E121: Corolla Verso 2.0 D-4D 2003

vše ohledně modelové řady Verso
SpaceMan

E121: Corolla Verso 2.0 D-4D 2003

Příspěvek od SpaceMan »

Ahoj,

předně se omlouvám, pokud jsem špatně zadal předmět mého příspěvku. Ale k věci.

Vzhledem k tomu, že vlastním auto necelý měsíc, je to můj první turbodiesel a znám jeho servisní historii (bylo v rodině), mě překvapila jedna věc a to, že mi v levém horním rohu sem tam rozsvítí žlutá kontrolka motoru. Ptal jsem se na to servismana a povídal mi, že čistili BOV ventil, vstřiky a že se řešili nějaká čidla ohledně čerpadla nafty. A teď to nejzvláštnější - neztratilo to výkon, nekouří to, nežere to vodu ani olej. Spotřeba je necelých 6 litrů na 100km. Prostě všechno se zdá být v pořádku. Vím, že tyhle motory byly náchylnější na kvalitu nafty, ale vzhledem k tomu, že jsem natankoval 3× a z toho 2× u Shell, neměl by to být problém.

Je v Praze někdo z vás, kdo má možnost se podívat na chyby v jednotce (nevím, zda si vede datalogging chyb), popřípadě existuje něco jako vyblikání chyby (self control)? V nejhorším případě je v Praze nějaký rozumný servis, kde nedám 1000,- jen za Dobrý den?
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Zkus tsusho v pruhonicich. :- ) Sem tam se tam podari diagnostika zadarmo a napockani. Jinak pokud nikoho nesezenes, v sobotu budu v prase odpoledne, tak bych ti na to koukl.
Back in Czech.
SpaceMan

Příspěvek od SpaceMan »

aczasa píše:Zkus tsusho v pruhonicich. :- ) Sem tam se tam podari diagnostika zadarmo a napockani. Jinak pokud nikoho nesezenes, v sobotu budu v prase odpoledne, tak bych ti na to koukl.
Ahoj,

díky za ochotu. :thumbsup: Bohužel v sobotu jsem mimo Prahu. Pořádám sraz jiné značky ve Zruči nad Sázavou. Auto bude buď se mnou na srazu a nebo bude zamčené v garáži. To se ještě uvidí dle počasí (na kabrio už to fakt moc není). Každopádně díky za typ. Tsusho (nebo Emil Frey) má teď nějak akci, že za 550,- Ti napíchnout motor a vyčistí a doplní klimu nebo co, tak o tom asi budu uvažovat.

Stejně bych pak rád poznal pár Toyotářů z okolí, aby se dali dělat třeba nějaké rychloscuky a tak :wink:
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Jsem z prahy a pokud jde jen o nacteni chyb, tak to muzu zkusit cteckou co mam, ale pokud nebude svitit kontrolka, chyba tam nebude.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
SpaceMan

Příspěvek od SpaceMan »

mrazik píše:Jsem z prahy a pokud jde jen o nacteni chyb, tak to muzu zkusit cteckou co mam, ale pokud nebude svitit kontrolka, chyba tam nebude.
Super informace... posílám Ti SZ...
SpaceMan

Příspěvek od SpaceMan »

Takže nějaký ten update současného problému. Včera jsem s autem jezdil celý den a kontrolka na mě svítila. Nenastal žádný problém nic. Nedalo mi to a včera jsem to ještě horké omrknul a vše vypadalo v pohodě. Teplota motoru OK, olej OK, nafta OK.

Nechal jsem to do rána stát a před nastartováním jsem se opět podíval do motorového prostoru. Olej OK, nafta OK, ale v nádržce na vodu, co je uprostřed brýlí je celkem málo vody. Je to lehce pod LOW. Je možné, že by to způsobovalo toto?

Dnes jsem sedl do auta, 2-3 minuty jsem ho nechal točit na volnoběh a pomalinku jsem jel do práce. Opět žádný problém a dokonce se ani kontrolka nerozsvítila. Mám takové podezření, že pokud to při startu stojí na rovině, tak je to OK, kdežto když to stojí na kopci, tak svítí. To by vysvětlovalo mojí domněnku....

Nějaké nápady??? :?: :roll:
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Hladinu chladiva toyota asi jako diagnostiku nema, takze mnozstvi chladiva je pro kontrolku irelevantni. Kolik mas oleje? Aby to nebyl tlakem... i kdyz to by svitila spis cervena olej.. nez zluta motor...
Asi nejlepe zajet na diagnostiku, takhle je to strileni do vetru...
Back in Czech.
SpaceMan

Příspěvek od SpaceMan »

aczasa píše:Hladinu chladiva toyota asi jako diagnostiku nema, takze mnozstvi chladiva je pro kontrolku irelevantni. Kolik mas oleje? Aby to nebyl tlakem... i kdyz to by svitila spis cervena olej.. nez zluta motor...
Asi nejlepe zajet na diagnostiku, takhle je to strileni do vetru...
OK, byl to jen nápad. Každopádně oleje je tam dost. Tam bych problém neviděl. Jsem předběžně domluvený, že zítra ráno se na to mrknu s mrazíkem, ale pokud nebude zase svítit kontrolka, tak přečteme asi prd. Nemůže to být jen nějaké vadné čidlo?

Je to prostě úlet... :-(
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Muze to byt vadne cidlo nebo vedeni k cidlu. Mozna predehrivani lambdy. Ale ted jsme se dostali do situace, kdy to muze byt bezmala cokoliv. :-D
Back in Czech.
SpaceMan

Příspěvek od SpaceMan »

aczasa píše:Muze to byt vadne cidlo nebo vedeni k cidlu. Mozna predehrivani lambdy. Ale ted jsme se dostali do situace, kdy to muze byt bezmala cokoliv. :-D
Ano s tím se dá souhlasit. Bojím se však toho, že když zítra nastartuju, tak se to prostě nerozsvítí a stejně z toho nic nevyčtem a já pojedu zase s prázdnou domu, a hned na druhý den, kdy pojedu do Zruče, se to rozsvítí. Nic. Nebudu tady zmatkovat. Každopádně s tím něco chci udělat, páč není to taková ta důvěra v auto, které na Tebe něco hlásí, ale jen když se mu chce to ohlásit.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

NO, kdyby bylo nejhur, Zruc neni zas tak daleko.. :-) Ale hlavne to vypada, ze to nema zasadni vliv na funkci, tak s tim muzes jet klidne tech par desitek km... tam a zpet..
Back in Czech.
SpaceMan

Příspěvek od SpaceMan »

aczasa píše:NO, kdyby bylo nejhur, Zruc neni zas tak daleko.. :-) Ale hlavne to vypada, ze to nema zasadni vliv na funkci, tak s tim muzes jet klidne tech par desitek km... tam a zpet..
Není, jak říkám, olej to nežere, při přidání to funguje normálně, voda je v pohodě. Žádný problém. Je to prostě normální. Ale ta kontrolka... Nic kdyby náhodou zítra nebyl problém, tak to hodím potom někam na profi diagnostiku do Tsusha nebo k Emilovi.. Uvidíme. Třeba to bude nějaká prkotina.
janco1
Člen Týmu

Příspěvek od janco1 »

ahoj nie je to nahodou kontrolka ,ktora kontroluje hladinu v ostrekovaci
toyota corolla verso 2,2 D-4D 100kw
SpaceMan

Příspěvek od SpaceMan »

janco1 píše:ahoj nie je to nahodou kontrolka ,ktora kontroluje hladinu v ostrekovaci
Ahoj, není. to je symblo uprostřed palubky. Tohle je opravdu oranžový / žlutý symbol motoru v levé části nad ukazatelem teploty motoru.

Je to ale celkem dobrá haluz. mám vyzkoušeno, že po 3 startech, kdy se nerozsvítí, se pravidlně na 2-3 starty rozsvítí. Vliv na jízdu to nemá... Těžko soudit. Budu moudřejší až to napíchnu na diagnostiku.
SpaceMan

Příspěvek od SpaceMan »

A ještě jedna věc. Čím může být způsobené, že mi neostřikuje ostřikovač zadního okna. Motorek slyším... :?:
Odpovědět

Zpět na „Verso“