Auto nestartuje
Auto nestartuje
Ahoj všem,prosím vás může mi někdo pomoct,kde najdu na Avensisu r.98,typ motoru 4A-FE,81 kw,čidlo polohy klikového hřídele,předem děkuji za pomoc.
Re: Auto nestartuje
V rozdělovači? Tam spíš najde snímač vačkového hřídele, ne? Snímač klikové hřídele by se měl nacházet vlevo někde dole.
Zlobí? Nejde nastartovat? Mám momentálně stejný problém... Podle ECU chyba snímače na klikové hřídeli. Jen nemůžu najít nahradní, všude je v nabídkách jen snímač na vačkovou hřídel...seviola píše:Ahoj všem,prosím vás může mi někdo pomoct,kde najdu na Avensisu r.98,typ motoru 4A-FE,81 kw,čidlo polohy klikového hřídele,předem děkuji za pomoc.
Re: Auto nestartuje
Měl jsem tento týdne ten samý problém. Příčinou byly nečistoty přichycené na snímači. Nakonec stačilo snímač očistit, vymazat závady a už to zas frčí. NOvý snímač údajně v druhovýrobě nikdo nedělá, takže nezbyde než origo.Smidliboy píše:V rozdělovači? Tam spíš najde snímač vačkového hřídele, ne? Snímač klikové hřídele by se měl nacházet vlevo někde dole.
Zlobí? Nejde nastartovat? Mám momentálně stejný problém... Podle ECU chyba snímače na klikové hřídeli. Jen nemůžu najít nahradní, všude je v nabídkách jen snímač na vačkovou hřídel...seviola píše:Ahoj všem,prosím vás může mi někdo pomoct,kde najdu na Avensisu r.98,typ motoru 4A-FE,81 kw,čidlo polohy klikového hřídele,předem děkuji za pomoc.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
tohle je ale motor 4afe a ty postuješ obrázek z manuálu pro 4/7afe bez rozdělovače. Opakuji tento 4afe má snímač polohy kliky v rozdělovači a ano je tam i snímač horní úvrati prvního válce. Bohužel ty čidla se v náhradě nedělají,respektive neexistují ani origo. Mění se celý rozdělovač.Smidliboy píše:Viz http://imageshack.us/photo/my-images/163/55080149.png/
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Já bych se nerad hádal, ale zatím jsem viděl 3 verze 4AFE:
- S rozdelovacem, vse je v rozdelovaci
- S rozdelovacem ve kterem je halluv snimac, ale snimac kliky zvlast, prave jak jsem postnul
- Bez rozdelovace, zvlast snimac kliky i vacky
To co jsem postnul je ze servnisniho manualu RM397. Na strane IG-2 je zobrazen Crankshaft Position Sensor dole, myslim, ze u cerpadla oleje, a rozdelovac je tam, kde je
Jinak snimac origo Toyota 3100,- v Louwman v Usti nad Labem.
- S rozdelovacem, vse je v rozdelovaci
- S rozdelovacem ve kterem je halluv snimac, ale snimac kliky zvlast, prave jak jsem postnul
- Bez rozdelovace, zvlast snimac kliky i vacky
To co jsem postnul je ze servnisniho manualu RM397. Na strane IG-2 je zobrazen Crankshaft Position Sensor dole, myslim, ze u cerpadla oleje, a rozdelovac je tam, kde je

Jinak snimac origo Toyota 3100,- v Louwman v Usti nad Labem.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ano jsou 3 verze. Vzhledem k tomu,že ten snímač je tam docela dobře vidět a on ho nemůže najít,jsem usoudil,že má pouze rozdělovač. Tu 3 verzi 4afe jsem nikdy neviděl,o tom že existuje vím.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-