Plynová komora z Hiluxe

Odpovědět
fusil
Člen Týmu
Příspěvky: 1
Registrován: pát 22.03.2013, 13:39

Plynová komora z Hiluxe

Příspěvek od fusil »

Dobrý den,

obracím se na vás s prosbou o radu. Služební Hilux D4D z roku 2008, 2500 ccm má závadu, se kterou si zatím v žádném servisu neví rady. Od poloviny ledna se z auta stala plynová komora: po zahřátí motoru se při zapnutém topení do kabiny dostává příšerný puch. Při jízdě ne, ale při zastavení na křižovatce nebo při stání ano. Není to jen nějaký slabý závan, ale opravdu pořádný smrad, který bych přirovnal k zemnímu plynu. To co jde z výfuku smrdí jinak.

Vystřídal jsem 4 servisy, z toho dva značkové v Novém Jičíně a ve Zlíně. Přestože mechanici cítili tentýž smrad, nikde nebyli schopni zjistit příčinu. Prohlédli co se dalo, zkontrolovali výfukové potrubí, klimatizaci, ale bez výsledku. Na zpáteční cestě ze servisů na mě znovu zaútočil smrad z větrání. Nejvíc mě štve, že vlastně nevím, co dýchám a přestože je to pro moje potřeby perfektní auto, jezdím s ním teď minimálně.

Pokud vás napadne, na co při odstranění závady zaměřit, budu rád za odpověď.
aczasa
Věčnej rejpal
Příspěvky: 8220
Registrován: stř 07.05.2008, 10:32
Bydliště: Litomyšl

Příspěvek od aczasa »

Ja bych sel od - kabinovy filtr, ventilator a vymenik, klimatizace, tesneni svodu vyfuku. Zkousel bych nejakym lehce barevnym, ale nebarvicim sprejem jit kolem vstupu vzduchu a koukat, jestli se mi nekudy prisava do obehu. Pak klimu naplnit barvivem a hledat uniky takto. A komplet rozebrat a slozit celou vzduchovou cestu - od nasavani az k ventilatoru pod palubkou. Urcite tam nekde nejake chcipla krysa bude...
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Hilux“