Stránka 1 z 5

Karosérie

Napsal: ned 03.06.2012, 20:49
od stani
Co mohu doporučit já:

Šampon(mytí): Citrus Wash Clear a Citrus Wash & Gloss(není vhodný dohromady spolu s nano produkty). Oba jsou silné koncentráty = vydrží vám velmi dlouho, v řádech měsíců nebo dokonce i roků.

Dekontaminace:
a) CarPro TarX - odstranění organických a anorganických znečištění.
b) CarPro IronX - odstranění polétavé rzi(výborný i na čištění disků)
Nebo dva v jednom - Car Pro TRIX Iron & Tar Remover
c) dekontaminační hmota Clay(používatt nejlépe s lubrikantem - např. Luber)

Čištění a Leštění: k čištění je výborný prostředek Vertua Bond(nesmí se používat pod nano produkty). Ostatní třeba zde.
K leštění je samozřejmě nejlépe použít strojní leštičku. Ne však rotační(kde může dojít ke spálení laku nebo vzniku hologramů), ale excentrickou a to pouze profi - k tomu určenou, s ní to zvládne i začátečník a laik. Anebo použít ruční leštění - tady se ovšem nedosáhne nikdy takového efektu(a může příp. dojít ke vzniku hologramů). Jinak profíci leští karosérii s el. leštičkou i několik hodin(třeba 6, 8!). Výborný produkt který mohu pro leštění doporučit(jako jeden z mála jde opravdu použít i pro ruční leštění, výrobce uvádí žádné hologramy ani při ručním leštění) - CarPro Fixer. Další produkty třeba zde.

Ochrana laku:
a) přírodní vosky - tuhé vosky. Někdo na ně nedá dopustit, i když je s nimi větší pracnost a v konkurenci nových technologií nemají tak dlouhou dobu účinnosti. Je třeba ovšem říci, že co do hloubky a kvality lesku nemají na karnabské vosky ani nejnovější hi-tech produkty. Některé jsou i špičkové(špičkově drahé).
b) syntetické vosky a sealanty - tekuté. Sem patří i nano produkty.
Jako velmi dobrý představitel tekutých syntetický vosků je např. Optimum Car Wax(vydrží 6 měsíců).
Pak jsou už nano hi-tech produkty, nejnovější trend, známý představitel je od firmy CarPro CQuartz(sám jsem ho aplikoval), nejlépe nověji pak Opti-Coat od Optimum. Dále pak Gtechniq, nebo nově NanoPaint(zatím žádné reference). Nano produkty ovšem musí přijít přímo na holý - vyčištěný a odmaštěný lak, aby se správně přichytily. K tomu slouží např. CarPro Eraser nebo Isopropanol, popř. nový NanoCleaner(zatím žádné reference).

Napsal: stř 13.06.2012, 14:36
od stani
Jak už jsem napsal jinde, tady je postup který jsem nedávno použil.

Pokusím se zkráceně popsat mou poslední zkušenost s péčí o karoserii, při použití nano keramiky CQuartz od CarPro. Zatímco video jak ho aplikovat, vypadá směšně jednoduše, praxe(příprava před tím) je zcela jiná.
Co jsem tedy musel udělat:
- umytí s šamponem Citrus Wash Clear a usušení
- CarPro TarX
- umytí a usušení
- CarPro IronX
- umytí a hned dekontaminační hmota Clay(s lubrikantem)
- umytí a usušení
- vyleštění pomocí CarPro Fixer
- umytí s šamponem Citrus Wash Clear a usušení(tady to usušení je dost důležité, protože jen po umytí vznikají zaschlé kapky, jsou viditelné hl. na tmavších lacích)
- aplikace CarPro Eraser
- finální aplikace CQuartz
- pak se to musí nechat myslím 12h v klidu a v garáži
Normálně je to práce na dva dny, ovšem mě se to podařilo za jeden: od rána od 8h do 18h do večera, ale byl to záhul.
Výsledek: auto vypadá (opravdu!) jak nové, jako kdyby právě vyjelo z fabriky. Takto mi to vydrží, tedy protekce laku je (pokud nebudu používat kartáčové mytí) - až 2 roky. Náklady bez práce: cca 4 -5t. Kč. Je to tedy použití toho momentálně nejlepšího.

-----------
jiná možnost, s použitím Optimum Car Wax(výdrž 6 měsíců):
stejný postup jako v předchozím případě(šampon může být Citrus Wash & Gloss), akorát namísto CarPro Eraser se použije Vertua Bond(nebo V4 Extreme All-In-1 Polish) a pak samotný Car Wax.
----------------
jiný postup:
šampon Citrus Wash & Gloss, TarX a IronX(popř. jen TRIX), Clay, V4 Extreme All-In-1 Polish, Optimum Car Wax.
-----------
Pro nenáročné:
šampon Citrus Wash & Gloss, TRIX, V4 Extreme All-In-1 Polish.
-----------
Pro absolutně nenáročné a šetřílky(až tolik jim na tom nezáleží) :wink: :
šampon z ruční myčky a V4 Extreme All-In-1 Polish

Napsal: stř 13.06.2012, 20:37
od krchovman
mno nevím čéče , ale možná jsi mohl zkusit náš nanopaint a ušetřil by jsi 3-4tis 100ml nanopřípravek a nanocleaner 534,- + nějaké ty čističe jako předmytí....(časově asi cca stejně náročné).....

Napsal: stř 13.06.2012, 20:53
od stani
krchovman píše:mno nevím čéče , ale možná jsi mohl zkusit náš nanopaint a ušetřil by jsi 3-4tis 100ml nanopřípravek a nanocleaner 534,- + nějaké ty čističe jako předmytí....(časově asi cca stejně náročné).....
Jasně, ale já o tom českém nano ještě nevěděl. Také nejsou na něj (zatím) žádné reference. A stejně zůstává šamponování, čištění a leštění, až pak nakonec by přišel ten váš nanocleaner a nanopřípravek(tudíž úspora tak max. 1000Kč).
Přičemž to leštění je velmi důležité - na co protekce pro nevyleštěný(a tedy ne pěkný) lak?

Napsal: čtv 14.06.2012, 16:48
od krchovman
To bych chtěl vidět na vlastní oči ten výsledek, tu dřinu si dovedu představit ..... :wink: 8)

Napsal: čtv 14.06.2012, 16:53
od stani
Dřina to je, ale teď si vezmi klasický tuhý vosky - tam to musíš obnovovat každý tři měsíce a ještě dávat pozor čim a jak to meješ. :wink:

Napsal: čtv 26.07.2012, 19:30
od m5t
Napíši to i sem, varuji před odborníky z Automyčky Express - za nemalý peníz provedou jen normální umytí a ochrana laku je nulanulaprd- absolboval jsem program Elegance+Hi-tech . Na jejich stránkách jsou to samé superlativa a nano sem nano tam, ale výsledek je katastrofa.

Napsal: pát 10.08.2012, 15:58
od stani
krchovman:

1) Jakou životnost(časovou) má Supreme NanoPaint?

2) Jak je to s ochranou? Dokáže NanoPaint to samé co CQuartz od CarPro, respektive už někdo zkoušel to samé jako je na tomto videu(na konci)?

Napsal: pát 10.08.2012, 18:15
od meryz.07
m5t píše:Napíši to i sem, varuji před odborníky z Automyčky Express - za nemalý peníz provedou jen normální umytí a ochrana laku je nulanulaprd- absolboval jsem program Elegance+Hi-tech . Na jejich stránkách jsou to samé superlativa a nano sem nano tam, ale výsledek je katastrofa.
No rozhodně bych neplatil nikomu za to,aby mi mohl umejt auto...když to mám jako koníček...vím,že si to udělám pořádně (auto) , vím,co používám za kosmetiku....a mám to gratis... :wink:

Napsal: sob 03.11.2012, 09:08
od stani
Tak je tu novinka od CarPro - Cquartz FINEST.

Napsal: pát 04.01.2013, 13:32
od krchovman
stani píše:krchovman:

1) Jakou životnost(časovou) má Supreme NanoPaint?

2) Jak je to s ochranou? Dokáže NanoPaint to samé co CQuartz od CarPro, respektive už někdo zkoušel to samé jako je na tomto videu(na konci)?
1) životnost to má podle toho co píše výrobce 10-20 tis km
já to mám na půlce auta (kapota-střecha-zad.kapota,,boky né) od cca května najeto 15tis a střecha a zadní kapota ok přední kapota je fuč(taky je fakt, že jezdím převážně na ostravsku a tu je luft jak šmyrgl papír!
2) abych pravdu řekl, neměl jsem to odvahu vyzkoušet ... ale vím jedno, (protože kolega si s tím udělal celé auto) myje se to fakt suprově a jestli má někdo problém s ptačím trusem vypáleným do laku a hmyzem , tak to je prostředek, který funguje (ovšem nesmí to být člověk jako já, co myje auto jednou za půl roku-tady už nepomůže ani svěcená voda....)a spotřeba je fakt minimální- na tryskáč jednoho nejmenovaného pána jsme spotřebovali na 140m2 méně než0,9l impregnační složky
takže pokud jsou další dotazy a já na něznám odpověď tak sem snimi :wink:
další dotazy můžete směřovat i na : lestenieaut.sk
tomu jsem poslal vzorek k testování(udělal to sice posvém, ale ten vosk, co dal navrch už je určitě pryč a zůstala naše protekce.

Napsal: pát 04.01.2013, 14:50
od aczasa
Ono spis ty sracicky (nikoliv ofenzivne) nevydrzi teplotu a mechanicke naruseni kaminky atp.. Navic vydrz v km je pekna, ale u me by to bylo na mesic.. :-) Coz si dokazu predstavit, ze nejlevnejsi "srac" od filsonu nebo tak zvladne vydrzet zuby nehty taky...

Napsal: pát 04.01.2013, 15:14
od krchovman
no , s tou teplotou nemáš pravdu, protože já to mám z půlky na krbovém skle i na sklokeramické desce a věř nebo né , na té sklokeramice je to už 6 měsíc(samozřejmě že pod kastrolama už je to vypalené, ale jinak to tam je pořád vidět) a na tom krbovém skle to vydržerlo (zevnitř) skoro měsíc!!! topení!!!
jó, a boky auta vydrží mnohem déle! nejhorší je čelo a kapota

Napsal: pát 04.01.2013, 15:19
od stani
Ach jo... :(
Už je to tu zas, flamewar.

Jasně, firmy jako CarPro, ojebávají celý svět, "ojebali" už miliony lidí, jen tady na tomto foru jsou ti praví odborníci... :roll:

Napsal: pát 04.01.2013, 15:23
od aczasa
No jo.. protoze na ty opravdu fungujici pripravky neni mozne udelat negativni nazor. .:-) JInak by se dostaly do kategorie "jako ojebavka". :-) Neboj, zkusil jsem kde co a nejlevneji mi vychazi po deseti letech komplet prelakovat... Mas to pak mnohem hezcejsi nez kdyz to bude kazdy rok balzamovat... Obzvlaste jak se budes priblizovat k deseti letum.