Stříkání spodku automobilu
Stříkání spodku automobilu
Chci se zeptat,jaký máte názor na nastříkání spodku auta a vystříkání dutin antikorozním přípravkem,u tohoto vozu?
Stříkat nebo ne?
Stříkat nebo ne?
Auris 1,6 Valvematic 97kw 2010 stříbrná 6M/T
- Joshuaboy
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stříkání spodku automobilu
Každopádně stříkat. Ale prozatím bych si vybral jiný cíl než podvozek.GFhifi píše:Chci se zeptat,jaký máte názor na nastříkání spodku auta a vystříkání dutin antikorozním přípravkem,u tohoto vozu?
Stříkat nebo ne?
Toyota Auris 1.6 Valvematic, Super White 2, výbava Luna VSC+TRC, převzato 6. 10. 2011
Taky nad ošetřením kastle uvažuju, ale jen o dutinách. Ale je těžké najít někoho pečlivého kdo to umí udělat bez toho aby ucpal odtokové kanálky nebo to celé odfláknul.
Ještě taková připomínka, já jsem si všimnul u dvou Aurisů před faceliftem, že měli úplně zhnilé zadní lemy! Jeden byl na německých spz a druhý byl z ČR. Vím, že s tím měla problémy Mazda, ale u Toyoty to mě docela zarazilo.

Auris 1,4 VVT-I, Gray
Suzuki Vitara 1,6 JLX, M/T
Suzuki Vitara 1,6 JLX, M/T
Já stříkal až když jí bylo šestnáct. Té Corolle, samozřejmě
Měl jsem to dát tak o rok dva dřív, ale spíše kvůli mechanicky poškozeným částem, než celkové korozi.
Problém je opravdu najít někoho, kdo vám do kastle nebude vrtat díry, ví, kudy to stříkat a ještě dovede najít a pročistit ty odtokové otvory.
Jinak by mě zajímalo, jak mohou hnít zadní lemy u auta, které má vzadu plastové podběhy.....?
Já tam ty podběhy nemám a hnije mi to jen v jednom místě, které bylo už jednou kvůli nějaké menší kolizi opravované. Přesně byla po oškrábání vidět hranice mezi původním - úplně čistým plechem, a tím malým nově navařeným už orezlým kouskem.

Měl jsem to dát tak o rok dva dřív, ale spíše kvůli mechanicky poškozeným částem, než celkové korozi.
Problém je opravdu najít někoho, kdo vám do kastle nebude vrtat díry, ví, kudy to stříkat a ještě dovede najít a pročistit ty odtokové otvory.
Jinak by mě zajímalo, jak mohou hnít zadní lemy u auta, které má vzadu plastové podběhy.....?
Já tam ty podběhy nemám a hnije mi to jen v jednom místě, které bylo už jednou kvůli nějaké menší kolizi opravované. Přesně byla po oškrábání vidět hranice mezi původním - úplně čistým plechem, a tím malým nově navařeným už orezlým kouskem.
Když jsem kupil aurise tak jsem si ho nechal nastřika za 1000 kč jednim tipkem k mé smůle jsem zjistil že to byl obyč asfalt ani gumoasfalt nic, takže to popraskalo a dostala se mi tam sůl ata sůl je u nás svinstvo, pěkny u Prahy tam mají posypovou sůl antikorozni takže pražáci jsou Ok.... a jak mi to popraskalo a poodpadavalo tak mi začal pěkně kvitnout tkaže jsem to musel znova vystřikat a ocelovým kartačem nejdřív vydřít ale tentokrat jsem tam dal něco jinýcho s nad vydrží pět let aspoň...až mě to dožere tak vezmu štětec a natřu to barvou na rovné střechy tou asfaltovou s gumou a rozetřu to pořádně..
Já nechal nastříkat podvozek i dutiny s kartuší Wurth za 3000Kč. Myslel jsem,že stříknou i ramena a zadní nápravu na kterých je počínající koroze,ale místo toho natřeli výfuk
.Tak jsem zvědav jestli mi vydrží 10 roků jak mám v plánu.

Ex Toyota Yaris r.v. 2000 1.0
Nyní Toyota Auris r.v. 2009 1,3 (3 dveř jako sporťák
Nyní Toyota Auris r.v. 2009 1,3 (3 dveř jako sporťák

Výfuk? A ten sajrajt nemá problém s vysokými teplotami? Či so zmenami teplôt?
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
No jo, někde jsem viděl fotky, jak borec nastříkal výfuk u Subaru taky nějakým gumoasfaltovým šmejdem. Já bych teda výfuk tímhle zrovna nestříkal, ale třeba to tu teplotu vydrží, hlavně koncový díl u dieselu moc horký není.Kocúr píše:Výfuk? A ten sajrajt nemá problém s vysokými teplotami? Či so zmenami teplôt?
Jinak obecně - nástřik spodku ano, ale kvalitním materiálem to není levné a já bych například nechtěl černý, ale šedý materiál (když to pak někde hnije, je to lépe vidět). A dutiny to samé. U nového auta v záruce bych si ale vyžádal stanovisko autorizovaného servisu nebo dovozce a to nejlépe písemné.
Jednou jsem koukal na tohle: http://www.autoklempirstvi.cz/ někde tam ale píšou, že dělají jen černou barvu, že o šedou nebyl zájem...
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
Zrovna u těchhle jsem si nechal stříkat dutiny, ale stříkali to úplně jinam, než měli.....
Polovička jich zůstala neošetřená.
Jj OK, já je neznám, jen mi padli do oka jako první ve vyhledávači.Jimmi píše:Zrovna u těchhle jsem si nechal stříkat dutiny, ale stříkali to úplně jinam, než měli.....
Osobně nejhorší systém ochrany proti korozi byl Rust Stop - po revoluci jsem se nechal zlákat a oni mi celý auto vystříkali olejem. Takže páchlo, teklo to ze dveří, na vejfuk (dokonce mě jednou chtěli hasit, na katalyzátor to kapalo a hulilo to jako blázen). Hrůza!
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>