Sání na 3S-GE

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Jakuza
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Sání na 3S-GE

Příspěvek od Jakuza »

cau lidi, hele jaky mate dojmy ze sani kdyz tam date sportovni otevrenej filtr? nechci nic rikat, bo tak, ale mel sem filtr na dlouhej roure, na kratkej taky ale origo me prijde porad lepsi ..
http://www.hifonics.cz/

MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash :-(
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

IMHO bych hlavní devizu bavlněného! filtru (ať už je otevřený či ne) viděl ve vyšším procentu pohlcených pevných částic. Papírová filtrační vložka má sice zpočátku nižší odpor, ale po pár tisících km jednoznačně vede (*edit) textilní filtr (i vložka).
Nárůst jsem vždy pozoroval pouze hladiny hluku, výkonu moc ne. Ale i tak to nepovažuji za zbytečnost.
Kompromisem může být filtrační vložka z netkané textilie.
Naposledy upravil(a) ombre dne stř 07.06.2006, 07:39, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

No co jsem zatim viděl v mých Celikách filtry (origo. Toyota) i co jsem kupoval náhrady (Fram, JC) tak žádný z nich nebyl papírový. Všechno netkaná textílie.
Jinak ono zasahovat do sání (i výfuku) u atmosférických motorů není zrovna nejlepší nápad. Jedná se o velmi vyváženou a určitě pečlivě spočítanou soustavu a změna je většinou spíš k horšímu. Případně si člověk polepší ve vyšších otáčkách a v nižších ztratí krouťák nebo naopak. Maximálně bavlněnou vložku do originálního sání. Ovšem při její ceně (i když se prý nechá prát) a při ceně normálního filtru (u Matejcka za 230sdph) mi přijde lepší s každou výměnou oleje vyměnit rovnou i vzduchový filtr. Než se dostaneš na cenu bavlněné vložky, tak to auto stejně prodáš....
U turba by snad sportovní filtr měl mít větší význam, ale to by už musel rozebrat někdo fundovanější...
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

No moje zkušenosti jsou že originál je pořád NEJ,...mají to kluci Japonští dobře spočítané a to komplet, takže když to v polovině přerušíte a narvete tam filtr, který stejně saje teplý vzduch od motoru, tak je to jen k horšímu.
Mně osobně to jede nejlépe na originál a to doporučuji i ostatním,..jen jsou to vyhozené peníze za filtry případně komplet celé sání :oops:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

zvuk je zvuk

Příspěvek od micron »

mam rád jak to krásně syčí sportphilter (jako kdyby tam byl lux, nebo párek hadů)...dojem
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“