autobatéria?

vše ohledně modelové řady Verso
Odpovědět
pakito
Člen Týmu

autobatéria?

Příspěvek od pakito »

Ahojte, dnes sa mi stala, okrem inej, takáto nepríjemná vec. Pri odchode z návštevy som svoju Corollu Verso už nenaštartoval. Proste pri štartovaní preblikávali rôzne kontrolky aj obrazovka navigácie občas preblikla, ale ani náznak štartovania. Mal som strach či sa mi niekde nedostala voda, keďže som šiel cez neskutočnú búrku. Neskôr som zavolal známeho na MB triedy A so štartovacími káblami, vtedy sa motor snažil aspoň trochu točiť, ale nenaskočil. Je možné, že mi "umrela" baterka? Ak áno, akú by ste mi odporučili a u koho ju kúpiť za slušné peniaze?

A teraz k tej druhej veci, mladá slečna sa mi pri cúvaní na parkovisku postarala o výmenu vodičových dverí :( . Máte nejaké skúsenosti s vrakoviskami, alebo čistou náhodounemáte na predaj ľavé predné dvere na corollu verso 2007?
Corolla Verso 2,2 D-4D, 130kW, 2007
petsvk
Navigátor

Příspěvek od petsvk »

Zdravím , tie dvere skus sa spytať strýčka Googla :lol: napr.
http://www.autobazar.eu/cz/toyota-corol ... 15952.html
Toyota Yaris II, 1.3 VVT-i, 2008
pakito
Člen Týmu

Příspěvek od pakito »

jasné, že som použil googla, a našiel som aj tieto dvere na ktoré si dal link, ale pán je na dovolenke a tak som skúšal šťastie ešte aj tu :)

edit: Tak bola to batéria, bol som si požičať v predajni, mali jednu ojazdenú 80 Ah a chytilo na prvý šup, tak už len kúpiť nejakú fajnú baterku a môžem sa pustiť do tých dverí.
Ďakujem vám za rady.
Corolla Verso 2,2 D-4D, 130kW, 2007
udo
Manager Týmu

Re: autobatéria?

Příspěvek od udo »

Jen doplním k baterii: taky mi na CoV 2.2 znenadání odešla baterka. Bylo to v létě, v měststkém provozu, po půlhodině jízdy během pětiminutové odstávky, a nedávala předtím nijak zřetelně vědět. Přišel jsem k teplému motoru a ani otočka. Prostě se v baterce něco podělalo a odešla do kytek během pár (desítek) minut. Pokoušel jsem se to nahodit z Fabie 1.2 přes hobbymarketové kabely, taky ani škyt. Podobně dopadla přenosná baterie asistenční služby. Později jsem seznal, že hluboce vybitá baterie této velikosti plus tenké kabely kladou takový odpor, že bylo bez šance to nahodit tak slabým zdrojem proudu, jakým je (byť nastartovaná) benzínová Fabie. Tohle když se vám stane, tak to musíte zkusit nějakou dodávkou apod. anebo rovnou montáží baterie vhodné pro takhle velký diesel.
Odpovědět

Zpět na „Verso“