Stříkání spodku automobilu

nová modelová řada - nástupce Corolly
GFhifi
Člen Týmu

Stříkání spodku automobilu

Příspěvek od GFhifi »

Chci se zeptat,jaký máte názor na nastříkání spodku auta a vystříkání dutin antikorozním přípravkem,u tohoto vozu?
Stříkat nebo ne?
Auris 1,6 Valvematic 97kw 2010 stříbrná 6M/T
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Trochu brzy, ne....? :wink:
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Joshuaboy
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Stříkání spodku automobilu

Příspěvek od Joshuaboy »

GFhifi píše:Chci se zeptat,jaký máte názor na nastříkání spodku auta a vystříkání dutin antikorozním přípravkem,u tohoto vozu?
Stříkat nebo ne?
Každopádně stříkat. Ale prozatím bych si vybral jiný cíl než podvozek.
Toyota Auris 1.6 Valvematic, Super White 2, výbava Luna VSC+TRC, převzato 6. 10. 2011
Kylián
Člen Týmu

Příspěvek od Kylián »

Taky nad ošetřením kastle uvažuju, ale jen o dutinách. Ale je těžké najít někoho pečlivého kdo to umí udělat bez toho aby ucpal odtokové kanálky nebo to celé odfláknul. :( Ještě taková připomínka, já jsem si všimnul u dvou Aurisů před faceliftem, že měli úplně zhnilé zadní lemy! Jeden byl na německých spz a druhý byl z ČR. Vím, že s tím měla problémy Mazda, ale u Toyoty to mě docela zarazilo.
Auris 1,4 VVT-I, Gray
Suzuki Vitara 1,6 JLX, M/T
GFhifi
Člen Týmu

Příspěvek od GFhifi »

Jimmi píše:Trochu brzy, ne....? :wink:
Radči dřív,než pozdě.Na předchozím autě,(Nissan Primera 1,6) jsem podvozek i dutiny stříkal včas a i po 16-ti letech je v dobrém stavu a není rezavý.
Auris 1,6 Valvematic 97kw 2010 stříbrná 6M/T
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Já stříkal až když jí bylo šestnáct. Té Corolle, samozřejmě 8)
Měl jsem to dát tak o rok dva dřív, ale spíše kvůli mechanicky poškozeným částem, než celkové korozi.
Problém je opravdu najít někoho, kdo vám do kastle nebude vrtat díry, ví, kudy to stříkat a ještě dovede najít a pročistit ty odtokové otvory.

Jinak by mě zajímalo, jak mohou hnít zadní lemy u auta, které má vzadu plastové podběhy.....?
Já tam ty podběhy nemám a hnije mi to jen v jednom místě, které bylo už jednou kvůli nějaké menší kolizi opravované. Přesně byla po oškrábání vidět hranice mezi původním - úplně čistým plechem, a tím malým nově navařeným už orezlým kouskem.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Kylián
Člen Týmu

Příspěvek od Kylián »

Jimmi : Jinak by mě zajímalo, jak mohou hnít zadní lemy u auta, které má vzadu plastové podběhy.....?

Asi jsem to špatně popsal, ta rez byla těsne kolem zadního lemu. Tím pádem nehnil lem, ale blatník.
Auris 1,4 VVT-I, Gray
Suzuki Vitara 1,6 JLX, M/T
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Takže vlhkost v dutinách....?
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Hlavne velký pozor na to že čím to nastriekaš.Videl som to na vlastné oči na aute zn.Daewoo po nastriekaní nástrek chemicky zreagoval s nástrekom čo tam bol origo a opadalo to na holé plechy!!!
Rostislav
Člen Týmu

Příspěvek od Rostislav »

Když jsem kupil aurise tak jsem si ho nechal nastřika za 1000 kč jednim tipkem k mé smůle jsem zjistil že to byl obyč asfalt ani gumoasfalt nic, takže to popraskalo a dostala se mi tam sůl ata sůl je u nás svinstvo, pěkny u Prahy tam mají posypovou sůl antikorozni takže pražáci jsou Ok.... a jak mi to popraskalo a poodpadavalo tak mi začal pěkně kvitnout tkaže jsem to musel znova vystřikat a ocelovým kartačem nejdřív vydřít ale tentokrat jsem tam dal něco jinýcho s nad vydrží pět let aspoň...až mě to dožere tak vezmu štětec a natřu to barvou na rovné střechy tou asfaltovou s gumou a rozetřu to pořádně..
pedrosol
Člen Týmu

Příspěvek od pedrosol »

Já nechal nastříkat podvozek i dutiny s kartuší Wurth za 3000Kč. Myslel jsem,že stříknou i ramena a zadní nápravu na kterých je počínající koroze,ale místo toho natřeli výfuk :roll: .Tak jsem zvědav jestli mi vydrží 10 roků jak mám v plánu.
Ex Toyota Yaris r.v. 2000 1.0
Nyní Toyota Auris r.v. 2009 1,3 (3 dveř jako sporťák :-)
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Výfuk? A ten sajrajt nemá problém s vysokými teplotami? Či so zmenami teplôt?
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

Kocúr píše:Výfuk? A ten sajrajt nemá problém s vysokými teplotami? Či so zmenami teplôt?
No jo, někde jsem viděl fotky, jak borec nastříkal výfuk u Subaru taky nějakým gumoasfaltovým šmejdem. Já bych teda výfuk tímhle zrovna nestříkal, ale třeba to tu teplotu vydrží, hlavně koncový díl u dieselu moc horký není.
Jinak obecně - nástřik spodku ano, ale kvalitním materiálem to není levné a já bych například nechtěl černý, ale šedý materiál (když to pak někde hnije, je to lépe vidět). A dutiny to samé. U nového auta v záruce bych si ale vyžádal stanovisko autorizovaného servisu nebo dovozce a to nejlépe písemné.

Jednou jsem koukal na tohle: http://www.autoklempirstvi.cz/ někde tam ale píšou, že dělají jen černou barvu, že o šedou nebyl zájem...
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Zrovna u těchhle jsem si nechal stříkat dutiny, ale stříkali to úplně jinam, než měli.....
Polovička jich zůstala neošetřená.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

Jimmi píše:Zrovna u těchhle jsem si nechal stříkat dutiny, ale stříkali to úplně jinam, než měli.....
Polovička jich zůstala neošetřená.
Jj OK, já je neznám, jen mi padli do oka jako první ve vyhledávači.

Osobně nejhorší systém ochrany proti korozi byl Rust Stop - po revoluci jsem se nechal zlákat a oni mi celý auto vystříkali olejem. Takže páchlo, teklo to ze dveří, na vejfuk (dokonce mě jednou chtěli hasit, na katalyzátor to kapalo a hulilo to jako blázen). Hrůza!
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
Odpovědět

Zpět na „Auris“