemam ji tam malo ale spis naopak. Myslite ze to muze bejt tim :?: Kontroloval jsem to kdyz auto stalo celej den, olej je asi dva centaky nad druhou ryskou Hot.
EE 100, 2E
st 182, 3S-GE
Celica is way to go !!!
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

poli píše:Tak hladinu v prevodovce jsem zmeril, nemam ji tam malo ale spis naopak. Myslite ze to muze bejt tim :?: Kontroloval jsem to kdyz auto stalo celej den, olej je asi dva centaky nad druhou ryskou Hot.
Myslím že ne, drahá polovička má v Mazdě 626 automatu permanentně hladinu nad ryskou a je to bez problémů (pravda, nemělo by tam toho být tolik, může to pěnit a vytékat ven, ale je to lepší než tam mít sucho). Auto cukne jen když řadí z jedničky na dvoju, což je víceméně normální. Pokud je ten olej v pořádku (a mimochodem, někde v převodovce je prej i nějakej filtr oleje) a převodovka taky, hledal bych chybu určitě někde v motoru. Cukání za studena můžou dělat ale i již zmiňované svíčky a kabely.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
poli
Člen Týmu

Příspěvek od poli »

tak lidi, kontrola svicek probehla strasne. Byli tam uplne obycejny svicky a jeste ke vsemu jsou urceny do uplne jinyho auta. A aby toho nebylo malo tak kdyz jsem vytahoval kable,tak ten drat zustal pripevnenej na svicce a ten plastikovej chranic se zhrnul :evil: .Ale uz by to melo bejt vse v pohode 8) teda doufam :)
EE 100, 2E
st 182, 3S-GE
Celica is way to go !!!
Odpovědět

Zpět na „Celica“