Demontáž zadního spoileru

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Dwarg
Člen Týmu

Demontáž zadního spoileru

Příspěvek od Dwarg »

Tak jsem zjistil, že mi chybí tryska zadního ostřikovače, která je namontována v zadním spoileru :(

Co jsem se stihl v rychlosti podívat, vypadá to, že sundání spoileru se asi nevyhnu.

Nedělal jste to už náhodou někdo? Nerad bych něco urval. Je ten zadní spoiler kromě šroubů i jinak přidělaný (nějaký tmel...)?

A ještě mě napadá, nevíte někdo průměr hadiček k zadnímu ostřikovači. Kdyby náhodou chyběla ta poslední část před tryskou. Do Toyoty se mi jet pro hadičky nechce :wink:

Moc díky za pomoc.
Toyota Avensis combi 2.2 D-4D D-CAT, 130 kW (2007)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Je to jen srouby v podbehach, plastove cvoky a hacky po cele delce, takze odsroubovat a pomalu a opatrne nadzvedavat, oddalovat.. :-) Jo a vprostred kolem zamku taky srouby pod krytem kolem zamku.
Hadicka je v pohode, koukni na tu, co je na kapote, je to nejakych cca 0.4 - 0.5 cm prumer.
Back in Czech.
Dwarg
Člen Týmu

Příspěvek od Dwarg »

No tak alespoň, že tak :-) To by tedy neměl být problém.

Těch šroubů kolem zámku jsem si nevšimnul. Moc díky za info. Asi bych si pak hodně zanadával, že to nejde :D

Tak alespoň má člověk program na sobotní dopoledne :-)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Mozna jsem kecal a jsou az hloubeji... Tedy sundat to calouneni kolem zamku, to vis, je to uz chvile a delal jsem to na Aversu a pak na T25... Tak se mi to mozna trochu mota, ale bylo to stejne.
Back in Czech.
Dwarg
Člen Týmu

Příspěvek od Dwarg »

Zatím jsem se k tomu nedostal, ale dle toho co se mi podařilo zjistit, tak zadní spoiler u Avensise T25 kombíka by měl být přidělanej na 6 šroubech a jednom plastovým klipu.

Po otevření 5. dveří jsou 4 šrouby pod takovejma kulatejma krytkama (je to vidět) a dva jsou schovaný pod plastovým obložením (uprostřed zadního skla nahoře).

Jo a prej je křídlo ještě na oboustranný lepící pásce, a to na straně přiléhající ke střeše, takže se doporučuje prý mírně nahřát, aby lepidlo povolilo.

Čekám, na tu zpropadenou trysku a dám pak vědět, jestli to uchycení odpovídá ;-)

Třeba se to bude někomu hodit...
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Hih, tak ty o kridle... Promin, ja to pochopil jako zadni spodni spiler. :-))))
Back in Czech.
bloodymirko
Navigátor

Příspěvek od bloodymirko »

...no ja som ten horny spojler/kridlo odmontoval za pomoci garazovej brany pocas cuvania....islo to dost rychlo ale hlucne :D :D :D

Samozrejme som dodrbal aj branu aj utrhol spojler.

Branu (4.5m siroku) som ohol naspat, lebo nova lamela stoji 650EUR (cela brana stala 1600EUR) a spojler som prilepil nizkoroztaznou PUR penou na okna, kedze som urval vsetky fastony :( :( :(

TENTO POSTUP NIKOMU NEDOPORUCUJEM ANI NEPRAJEM ZAZIT!
Odpovědět

Zpět na „Avensis“