E15 - automatické zamykání

vše ohledně modelové řady Corolla
Satoris
Člen Týmu

E15 - automatické zamykání

Příspěvek od Satoris »

Zdravím,
mám jednu otázku, lze nějak odkódovat/zrušit automatické zamykání při neotevření dveří do určitého času?

týká se auta: corolla E15 r.v. 2008 (je to ta nová)
Příklad:
odemknu dálkáčem,ale neotevřu dveře (např jdu nejdříve pro něco do kufru). po chvíle se auto zamkne.
toto automatické zamykání bych chtěl zrušit. Navíc mám pocit že se mi teďka zamklo i po příjezdu domů samo, ale tím si nejsem teď jist, zda sem v kapse nezmáčkl dálkáč.

díky za tipy.
Maverik
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maverik »

Tak to je divný já mam tedy E12 r.v. 2006 skoro 2007 asi 23 prosince :-) ale tohle mi to nedělá.

Mě se děje toto: Otevřu dálkáčem a pokud do 30 sekund neotevřu auto dveře ale i kufr tak se auto samo zamkne... Je to podle mě ale tak správně... Kdyby se ti náhodou v kapse zmáčklo otevření a ty jsi šel od auta, tak se samo zamkne.
Tobě to opravdu vadí?
Toyota Corolla E12 1,4 D automat
Satoris
Člen Týmu

Příspěvek od Satoris »

Maverik píše:Tak to je divný já mam tedy E12 r.v. 2006 skoro 2007 asi 23 prosince :-) ale tohle mi to nedělá.

Mě se děje toto: Otevřu dálkáčem a pokud do 30 sekund neotevřu auto dveře ale i kufr tak se auto samo zamkne... Je to podle mě ale tak správně... Kdyby se ti náhodou v kapse zmáčklo otevření a ty jsi šel od auta, tak se samo zamkne.
Tobě to opravdu vadí?
docela jo... to že se zavře když nic neotevřu, to bych ještě bral. jenže mě to po 30s zamkne i když v těch 30s vlezu do kufru (mám teda kufr jen na klíček, což mě také štve, že není zvenčí otvírání na máčknutí a je jen klíčkem...)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ono to stale je tak, jak rikal predtim. Nic neotevres... pokud mas dojebany kufr, tak to neda signal jednotce a chova se to jako bys neotevrel nic..... Tak si nech spravit zamek kufru a je to...
Back in Czech.
Satoris
Člen Týmu

Příspěvek od Satoris »

aczasa píše:Ono to stale je tak, jak rikal predtim. Nic neotevres... pokud mas dojebany kufr, tak to neda signal jednotce a chova se to jako bys neotevrel nic..... Tak si nech spravit zamek kufru a je to...
Zamek kufru by mel fungovat, palubka se po otevreni kufru rozsviti a je tam zobrazeno auto s otevrenym kufrem. Takze to bude asi nekde jinde. Nahodou nekdo elektro plany k tomu nema?
Satoris
Člen Týmu

Příspěvek od Satoris »

aczasa píše:Ono to stale je tak, jak rikal predtim. Nic neotevres... pokud mas dojebany kufr, tak to neda signal jednotce a chova se to jako bys neotevrel nic..... Tak si nech spravit zamek kufru a je to...
Zamek kufru by mel fungovat, palubka se po otevreni kufru rozsviti a je tam zobrazeno auto s otevrenym kufrem. Takze to bude asi nekde jinde. Nahodou nekdo elektro plany k tomu nema?
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A ze to neodemyka... logika nejakych lidi mi fakt zustava zastrena... :-(
Back in Czech.
Satoris
Člen Týmu

Příspěvek od Satoris »

aczasa píše:A ze to neodemyka... logika nejakych lidi mi fakt zustava zastrena... :-(
To moc nechapu, kdyztak prosim vysvetlit.

Pro shrnuti:
1) odemknu auto dalkou
2) otevru kufr klickem, na palubce v aute se rozsviti otevreny kufr, tudiz predpokladam ze elektricka cesta funguje. Ale auto se presto po 30s od odemceni dalkou zamkne. Podle reakci ostatnich jim to nedela.

Otazka teda zni: mate nekdo ideu,kde by mohl byt zakopany pes? Pripadne elektro plany nebo info ktera jednotka je u toyot zodpovedna za zamykani. Naslepo se v tom hrabat nechci. Nebo info zda informace o otevreni kufru je posilana po nejake sbernici, po Linu nebo Canu. Nebo jak to u techto modelu je reseny.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

E15 bude uz mit asi CAN bus.

1) OK, ale to musi odemcit i kufr... ale psst...
2) zcela jina cesta je na detekci otevrenych dveri. To je jen cidlo mechanickym zkratovacem.
Je evidentne nejaky problem prave s rizenim zamykani a odemykani, protoze pokud se otevrou dvere a jsou pozitivne diagnostikovany (autem na palubce), musi dat impulz do jednotky aby jiz nezamykal... Zkus prodejce toyota. :-) ber to jako zarucni chybu nebo spatne prostudovany uzivatelsky manual...
Back in Czech.
Satoris
Člen Týmu

Příspěvek od Satoris »

aczasa píše:E15 bude uz mit asi CAN bus.

1) OK, ale to musi odemcit i kufr... ale psst...
to bych bral, jenže u tohodle modelu nelze, pokud rozliším odemčení a otevření... má jen otvírání klíčkem, nebo zevnitř od řidiče táhlem. zvenčí i když je auto odemčené, tak kufr otevřít jen rukou nelze. zvenčí nemá žádný ovládač/kliku/spínač otvírání v záhybu nad spz (jako má třeba octávka a jiné)... musí se použít klíč... to je jedna z věcí které považuji u tohoto modelu za velký nedostatek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ach zo... zatracene... No jo.. .ta moderni doba... :-( Stejne bych to hodil k dealerovi. :-)
Back in Czech.
Vaclav Kopecky
Navigátor

Příspěvek od Vaclav Kopecky »

Mám také E15 r.v. 2008 a také se po čase automaticky zamyká i když otevřu kufr, ber to jako skutečnost. Dálkové neotevírání kufru považuji také za podstatný nedostatek a chtěl jsem to v autorizovaném servisu namontovat, ale bohužel.
Obrázek
reja
Člen Týmu

Příspěvek od reja »

Já teda nevím, ale funkce kufru a odemykání mi připadá OK. Mám E15, r.v. 2012. Příjdu k autu a chci jen do kufru, zmáčknu dálkové tlačítko na otevření kufru, ten se otevře a auto zůstane zamčené. Když dálkově odemknu auto a do 30s neotevřu žádné dveře, tak se auto automaticky zamkne i když si mezitím otevřu kufr - ať už klíčem nebo dálkově. Prostě je to od sebe oddělené. Akorát si člověk nesmí zapomenout klíče v kufru, zabouchnout a mít zamčené auto :-))
Vaclav Kopecky
Navigátor

Příspěvek od Vaclav Kopecky »

reja píše:Já teda nevím, ale funkce kufru a odemykání mi připadá OK. Mám E15, r.v. 2012. Příjdu k autu a chci jen do kufru, zmáčknu dálkové tlačítko na otevření kufru, ten se otevře a auto zůstane zamčené.
Já teda vím, on model E15 roku 2008 oproti E15 2012 je trochu jiný, technický pokrok nezastavíme. Takhle jsem to chtěl před 4roky upravit, ale na dálce mám doteď pouze 2tlačítka.
Obrázek
reja
Člen Týmu

Příspěvek od reja »

Možná by to šlo teď dodělat :-)...mechanicky to zřejmě bude stejné, jen tam bude elektrický zámek a jiný dálkáč...

Vaclav Kopecky píše:
reja píše:Já teda nevím, ale funkce kufru a odemykání mi připadá OK. Mám E15, r.v. 2012. Příjdu k autu a chci jen do kufru, zmáčknu dálkové tlačítko na otevření kufru, ten se otevře a auto zůstane zamčené.
Já teda vím, on model E15 roku 2008 oproti E15 2012 je trochu jiný, technický pokrok nezastavíme. Takhle jsem to chtěl před 4roky upravit, ale na dálce mám doteď pouze 2tlačítka.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“