rav 4 d4d-svieti kontrolka porucha motora

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
alojzo
Člen Týmu

rav 4 d4d-svieti kontrolka porucha motora

Příspěvek od alojzo »

Zdravím rav-károv.Pár mesiacov mám problém s výkonom motora-nereaguje plynový pedál.Začiatok problému bol že som natankoval v Nemecku nekvalitnú naftu.Prešiel som na shell-power a cyklus svietenie puruchy po reštarte s krátkou pauzou sa načas odstránil.Teraz som mal auto v súkr. servise kde mi menili dvojhmotu za jednohmotu -Japan parts a pri skúšobnej jazde zistili slabý ťah motora.Po napojení na uni-diagnostiku sa ukázala chyba P1228.Objednal som sa na diagnostiku toyoty v Hornej Strede.Včera som išiel do Bratislavy a znova začala svietiť kontrolka poruchy motora.Po 2 reštartoch a cca 20 km sa auto samo rozbehlo a reagoval aj plynový pedál .Potom som viac krát stlačil pedál na pár sekúnd až na podlahu a auto dobre reagovalo.Na ceste späť motor pracoval bez problémov dobre.Chcem sa spýtať o radu či mal niekto podobný problém a ako ho odtránil?Preštudoval som veľa námetov a diskúsii len neviem odkiaľ mám začať,ďakujem za rady
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

SCV ventily a vstriky..... vymenit ty prvni a vycistit a nastavit ty druhe.
Back in Czech.
IQvacek
Člen Týmu

Re: rav 4 d4d-svieti kontrolka porucha motora

Příspěvek od IQvacek »

Myslím si, že to bylo čidlo, kt. špatně zareagovalo na danou situaci. Možná bych doporučil po špatné naftě vyčistit EGR.
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“