O péči o vzhledu(detailingu) všeobecně - rady a tipy.

Uživatelský avatar
stani
Věčnej rejpal
Příspěvky: 876
Registrován: úte 07.02.2012, 16:05
Bydliště: Č. Budějovice

O péči o vzhledu(detailingu) všeobecně - rady a tipy.

Příspěvek od stani »

Takže jsem nechal založit tuto novou sekci.

Jak již píši v diskuzi u Avensis, každý z nás má při péči o své auto dvě možnosti:

a) kupovat a používat běžné prostředky, např. ze supermarketů

b) kupovat a používat kvalitní a hi-tech produkty

U první možnosti se musí počítat s tím, že je budu muset aplikovat častěji a s horším výsledkem, u možnosti druhé, s velmi výborným výsledkem a o hodně delší výdrží, ovšem tyto produkty vyžadují často (i velmi)náročnější přípravu a za úplně jiný peníz. Finanční stránku si musí každý propočítat sám - zda se mu vyplatí aplikovat levnější produkty častěji anebo dražší na delší dobu(je tu ovšem i praktická stránka věci - za tomu je v praxi opravdu tak, jak u kterého produktu slibují).

K těm známým webům patří: detailing.cz, chemicalguys.cz, detailingshop.cz(a s ním spojený detailingclub.cz), nově nano4you.cz(nano4peace.cz) a jistě přibudou i další.

Co se současného trendu týče, vše se posouvá k používání nano technologie.

Např. při údržbě karosérie se opouští koncept klasických vosků(nabízí hlavně detailingshop.cz), i když tyto mohou být hezké, voňavé, kvalitní, nebo i špičkové(špičkově drahé).
Hlavní nevýhodou je krátká doba účinnosti, pracnost. Ovšem na druhé straně uznávám, že se najdou tací, kteří si často s klasickými vosky vyhrají, mají potřebu "svého miláčka" často leštit a opečovávat.
Ale i u vosků je nyní spíše trend k menší náročnosti a jednoduchosti - např. Optimum Car Wax(vydrží 6 měsíců).

Jak už jsem ale psal, nejnovější trend je v nano produktech, mezi nejznámější patří asi Gtechniq(u nás dost předražený), CarPro s jeho CQuartz(výdrž až dva roky - sám jsem si ho aplikoval), nověji pak Opti-Coat od Optimum.

Tady jsou příkladné ukázky využití těchto hi-tech nano produktů a nejsou to žádné reklamní triky "od Horsta" :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=Da10NISZm_s
http://www.youtube.com/watch?v=468L0EijgnY&feature=related

Jak už jsem ale psal, před aplikací těchto nano produktů, musí(zákonitě) předcházet (někdy i velmi) náročnější příprava - je to z prostého důvodu: aby se nano produkt dobře přichytil a vstřebal a tudíž měl své vlastnosti(vynikající výsledek a dlouhodobý efekt).
Tomu se budu věnovat v dalším příspěvku.

Jinak ohledně rad kolem produktů, postupů, návodů, řešení problémů, doporučuji detailing.cz.
Jak už jsem psal, u nás se prodejem těchto produktů zabývá především detailingshop.cz(klasické vosky, hl. produkty od firmy Dodo Juice), pak velmi dobrý chemicalguys.cz(hl. produkty od velmi dobré firmy Chemical Guys, ale po emailu jsou schopni zajistit ihned i jiné, třeba CarPro), nebo nyní nově i nano4you.cz(nano4peace.cz)(zatím nemám reference) a případně další.

Nejznámější a nejlepší firmy v tomto oboru jsou Chemical Guys, Optimum, CarPro, Gtechniq, Dodo Juice, Swissvax.

V oblasti praktického detailingu(hl. tedy péče o karosérii) je odborníkem Matěj Vepřek.

Takže tato sekce by měla být především o velmi kvalitních produktech, které opravdu fungují.
Naposledy upravil(a) stani dne úte 02.04.2013, 11:38, celkem upraveno 14 x.
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
Čepo
Věčnej rejpal
Příspěvky: 1030
Registrován: úte 12.01.2010, 13:42
Bydliště: Opavsko

Příspěvek od Čepo »

Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Uživatelský avatar
stani
Věčnej rejpal
Příspěvky: 876
Registrován: úte 07.02.2012, 16:05
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvek od stani »

Takže slibovaná praktická část.


Spousta lidí řeší(nebo chce řešit) vzhled svého auta např. uvažováním "no, umeju auto a pak koupim(v supermarketu) ňákou leštěnku nebo vosk a je to"....
Pokud to někdo chce řešit tímto způsobem, tedy nechce se vzhledem příliš zabývat a dávat více peněz za kvalitnější prostředky, pak to samozřejmě také lze, ale výsledek bude takový jaký bude...
I při tomto zjednodušeném uvažování je ovšem třeba vzít v potaz jak a čím auto umyji, jak a čím odstraním různou kontaminaci a znečištění, že budu muset různé povrchy(karoserie, sklo, plasty, atd.) jinak ošetřovat, že budu muset asi očištěný(a vyleštěný) povrch i nějak chránit, aby to nějakou dobu vydrželo.

Pokud ale chci aby ta péče o vzhled byla kvalitní, musím k tomu přistupovat zcela jinak.
Vždy se jedná o následující postup: umytí - vyčištění(dekontaminace) - leštění(hloubkové čištění) - protekce.
Zkrátka nebudu něco aplikovat na zaprasený povrch a také pak ten vyčištěný a vyleštěný povrch musím potom nějak chránit, aby to nějakou dobu vydrželo a práce nepřišla vniveč.

Dost často lidi říkají, že detailingové produkty jsou dost drahé. Ano, za kvalitu se platí, tak to bylo vždy a bude. Ne vždy však je to pravda, někdy se jedná o koncentráty, které naopak pak vyjdou mnohem levněji i než běžné supermarketové prostředky(o kvalitě ani nemluvě).
Dám jeden příklad: ve vlákně Interiér píši hned na začátku o prostředku greenCLEAN - který se ředí 1.10 až 1:30. Sám jsem ho vyzkoušel a i kdyby jsem použil jen tu nejmenší koncentraci, pak mám z toho 10 balení, započítám-li destilovanou vodu na ředění, tak mi pak jedno balení vyjde cca na 30Kč - což je za tak velmi kvalitní výrobek směšná cena.

Často dělají také lidi chybu, že aplikují prostředky na slunci, na rozpálený povrch, anebo třeba po dokončení začne pršet(= všechna práce je vniveč). Proto když se pustím do opravdu kvalitní péče, je třeba mít k tomu i garáž(pokud ji nemám, na den dva si ji vypůjčím) - dobře osvětlenou, aby se eliminovalo výše napsané.
Téměř veškeré prostředky se musí aplikovat nejlépe při pokojové teplotě(nebo min od 10st.) a také potřebují určitý čas k tomu aby se správně "vstřebaly", přichytily, přilnuly a po tento čas nesmí být vystaveny např. přímému slunci, dešti, mrazu, apod.
Taktéž je většinou třeba se následně vyvarovat nevhodné údržby(např. kartáčové mytí, apod.).

Vím, je to více práce a starosti než při "vomytí auta a aplikování ňáké leštěnky", ale pokud to myslím opravdu vážně a kvalitně, jinak to nelze.
Pokud chceme dosáhnout co nejlepšího a hlavně dlouhotrvajícího efektu, je třeba používat kvalitní detailingové produkty.
Pokud navíc používáme nejnovější hi-tech produkty, tedy hlavně nano, pak je té práce a starostí ještě více, ale výsledek stojí za to.


Pokusím se zkráceně popsat mou poslední zkušenost s péčí o karoserii, při použití nano keramiky CQuartz od CarPro. Zatímco video jak ho aplikovat, vypadá směšně jednoduše, praxe je zcela jiná. Ostatně kompletní postup popisuji ve vláknu Karoserie.
Co jsem tedy musel udělat:
- umytí s šamponem Citrus Wash Clear a usušení
- CarPro TarX
- umytí a usušení
- CarPro IronX
- umytí a hned dekontaminační hmota Clay(s lubrikantem)
- umytí a usušení
- vyleštění pomocí CarPro Fixer
- umytí s šamponem Citrus Wash Clear a usušení(tady to usušení je dost důležité, protože jen po umytí vznikají zaschlé kapky, jsou viditelné hl. na tmavších lacích)
- aplikace CarPro Eraser
- finální aplikace CQuartz
- pak se to musí nechat myslím 12h v klidu a v garáži
Normálně je to práce na dva dny, ovšem mě se to podařilo za jeden: od rána od 8h do 18h do večera, ale byl to záhul.
Výsledek: auto vypadá (opravdu!) jak nové, jako kdyby právě vyjelo z fabriky. Takto mi to vydrží, tedy protekce laku je (pokud nebudu používat kartáčové mytí) - až 2 roky. Náklady bez práce: cca 4 -5t. Kč. Je to tedy použití toho momentálně nejlepšího. O jiných možnostech si můžeme napsat ve vláknu Karosérie.
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
Uživatelský avatar
stani
Věčnej rejpal
Příspěvky: 876
Registrován: úte 07.02.2012, 16:05
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvek od stani »

Další nový eshop.
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
Uživatelský avatar
DORIS
Člen Týmu
Příspěvky: 6
Registrován: pát 13.02.2015, 16:14
Bydliště: Ostravsko

Re: O péči o vzhledu(detailingu) všeobecně - rady a tipy.

Příspěvek od DORIS »

Zdravím Vás,
protože jsem se také stala šťastnou majitelkou Toyoty, zaregistrovala jsem se na tento klub a ráda bych se s Vámi podělila mimo jiné i o své osobní zkušenosti s péči o auta. Již mnoho let se zabývám právě péči o lak a další materiály auta a protože mi rukou prošly desítky výrobků od těch levných až po ty velmi drahé, mohla jsem si udělat obrázek o tom, jak co funguje, jakou má trvanlivost a zda cena koresponduje s kvalitou.
Ráda se koukám na práci detailerů a fajnšmekrů, kteří si potrpí na velmi drahé značkové produkty, dodržují jednotlivé procedury při leštění a mytí - je to hezká záliba a práce člověka šlechtí. Také mne to nějakou dobu bavilo, ale zjistila jsem, že špičkový a trvanlivý výsledek lze docílit i jinou cestou. Hodně jsem totiž laborovala s laky na modelech aut - dělám je i profesionálně - a tam jsou oproti skutečným autům podstatně přísnější kritéria pro bezvadný vzhled a hlavně jeho dosažení co nejšetrnější cestou. Například:
http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=15 ... 0#p1492997
Ostatně lak na modelech je daleko tenčí (krycí vrstva cca 10-15 mikronů) a měkčí než ten na skutečných autech. A tam jsem mohla krásně porovnávat účinnost a šetrnost různých produktů. Bohužel ne vždy ty nejdražší výrobky byly opravdu tak kvalitní a hlavně šetrné, jak bych očekávala. Právě přísná kritéria v modelaření mne přivedla k experimentování, kdy jsem si vytvořila vlastní přípravky, jež používám i na skutečných autech.
Výsledný efekt můžete posoudit sami:

http://www.mazdaclub.cz/forum-tema/m6-g ... sage132296

Takto vypadá lak na 23 let starém Nissanu a níže je 8 let stará Mazda 6 - o všechna tato auta pečuji stejnou technologií a voskem, který si pro tento účel připravuji:
http://www.mazdaclub.cz/user_images_category.php?id=590

K voskování používám jediný přípravek, který umí ošetřit nejen lak, ale i další materiály exteriéru a zajistí dlouhodobou konzervaci. Složení směsi umožní následné umývání laku pouze čistou vlažnou vodou, žádnou chemii nepoužívám.

Kdysi, jak jsem z tímto způsobem voskování začínala, jsem měla dva typy směsí z obyč leštěnek, vosků a dalších přípravků - hledala jsem náhradu místo vosků od finského výrobce Korrek (s tím jsem byla hodně spokojená), bohužel se vytratil z obchodní sítě v ČR.
V posledních šesti letech však používám jedinou-celoroční směs složenou z jiných přísad, které umožní vyleštění a konzervaci laku a dalších materiálů auta v 1-2 krocích s trvanlivostí až 1 rok.

Reference mých klientů, např.:
http://www.mazdaclub.cz/forum-tema/pece ... sage130307
http://www.mazdaclub.cz/forum-tema/m6-g ... sage133220
http://www.mazdaclub.cz/forum-tema/mazd ... sage134696
http://www.mazdaclub.cz/forum-tema/pece ... sage131139
http://www.mazdaclub.cz/forum-tema/pece ... sage121419

Svou technologii nechci nikomu vnucovat. Pouze zastávám vlastní filozofii, že dokonalý a trvanlivý výsledek lze docílit i snadnou, šetrnou a cenově přijatelnou cestou.


Doris
Uživatelský avatar
biscuit
Věčnej rejpal
Příspěvky: 7627
Registrován: stř 05.09.2007, 12:24
Bydliště: Benátky v Podhůří

Re: O péči o vzhledu(detailingu) všeobecně - rady a tipy.

Příspěvek od biscuit »

ahoj doris. nemusis se bat to pojmout rovnou komercne a predstavit to, co prodavas ;-)
jen to linkovani na ten ee mazda web, odkud me vykazali pro vlastni nazor, odlisny od gestapo metod tam, se mi moc nelibi. tady je svobodne forum, tak vitej a neboj se ;-)

jestli se nepletu, tak tam je linkovani na cizi fora snad primo zakazane :biggrin: :lol:
1992 AT180 coupé | 1997 AE101 GLi sedan | 1995 MX-3 V6 | 2017 M3 BN Revolution Top | 2020 CX-3 Takumi
...To auto neni naše ani cizí, to auto neni v realitě vizí. To auto neni to, na co si hraje. To je taková škoda...
Uživatelský avatar
DORIS
Člen Týmu
Příspěvky: 6
Registrován: pát 13.02.2015, 16:14
Bydliště: Ostravsko

Re: O péči o vzhledu(detailingu) všeobecně - rady a tipy.

Příspěvek od DORIS »

Ahojky a děkuji za milá slova. Mám rovněž výhrady k dění na MC a omlouvám se za ty linky. Snažím se svými nápady pomoct dalším lidem, kteří jsou podobně jako já milovníky aut a hledají co nejsnadnější cestu k šetrné a zároveň kvalitní péči. Právě ty odkazy a reference z MC jsem použila k představení své práce a zároveň jako zpětnou vazbu od různých lidí, kteří mé vosky používají. Hodně mi záleží na spokojenosti všech, kteří se pro moji technologii rozhodnou.
aczasa
Věčnej rejpal
Příspěvky: 8220
Registrován: stř 07.05.2008, 10:32
Bydliště: Litomyšl

Re: O péči o vzhledu(detailingu) všeobecně - rady a tipy.

Příspěvek od aczasa »

Levna a kvalitni pece neexistuje. Jakakoliv pece he draha. :-)))
Back in Czech.
Uživatelský avatar
DORIS
Člen Týmu
Příspěvky: 6
Registrován: pát 13.02.2015, 16:14
Bydliště: Ostravsko

Re: O péči o vzhledu(detailingu) všeobecně - rady a tipy.

Příspěvek od DORIS »

Mno, já si to také myslela, nicméně z vlastních zkušeností jsem se přesvědčila, jak funguje marketing a placebo efekt a že ani u drahých výrobků není zaručeno, že jsou nejlepší. Pro mne je zásadní poměr cena/užitná hodnota/kvalita.
Nejsem samozřejmě tak "bohatá", abych kupovala "levné" věci; neuznávám výrobky druhořadé kvality ze supermarketů - kdysi jsem s nimi začínala a nebylo to vončo, ale třeba dát 1000Eur za kelímek karnauby je pro mne taky mimo mísu. Pochopitelně, jsou lidé, kteří si na to potrpí a chtějí svému autu dopřát to nejlepší, co na trhu existuje. To chci i já, přesto nemusím takové věci přeplácet. To, že používám cenově přijatelnou variantu v péči o lak, neznamená, že je to péče levná. :idea:
aczasa
Věčnej rejpal
Příspěvky: 8220
Registrován: stř 07.05.2008, 10:32
Bydliště: Litomyšl

Re: O péči o vzhledu(detailingu) všeobecně - rady a tipy.

Příspěvek od aczasa »

Neboj. Pro me je jakakoliv pece spatna, draha a tak.. Proto reknu nesmysl...
Back in Czech.
Uživatelský avatar
stani
Věčnej rejpal
Příspěvky: 876
Registrován: úte 07.02.2012, 16:05
Bydliště: Č. Budějovice

Re: O péči o vzhledu(detailingu) všeobecně - rady a tipy.

Příspěvek od stani »

Ahoj a díky za "nový vítr". :D

Ale píšeš o voskách, respektive o "svém vosku".
Ovšem před nanášením jakéhokoli vosku (či leštěnky) musí předejít tvrdá příprava - očištění, vyčištění a dekontaminace laku. Až pak se může leštit. :wink: A pokud se jedná o "běžný vosk", ten je pak třeba chránit, musí přijít nějaké protekce. Tedy pokud to samotný vosk sám neobsahuje, jako např. Optimum Car Wax - který je momentálně špička. Ale jak psáno, vydrží max. půl roku. Ještě se myslím nikomu nepodařilo, aby u tekutých vosků (u běžných "pevných", ani nemluvě - tam je to otázka spíše týdnů), byla současně ochrana více jak 6 měsíců.
Ano, existují protektanty na bázi nano keramiky, jako např. tady, které vydrží i více jak jeden rok, ale tedy se samozřejmě nejedná o žádné vosky(či leštěnky), nýbrž a jen o ochranu.
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
Uživatelský avatar
DORIS
Člen Týmu
Příspěvky: 6
Registrován: pát 13.02.2015, 16:14
Bydliště: Ostravsko

Re: O péči o vzhledu(detailingu) všeobecně - rady a tipy.

Příspěvek od DORIS »

aczasa: V pohodě. :wink: Pro mne je to záliba a taky možnost si jednou za čas pořádně rozhýbat páteř a odreagovat se i jinak, než za volantem..... Na prvním místě však preferuji investice do techniky - ta musí fungovat 100%. Ten naleštěný kabátek je jen jakousi pomyslnou třešničkou na dortu, která tu dobře fungující techniku pod kapotou zastřešuje.

stani: Ahoj a předně díky za zajímavé a cenné informace ohledně péče o lak, které v příspěvcích výše uvádíš. Stále hledám možnosti a cesty, jak dělat věci lépe. Mnohé z těch výrobků jsem také vyzkoušela, spousta z nich je opravdu vynikajících.
Co se týče postupu při péči o lak, tak hodně se mi kdysi osvědčila kosmetika Korrek, jejich vosky vydržely poměrně dlouho a práce s nimi byla jednoduchá - příprava, následovalo leštění + konzervace v jednom a následně se auto mylo čistou vodou případně jejich šamponem - ten ale vosk trochu sundával. Pak se však tato kosmetika z obchodů vytratila a já zkoušela jiné výrobky a postupy dle doporučení lidí, co se péči o lak zabývali. Několikrát jsem prováděla i kompletní proceduru od pečlivé přípravy, přes leštění až po konzervaci + auto umývala rovněž určenými prostředky. Jednalo se o značkové výrobky, které doporučují i lidé z detailingu. Nicméně problém byl s trvanlivostí konzervace - musela jsem to opakovat 3-4 za rok a výsledný efekt mi přišel vzhledem k vynaloženému úsilí a ceně za všechny ty přípravky poněkud "vlažný". Navíc mne dost potrápily šampóny, které negativně ovlivňovaly chod el. oken - ta se začala v lištách zadrhávat - stávalo se to po každém umytí a pomohlo jedině důkladné promazání olejem. Přikládala jsem to částečně i za vinu stáří auta ( tehdy měl Nissan za sebou už hezkých pár let provozu), nicméně pokud jsem ho myla jen čistou vodou, okna fungovala O.K.
Takže jsem od toho odešla a postupně vylepšovala to, co se mi osvědčilo. Nyní postupuji bez složité přípravy - auto velmi důkladně umyji, vysuším a následně aplikuji první vrstvu vosku/směsi - ten odstraní i zažranou špínu, organické nečistoty a šetrně vyleští lak. Po tomto vyleštění následuje druhá aplikace téhož vosku - už ale provádím "měkčí leštění" a po 2-3 hodinovém zaschnutí vše doleštím mikrovláknem a následně jelenicí.
Složení vosku umožňuje následné umývání auta pouze čistou vodou bez další chemie (umývám pouze ručně). Díky tomu se vosk z laku nesundává tolik, jako při použití většiny druhů šampónu, a vydrží chránit lak velice dlouho. Nyní si účinky vosku testuji na té červené Toyotce. Chystám se natočit video, jak s voskem pracuji a jak funguje i na dalších materiálech exteriéru auta. Mnoho klientů mne o to žádalo, neboť ne všichni mají možnost přijet pro vosk ke mne a vyzkoušet si práci s ním. Mohu to video vložit i sem včetně velmi podrobných snímků laku skutečných aut.

Níže přiložené fotky ukazují účinnost, jemnost a zároveň i šetrnost směsi, kterou používám pro leštění a konzervaci laků na skutečných autech; právě u modelů, kde musím po vytvrdnutí laku celou karoserii přeleštit, se i sebemenší nedostatek mnohonásobně prokreslí:
Přílohy
11583_011.jpg
(223.87 KiB) Staženo 12914 x
11582_017.jpg
(229.14 KiB) Staženo 12914 x
11584_003.jpg
(226.81 KiB) Staženo 12914 x
Naposledy upravil(a) DORIS dne pát 13.02.2015, 21:01, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
stani
Věčnej rejpal
Příspěvky: 876
Registrován: úte 07.02.2012, 16:05
Bydliště: Č. Budějovice

Re: O péči o vzhledu(detailingu) všeobecně - rady a tipy.

Příspěvek od stani »

"... ten odstraní i zažranou špínu, organické nečistoty a šetrně vyleští lak..." Na toto je starý dobrý V4 Extreme All-In-1 :D A následně ten Optimum Car Wax, a je hotovo. Ozkoušené kvalitní přípravky, výdrž několik měsíců.
Jako kvalitní šampon(koncentrát) doporučuji Citrus Wash Clear. Jinak nepoužívat strojní myčky, jen ruční mytí, je samozřejmost.
Ale znovu opakuji: na starý kontaminovaný lak jen omytí nestačí, je třeba odstranit polétavou rez, organické a anorganické zbytky - jsou to často částečky velmi malé, prostým okem nepozorovatelné, ale pokud se zaleští do laku, je ten lak pak degradován, a pak pomůže už jen mnohohodinové strojní leštění, kdy se musí strhnout vrstva laku. Takže na to pozor. :)

Ale jinak ti DORIS moc fandím, jen tak dál. Je to pro mě velké překvapení, že se do toho pustila i žena, navíc která má i velké zkušenosti. :wink:
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
Uživatelský avatar
DORIS
Člen Týmu
Příspěvky: 6
Registrován: pát 13.02.2015, 16:14
Bydliště: Ostravsko

Re: O péči o vzhledu(detailingu) všeobecně - rady a tipy.

Příspěvek od DORIS »

Děkuji moc za cenné rady a tipy, určitě vyzkouším. Snažím se svůj vosk stále vylepšovat a přizpůsobovat moderním lakům i požadavkům klientů. Povedlo se mi třeba upravit složení tak, že je možné to používat i na okna. Na bočních sklech to vydrží hodně dlouho, na čelním a zadním skle ten vosk předčasně sundávají stěrače, ale i tak to dost pomohlo, co jsem před zimou vyzkoušela.
Nahodím časem to video a fotky, jak ten můj "výrobek" funguje. :) Je to především hobby a ráda hledám nové cestičky ke zlepšování.
Uživatelský avatar
DORIS
Člen Týmu
Příspěvky: 6
Registrován: pát 13.02.2015, 16:14
Bydliště: Ostravsko

Re: O péči o vzhledu(detailingu) všeobecně - rady a tipy.

Příspěvek od DORIS »

Přináším slíbené video s ukázkou, jak s voskem správně pracovat a jak funguje. Toyota, kterou uvidíte na videu, byla voskována v listopadu, není garážovaná a je určená na každodenní provoz. První aplikace vosku v listopadu byla náročnější a vyžadovala mnoho hodin pečlivé práce, protože lak byl dost poničený od kartáčů z myček + bylo na něm i mnoho jemných škrábanců. Nyní jsem už lak pouze jemně přeleštila a zakonzervovala ho. Stav laku a trvanlivost konzervace od listopadu můžete posoudit sami.

https://www.youtube.com/watch?v=FPLY-aM ... e=youtu.be

Video ukazuje postup při čištění, šetrném vyleštění a konzervaci udržovaného auta, jehož lak je v zánovním nebo hodně zachovalém stavu (Toyota na videu je ročník 2007).

Pokud se mi dostane do ruky nějaké zanedbané auto, udělám další video, kde podrobně zdokumentuji rozdíl před a po.
Odpovědět

Zpět na „Péče o vzhled - detailing“